返回列表 回復 發帖

太不合理的劇情

高探長受勛病發, 一眾警隊高低層在場, 無人打電話叫白車, 或利用現成的警車送院, 郤只有包平安揹着他狂奔..
6 {- Z6 K6 T) d' p; T: _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com$ S0 T: c2 b: B% @
是添叔監製的啊!!
我想講呢.....其實你有冇睇過第一集既呢?
7 O& U2 ~, }6 Z- B8 Mos.tvboxnow.com根本成間差館都唔LIKE高倫布.....tvb now,tvbnow,bttvb- i0 S! Y8 m  Z% z8 b4 f
重點會幫佢打電話同揸車送佢去醫院呢
9 V1 S4 d% M, F同埋一個人情急上黎其實係乜可以唔理
1 q7 G6 |- H' C3 otvb now,tvbnow,bttvb所以佢背住高倫布就走...因為平安只係一心想高倫布快D去到醫院. ...
3 O) D! m! X& U; C, @4 w* f! Y! btvb now,tvbnow,bttvb丁傑 發表於 2013-4-10 12:38 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ l$ a4 L4 ^4 Q$ y, X) ^  B0 A
授勛咁大件事, 唔關like唔like佢嗰間差館事.
* i0 N1 H' r. B. E公仔箱論壇就算係關, 佢啲伙記都唔敢對受勛嘅上司見死不救啩, 唔驚上頭追究咩. 係警隊喎, 唔係街邊雜貨舖.$ i* X; h6 P# D
此外, 就算有腦退化症都唔會以為揹佢去醫院會快過叫車啩. 除非醫院就喺隔離.
/ h7 ~0 T. A( H& h: Y" [1 |  N4 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。情急上嚟都唔會咁...癲起上嚟就會囉....
# S6 H9 c- i% A( w: n
  C; D3 L6 Z  D" u  B所以仲未破解...8 M# c7 O' A( f, f" M3 ^2 U/ A
公仔箱論壇4 M! j/ n, n# B# e( j: j0 _( p2 t
不過我都知道自己多事咗D, 聽古唔好駁古嘛..sorry
無記啲劇集當然唔可以咁認真去睇, 但係都唔好離譜成咁嘛.
做戲就是做戲有什麼合不合理你都傻TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ~5 Q- z  _+ p
hhuiyau 發表於 2013-4-16 10:16 AM
; Q3 b3 ]: f7 [5 ]8 C( w- W5 ~0 i公仔箱論壇
- S! X; }% Y  l3 utvb now,tvbnow,bttvbtvb 有你這類觀眾, 實在是太幸福了, 也難怪劇集會如此水準了.恭喜恭喜.
不要跟TVB讲合理! r3 n2 W1 T6 Q; V3 G9 Z
hejialiang456 發表於 2013-4-22 02:09 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% G! A9 w4 p/ ^+ p8 n$ b: S
os.tvboxnow.com/ y$ z* Y/ j4 z/ P2 j& o
是的, 當然明白這個要求太奢侈, 只是想佢唔好"太"唔合理而已. 點知咁都咁難....唉
本帖最後由 wk_leung 於 2013-5-3 10:06 PM 編輯 , X) ^5 {% w/ T; q) T4 Z! K

+ T3 Q9 I/ v7 o2 y+ g9 X公仔箱論壇
看剧就是要跟着导演思路走`你太执着的看剧`自己也吃力啊3 G& D5 i2 M6 Z! E1 H0 P, j
rowing111 發表於 2013-5-2 11:20 PM
公仔箱論壇+ h) [9 }4 ~" U9 Y

+ q$ {3 M: g- v2 g; Etvb now,tvbnow,bttvb只是要求稍為(注意: 是稍為)合情合理一點而已, 那裡是執着了. 要跟着這樣的導演思路走, 對一個正常智力的人來說, 恐怕是更吃力吧.