返回列表 回復 發帖
都唔知乜原因啦,總之11月中了,還是短袖,行得快少少仲出曬汗添
lhy92725 發表於 2018-11-13 10:08 PM
而家地球暖化, 冰山都少左好多啦 !
白粥我中意直接白粥,或者生菜白粥都得
lhy92725 發表於 2018-11-16 01:51 PM
你地講飲講食, 我好餓呀 ~!
都系用来做佐咸鱼
lhy92725 發表於 2018-11-17 10:11 AM

提起都想吃 !  
夜粥唔易煲,可以煲冷饭粥噶
大啦叭 發表於 2018-11-17 07:29 PM
我想學呀! 冷饭粥點煲呀?  
水鱼
4461 發表於 2018-11-18 12:47 PM
水魚咁樣㗎咩?  

咸鱼定新鲜先?
下午又去买宁鱼ling fish ,一段都成kg几,再开细段第日蒸
大啦叭 發表於 2018-11-17 07:33 PM
我度有得賣, 係冰鮮咸鱼, 拾蚊一片, 細細 薄薄, 好值錢!
用滚水煮杰啰。 先加少少冷饭,滚绵后再加饭校稀杰。
大啦叭 發表於 2018-11-18 07:17 PM
你好有心得呀 ! 請問你係唔係做廚師?
就來飲水都肥啦
CC517 發表於 2018-11-18 09:51 PM
哈 哈 哈....你飲糖水梗係肥啦 !
无去大陆网站买野
大啦叭 發表於 2018-11-18 07:20 PM
我度都都買唔到大陆网站d野 ! 最常用係 ebay 及 Amazon...
国外都有网购的网站吧?
lhy92725 發表於 2018-11-19 10:31 AM
我度無淘寶, 唔做我地生意 ! ebay 買到國內東西, 不過耐到有時唔記得左 !  
快要过年了。送个红包给大家
4461 發表於 2018-11-19 01:00 PM
四弟, 我度郵差大罷工.....收唔到呀 !
N年無飲氣水啦!
CC517 發表於 2018-11-19 01:29 PM
飲汽水, 果汁? 我都係呀 !
邮差哥哥趁感恩节圣诞节高峰期玩下维权啊?
lhy92725 發表於 2018-11-19 01:28 PM
係囉 ! 而家個省長係幫工會...試過罷工罷到間公司都拾埋 !  遲d工人無工做.....搵佢養 !
Amazon 澳洲开佐无几耐遮
大啦叭 發表於 2018-11-19 06:38 PM
Amazon 而家擴充得好快呀 ! 比較少內地野賣, ebay 最多又平, 但係超過一個月, 3個月都試過, 我有一些懷疑係海關查驗..問題 ..!
来澳洲之前学过点心粤菜,过来后入唔到唐人街。
米打鬼佬工从洗碗做到西厨啰
大啦叭 發表於 2018-11-19 06:37 PM
哇...我度西厨好高人工㗎 !