返回列表 回復 發帖
羊叔叔乜甘懷舊啊
lhy92725 發表於 2015-9-14 02:49 PM
羊不年輕了
驚賣唔出囉
有好多人係透支信用咭去炒iPhone
如果無人接貨,死硬!
明知後市一定差,唔cut等死咩?
perfectman 發表於 2015-9-14 09:04 PM
透支信用咭去炒iPhone虧本活該
韓國人買了一台有缺陷的奔馳S63

我剛剛先知道原來香港啲演唱會飛,靚位要成$780,韓星嗰啲要過千,又話香港人貧窮嘅?
perfectman 發表於 2015-9-15 10:35 AM
HKD$780=USD$100
你知道在美國看美國歌手演唱會要多少錢?
香港人永遠不知道世界各地的價格
甘你知吾知廣州演唱會,靚位飛要1980人仔啊?
lhy92725 發表於 2015-9-15 10:37 AM
還是比北美便宜
以香港人的收入,7舊幾吾算貴啦
以廣州人嘅收入,千幾兩千先嚇死人啦
lhy92725 發表於 2015-9-15 11:33 AM
貓貓是西關小姐
我從來都未去現場睇過演唱會
花幾百甚至千幾蚊睇一場,我覺得會折墮嘅ia
lhy92725 發表於 2015-9-15 02:12 PM
HEBE 十二月演唱會CAD$407.40
咁又代表乜?
稍微有智力唧都會話佢on 9咯
lckiong 發表於 2015-9-15 03:31 PM
強國影響
收入CAD$2000/month 演唱會CAD$407.40  對比 收入 RM 1500 演唱會RM500

CAD$ 1 = RM 3.25
lckiong 發表於 2015-9-15 03:35 PM
收入CAD$2000/month 不能生存
對比以上數據,你尼句話我肯定唔敢講出嚟
lckiong 發表於 2015-9-15 04:09 PM
生活指數不一樣
馬來西亞少賺點但花費更少, 我這裡乜都貴
我鍾意但係比唔起錢
Anonymous 發表於 2015-9-15 11:06 PM
mercer island millionaire....
幫馬會鋪草皮
mnb1123 發表於 2015-9-16 01:38 PM
Wednesday Powerball $185 Millions
全球第二大電腦製造商、美國最大科技公司之一的惠普電腦公司(HP)周二宣布,在即將展開的分拆業務行動中,總共裁減2萬5千至3萬個職位。公司將會一分為二,其中一家公司將集中管理個人電腦和打印機業務,另一家新成 ...
perfectman 發表於 2015-9-16 11:07 PM
KK 是售貨員無事
呢樣主做嘅哦
lhy92725 發表於 2015-9-17 11:18 AM
打救你
香港在遊客心中,究竟是否真的一個「好客之都」呢?話說有台妹早前來港旅遊,懷疑不滿港人態度差劣,公然在facebook鬧爆港人。

該台妹在fb表示,當時在服裝店H&M購物,排隊等待付款期間,排在她後面的港人表現極不 ...
perfectman 發表於 2015-9-17 12:05 PM
撐台妹,直言「買10件衫都唔畀?自己係香港人都係咁話,催乜嘢啫」。
慢是收銀員的問題