返回列表 回復 發帖
小弟一定到
4461 發表於 2018-12-4 10:02 AM
遲d 可能又有活動, 到時第一個通知你 !
无佐银行,可能唔够派嘅哦
lhy92725 發表於 2018-12-5 02:00 PM
唔使擔心, 我還好有 "米", 銀行未消失之前囉左D出黎 ! (早知囉多D! )金魚版主俾左很多錢我! 大家有得玩 !
你原形都係做返老豆
CC517 發表於 2018-12-5 09:57 PM

唔是呀...係做 BB 仔呀 !
有D要
CC517 發表於 2018-12-5 09:58 PM
唔需要我都唔會下載 美國電影, 收到警告信...嚇到我半死...!
我地周日有时会煲粥食 你系潮州人啊?
大啦叭 發表於 2018-12-5 07:24 PM
點解你知到既? 不過我唔識講潮州話 !
您下载盗版?
4461 發表於 2018-12-6 11:22 AM
我下載 "權力遊戲", 我個 internet provider email 通知我, 版權問題, 若再下載會告我 ! 我現時睇 Netflix ! 很多美國電影, 唔需要下載啦 !
老實講,佢地D粥同飯區別唔大哦
我地D粥先真系粥架嘛
lhy92725 發表於 2018-12-6 10:37 PM
我麻麻真係日日都有一撐粥, 佢用快子吃粥㗎 ! 我喜歡廣東粥多d!
凡是不通过官方途径下载任何音像产品都属于违法
lhy92725 發表於 2018-12-7 01:10 PM
靚貓貓答得好清楚 ! 加拿大近幾年實施左保護產權...攪到我地唔敢網上下載美國大片, 我被逼買DVD 囉!
基本上都知道边个错,交换牌照就可以走人嘞。 如果真系炒大镬D差佬先致会到现场
大啦叭 發表於 2018-12-6 07:18 PM

加拿大都係咁做 ! 大家報 ICBC, 由佢個專家 check, 如果有 Dashcam 影片就簡單知到邊個錯, 唔需要開架車去中心, 檢驗誰對誰錯 !
系杰到好離譜,偶爾食下就得,日日真系唔掂
lhy92725 發表於 2018-12-7 10:03 PM
係吃水飯, 我唔喜歡 ! 我阿媽唔係廣東人, 所以煮d粥係介乎兩者之間, 都可以接受既 !
有無辦法在線睇呢?
lhy92725 發表於 2018-12-7 10:07 PM
有些搵唔到又想睇, 咁就要買...
你嫲嫲系好傳統的潮州女人,一定好食整野食同好勤力,持家有道
lhy92725 發表於 2018-12-7 10:06 PM
佢重男輕女, 煮嗰d"家鄉送" 好難食(係我唔掂 !) 生蟹+鹽, 掩一日就係咁吃.....鹹籃角, 生到見血既唔知乜野名既蜆.....我怕怕 !
Happy Birthday!

評分次數

• CC517

生蟹?真系未食过 生蚝就食过
大啦叭 發表於 2018-12-8 07:25 PM
係呀 ! 我呢代冇人喜歡; 係上一代...佢地話好吃 !
我試過一餐幾正宗下嘅潮州人早餐
一窩白粥不在話下啦
然後好幾碟小菜
有辣蘿蔔,咸蝦仔,肉末碎,小魚乾
仲有好多碟我都叫唔出名
lhy92725 發表於 2018-12-8 10:48 PM
我爺爺 麻麻就係吃呢d !  奄羅白乾, 鹹菜....送粥 !