返回列表 回復 發帖
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 01:52 PM 發表

人来人往....中2尼首歌特别系拒唱现场版喀....好感动...:onion14:
哈哈~~又俾你猜到了^^
其實這首歌有很多句歌詞都很好~~

其中一句....感激車站里,常有月台能讓我們滿足到落淚~~~也是一句好句
一秒鐘可以刺穿一個心, 一輩子才能彌補一棵心
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 02:08 PM 發表

我比较中2尼句  "愛若難以放進手裡  何不將這雙手放進心裡"
其实尼首个写的好好....陳輝陽的曲 + 林夕寫的粵語詞
但系尼首歌都5红...好少人知道... ...
絕對支持林夕的詞~~他是我偶像喔~~
因為同時期有一首...明年今日
論音樂旋律,的確明年今日比較容易上口
而且又容易唱,去唱k的人就最适合不過
人來人往這首歌要唱得好,就要有一點唱功才行~
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 02:26 PM 發表

你-- copy cat啊...因为我都好喜欢林夕....
最中2拒同王菲既做品...有时我真系有D5知到低我系中2王菲把声 or林夕D词....D歌太完美啦...
明年今日都好好...不过, 唱唱下, 会变的无感觉...
5似, K歌之王, 笑忘書... ...
哈哈~~真巧,我正在聽"給自己的情書"
我發覺自己好多時候都是給林夕的詞吸引了才去聽那首歌~
一年可以填七十多首歌的人,絕對是我的偶像
我曾經改寫了2首林夕填詞的歌喔~~~

原帖由 crashersus 於 2008-2-12 02:39 PM 發表

有甘巧啊???

边两首啊....分享下......

p/s:改得5好...我扣你分喀...
哈哈~~我唔貼睇你點扣我分~~

是"告解" 和 "戀愛大過天"
告解~~我很喜歡這首歌,謝霆峰寫的曲,音樂感很動,加上林夕的詞更能把那心中對世界的不滿寫出來
我把它改成國語版,叫"失落情人節"

戀愛大過天~~這首歌是應朋友要求而改的,改了一個廣東版,叫"夏日愛戀"
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 03:05 PM 發表

5贴都照扣分啊....
甘之前devil2007既改歌词游戏...你有参加吗???
邊有咁個事架

冇玩到,都唔知有個咁既活動:019:
go to sleep~~:sleeps:

talk with u about song tomorrow~~bye bye
原帖由 lux1261 於 2008-2-12 03:38 PM 發表
:sleeps: 夢遊中
亞妹,我地一齊夢遊:sleeps:
原帖由 crashersus 於 2008-2-12 03:41 PM 發表

有喀....甘你贴5贴啊....

下次要四围去啦...TVBNOW好多野玩喀...
話我知我可以貼去邊區,我聽日起身貼~~
now i go to sleep~~88:sleeps:
good morning morning ~~~up up~~:onion05:
hello~~every baby~~:onion05:
原帖由 crazie 於 2008-2-13 09:43 AM 發表

大小姐!
癲叔叔~~早晨!!!
原帖由 angkukubb 於 2008-2-13 09:50 AM 發表
开工咯
baby~~好耐唔見
返鄉下過年好玩嗎~~~:onion14:
原帖由 crazie 於 2008-2-13 09:51 AM 發表

早晨? Lunch time here !!!

Any 靚仔同學 in school ?溝到未?
今日搶唔到班~~心情好差
唔好話靚仔,我偶像企我面前都笑唔出:019:
原帖由 angkukubb 於 2008-2-13 09:56 AM 發表
儿时常梦想 好好去做社会栋梁 强人才得奖 哭泣算什么卖相 曾如何受伤 都可以像钢一样强 请拍掌 。。 难道未滥用眼泪去摆姿态你便当我是个男孩 跟我逐寸逐寸逛的街 你竟当跟神父告解 从来未借用你伴侣的姿态挟持你浪 ...
爽不爽快~~~

好中意依首歌,依度有冇人識唱~~
原帖由 crazie 於 2008-2-13 09:58 AM 發表

邊個蝦妳?我大大 dup 佢 4 U!

唔好 sad... 叔叔錫番!
唔好成日成個金魚佬咁啦

唉~~個死老師唔肯俾我加入果班,我都冇計

謂為讀多一年....:019: