返回列表 回復 發帖
依家啲細路開咗學, 晚上有功課, 要睇住佢地, 冇咁自由咯. 今晚加上要同个魚缸換啲水洗下佢. 搞到夜咗啲.
pknoface 發表於 2014-9-16 12:37 PM
Elementary school homework?   Can be done in 15 minutes!
要辣先啱老細
lhy92725 發表於 2014-9-16 11:23 PM
無辣不歡
證明他需要叫外賣
他直頭就黎下班回家到地下室happy!
KEN兄你這又500頁了,恭喜啊!
巧開來 發表於 2014-9-17 05:51 PM
這次你沒有建議派特別獎金
掌門做家庭主婦工作
貓貓早晨. 唔係功課多少既問題, 係佢地領唔領略得到既問題, 領略唔到, 就要花多啲時間陪佢地讀咯. 美國啲學校又點會冇功課, 但同其他國家啲同級學生比較边个多啲咁我就唔知啦. 香港或强國啲學生學既野會深啲可能係 ...
pknoface 發表於 2014-9-18 10:56 AM
我中學和小學基本上什麼都沒做. 如果我專心聽課, 我回家的時候不需要閱讀課本.  如果我上課時在玩, 我回家的時候才需要閱讀課本. 每天的功課只需要很少的時間...  那個時候我仍然有時間每天玩PS2.
路生是在那邊出生的麼
在那邊出生同強國移民過去的人的觀念很不一眼
lhy92725 發表於 2014-9-18 04:03 PM
我再說一遍我來自香港!!! 香港出生!!!
有錢強國人大學生在這裡不是讀書
掌門早上吾得閒理我地咯
lhy92725 發表於 2014-9-18 11:37 PM
忙著在地下室享受
掌門是時候等兩個孩子教讀書!
掌門未被個乖仔激死都比路生激暈
lhy92725 發表於 2014-9-19 08:26 AM
掌門的故事...

武當經過千多年搬來搬去由第87代掌門 Ken植根在花旗國紐約. 由於才華和財力有限, Ken 只能誤人子弟教人三腳貓功夫... 白天還需要到唐人街勁"up dub"果間南華茶室打工幫助生計...   晚上還要教孩子做自己也不明白的功課...  所有希望放在孩子身上希望將來改善生活...  地下室是唯一釋放壓力的地方.  裡面發生什麼事, 大家可以想像到...
邊個是大嬸
lhy92725 發表於 2014-9-19 10:11 AM
喵喵

lckiong 發表於 2014-9-19 03:43 PM
此圖片很真實!
你hack貓貓閉路電視?