返回列表 回復 發帖
我公司係代理嗻嘛,依個唔啱咪換第二間囉話之佢執粒大馬新聞播過大馬惠普執粒添啦
d人一直問我依個問題,我答“如果toyota唔再整車賣,你覺得會點?緊係有人收購加啦,惠普亦一樣,世界咁多有錢 ...
tvbkk123 發表於 2015-9-17 12:41 PM
Toyota can make sewing machine
不過老實講,我10個朋友10個都話港人態度好差,如果識講廣東話就ok,唔識個d,真係俾人歧視到好似欠佢幾百萬咁。
tvbkk123 發表於 2015-9-17 12:49 PM
在香港說國語被標記為內地人
去香港,老虎蟹都要讲廣東話

yxx01 發表於 2015-9-17 12:59 PM

小心你的鄉音他們認為你也是內地人
好鐘意周星馳以前嘅搞笑片好多嘢都好哲學,要諗過先知道笑點
tvbkk123 發表於 2015-9-17 02:17 PM
no more
系香港講英文好D
lhy92725 發表於 2015-9-17 03:33 PM
水晶
為咩水晶要嘆氣啊
lhy92725 發表於 2015-9-17 03:47 PM
she now start posting in english
依d咪叫冇知識囉,華人遍佈世界各地,講華語就係內地人。
再加上識講廣東話就高級d咩?華語只不過係地球上嘅其中一個語言,咁介懷,咁有本事咪消滅咗佢囉。 ...
tvbkk123 發表於 2015-9-17 03:55 PM
hk people just think one sided
咩野事呀? 路生。。。
satoshi23 發表於 2015-9-17 03:57 PM
you are 港女
港女嘅威力,真係好恐怖㗎
我女友嚟咗香港3年,已經開始被洗腦,無咗以前嘅單純同氣質,越來越港女,唉............
好在就快走,唔係都唔知點算! ...
perfectman 發表於 2015-9-18 08:58 AM
好在就快走分手
。。。。。 no
satoshi23 發表於 2015-9-18 09:05 AM
yes
返台灣
perfectman 發表於 2015-9-18 10:45 AM
返台灣也可以有
港女心態
香港人又好得幾多丫?
唉.................

國際足協正式紀律調查港球迷噓國歌

國際足協正式就本月八日香港主場對卡塔爾的世界盃外圍賽賽事,對本港足總展開紀律調查。足總指,國際足協在周二發信,關注有部分香 ...
perfectman 發表於 2015-9-18 05:19 PM
有球迷故意向球場上的卡塔爾球員,投擲紙包飲品的紙盒警方當時沒有做什麼?
都有好多無錢嘅
lhy92725 發表於 2015-9-18 10:00 PM
使用信用卡購買,
以後擔心付費
點解華裔嘅女人不論來自何處,都有咁多拜金女/公主病
Anonymous 發表於 2015-9-18 10:55 PM
They can't control their wants and needs
Every girl wants the best of the best especially within the group of her friends.  When one girl has a Gucci, the other girls will buy some more expensive brand such as Hermes.
足球流氓到到都有,國內仲過份都有
lhy92725 發表於 2015-9-19 09:14 AM
問題是警方會
有人找麻煩做些事