返回列表 回復 發帖
大小差好遠喎
CC517 發表於 2019-5-30 11:51 AM
個南瓜大過嗰電飯煲, 又重, 做南瓜燈都好大工程㗎 ! 呢個最傳統, 比較容易做.
睇黎都系成本问题啊
lhy92725 發表於 2019-5-30 11:11 AM
好攪笑, 5蚊紙 連渣都搵唔到 !
浪費食物喎做完仲食得嗎?
CC517 發表於 2019-5-30 12:20 PM
通常早幾日做好左放出門口, 放係街幾日喎....冇人吃㗎! 過左鬼王節就拋棄㗎啦!
比鬼食過唔敢食啦
CC517 發表於 2019-5-30 12:25 PM
都係呀! 驚 驚....
你真富貴,攞成HK$30來做實驗最低工資都是HK$37.5
CC517 發表於 2019-5-30 12:26 PM
唔係做實驗呀; 係大頭蝦忘記係個袋度囉番走呀! 無左 5 蚊都不知幾肉赤 !
你确定真系有张5蚊?可能其实无呢
lhy92725 發表於 2019-5-30 03:20 PM
係壓歲錢利是, 我放係枕頭套度, 阿媽洗完衫 乾完衣之後, 四周圍搵 20蚊 "失主"
小弟淋大雨回家,也会甘做的
4461 發表於 2019-5-31 12:33 PM
弟, 咁多錢出街? 唔係有咭嗎?
紙都怕架
CC517 發表於 2019-5-30 09:58 PM
我度而家 100蚊紙係塑膠, 又薄又輕, 分分鐘俾左兩張當一張都唔知....
不過還未十分通行,樓下街市有收八達通,但成日話壞機,根本是老闆不想用,掛出"壞機"牌就可以收現金了
CC517 發表於 2019-6-1 12:13 PM
奸商呀! 唔好幫襯佢!
压岁利是放一个,你放佐几个啊?
lhy92725 發表於 2019-5-31 03:18 PM
阿嗎 5蚊, 阿爸20蚊總共兩个 !
用点钞机或者称重量会准D
大啦叭 發表於 2019-5-31 07:56 PM
如果係塑膠銀紙, 好輕呀! 準確嗎?
捽多幾下,對埋NO至比人
CC517 發表於 2019-5-31 10:20 PM
哈 哈 哈....咁即係俾人見到有很多張....危險喎 ! 行出去唔使一分鐘俾人打穿頭....搶劫 !
都會因為其實個職員都唔多信得過部數鈔機,自己數一次,再放入去數比你睇係証明係真銀紙,因為有唔妥D佢會唔過機。
CC517 發表於 2019-6-2 12:25 PM
我去香港間 HSBC 買加拿大錢, 佢地用數錢機數, 我都當面再數一次, 免日後爭拗!
有闭路电视
4461 發表於 2019-6-2 01:49 PM
闭路电视唔識數錢....
應該有超過10年無上黎留言過
呢個thread都仲係度 :)
h2o 發表於 2019-6-3 05:38 PM
hamster 都係度!