返回列表 回復 發帖
其实如果物流系太慢嘅,都唔系好着数啦
lhy92725 發表於 2018-12-30 03:13 PM
買唔太貴又等得, 祖國貨都唔差㗎 ! 可能運去加拿太遠,加上海關有時會抽查, 都是等得耐的緣故...
大公司网购要收邮费 eBay 网购要加消费税
大啦叭 發表於 2018-12-29 07:06 PM
多數超過30蚊 free shopping ! 唔太遠就開車去買囉! 通常係 Amazon(無實體店) 買野, 邮费都係幾蚊, 有時等用都俾佢 !
仲未试过买,有D店要超过100 文 free shopping. 水果店要超过50 文
大啦叭 發表於 2018-12-31 06:54 PM
太貴啦 ! 我寧願去實體店購買 .... Boxing Day 和黑色星期五都係網購 !
去了家庭聚會新年快樂
CC517 發表於 2019-1-1 12:16 AM
貓e生, 新年快樂 !
小弟有一张免费邮寄卷今天到期,但没便宜东西买。算了。
4461 發表於 2018-12-31 03:48 PM
我都收過類似的卷, 當時都係没便宜东西买。所以算了...!
我度今天係除夕 ! 市中心會放煙花, 今晚睇電視倒數 !
睇電視啊,不出去玩耍嗎
lhy92725 發表於 2019-1-1 11:55 AM
今天唔出去啦 !  很多人去睇倒數....驚人多有 "恐襲"....
香港有人冻瓜了
4461 發表於 2019-1-1 02:19 PM
香港多數家庭無暖氣系統裝置, 最多放嗰暖爐仔, 真係行到那裡都凍凍㗎 !
他们很聪明,每个月都会送您免邮费券
4461 發表於 2019-1-1 02:18 PM
我收到那些係 $5 否則  $10  購買電子產品贈券 !  我等聖誕節 boxing day 買, 平更多啦 ! 一年掃一次貨, 出有限....
尋晚咁凍,有D人中意出去逼下
我本來都想出去吃晚飯,不過多人到我等唔到位
lhy92725 發表於 2019-1-1 12:54 PM
通常大時大節都係咁熱鬧; 有氣氛呀 !
逼到死,趕都唔出去
CC517 發表於 2019-1-1 12:46 PM
維港放煙花好靚喎 !
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
YouTube见到有人介绍 dyson hot/cool fan, 应该可以顶得下挂

新年快乐!
大啦叭 發表於 2019-1-1 07:07 PM
Dyson 係加拿大; 非常出名的名牌, 超貴~一部吸塵機, =普通的品牌4部 ! 上年買左; $799未計12%稅 !不過; 超輕+超好用 !
貓抵得冷
CC517 發表於 2019-1-1 09:57 PM
冷到企係度唔識郁.....
华仔竟然取消了剩下的全部演唱会
4461 發表於 2019-1-2 10:56 AM
佢病; 開唔到聲呀!