返回列表 回復 發帖
澳洲 退休买药有优惠价,交通优惠价无限乘搭一日
大啦叭 發表於 2018-12-21 07:02 PM
大家都好好福利呀 ! 65歲以上, 購買40cad 月票, 所有TransLink 既交通工具無限次 !
唔係個個都等到嘅
CC517 發表於 2018-12-22 02:34 PM
等唔到....65歲?
點猜呀?會閃喎
CC517 發表於 2018-12-23 10:38 AM
一齊鬥閃囉 !  
香港报纸档系逐张叠齐再卖。澳洲系印刷厂叠齐绑好,自己松绑就可以卖

我都要执佐佢返屋企过春节嘞
大啦叭 發表於 2018-12-23 07:09 PM
溫哥華都係刷廠叠齐绑好, 松绑就可以賣 !
圣诞节都关晒铺头啦
大啦叭 發表於 2018-12-25 06:53 PM
你度都關哂門熄哂燈呀? 我度都係呀 ! 外面靜英英.....
貓E

?_nc_ht=scontent- ...
BeiDouChef 發表於 2018-12-25 03:29 PM
好靚呀 ! 我可以要一份嗎?
Boxing day 通常有减价大平卖,今日都几旺噶
大啦叭 發表於 2018-12-26 07:22 PM
我係網上大血併, 唔去實體店搶啦 ! 費事搶到開片....
好多人都系去实体店试着,再在网上落  order
大啦叭 發表於 2018-12-27 06:59 PM
我多數是買電子野, such as 電腦, Hard drive, tripod, headphone, Jump drive, lens...etc. 呢個聖誕節我大出 !
澳洲无水草
大啦叭 發表於 2018-12-28 07:13 PM
香港都應該搵唔到...
在网上买过吸尘机过滤器。实体店要 60 文一个,网上大陆发货10 文都唔使
大啦叭 發表於 2018-12-28 07:19 PM
網購會平d㗎 ! 我度d大公司就冇平, 不過懶開車去買就選擇網購 ! 如果係ebay買, 多數係祖國貨, 平到你唔信, 但又耐到你差d 忘記左 !
Ebay 上面, 品质差?
大啦叭 發表於 2018-12-29 06:59 PM
有機會㗎! 俾d d 錢....想人俾乜野你呀 !
比個愛國者奬你
CC517 發表於 2018-12-29 03:15 PM
香港買祖國野多選擇, 有淘寶....我度如果買平野. 得 ebay一嗰選擇 ! 其他大多數係正價+稅 !
eBay 话如果货不对版,可以要求退款播
大啦叭 發表於 2018-12-30 06:35 PM
You are right ! 跟程序做, 我懶....好平野會係 ebay 買, such as 相機, 手機保護帖 ! 好貴野, 會係加拿大 實體店的網上買! 容易follow up 嘛!
大家好嗎~
leechiwai 發表於 2018-12-30 10:55 PM
Hello, 你好 happy New Year !
你唔夠愛國,要用祖國的牌子嘛
lhy92725 發表於 2018-12-30 10:28 PM
對 ! 我尋晚係 ebay 買左祖國貨啦 !