返回列表 回復 發帖
大藥坊主題曲   顧家輝作曲  林夕作詞  張德蘭主唱
9 ]  d) K; m+ X7 Ttvb now,tvbnow,bttvb
os.tvboxnow.com1 X. z7 a* c- s( I+ X; ~5 t$ r

+ ]* O3 K9 }$ ~# q) a( \( L: cos.tvboxnow.com反而對呢套劇嘅主題曲更有與趣。好耐冇聽張圓圓唱輝哥.林夕嘅作品
劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。
% M# @2 H, U1 O7 L- ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2946635os.tvboxnow.com, L4 Y( K9 g% r( E& o
2946638TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( r7 Y/ W0 X5 x, h# A) X
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:49 PM
& G2 b+ x7 ?9 f. j! i( Z( n% Zos.tvboxnow.com咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話
) W- Y5 }% u  u0 j& d
; s9 m( m& x5 B嘩.. 咁你仲係咪好思鄉呀?? 我只係幾年... 所以仲好思鄉... 不過啲港潮語已經唔識喇
  ^# H  [/ X, ?* n我大把時間返由其朝早响學校時.. 夜晚聽睇電視 ...
) L6 n; @" z0 c公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-28 12:29 AM
" r8 L/ ~6 G& ?公仔箱論壇$ V" z8 |& F! ]# U) t5 w
都几思鄉嘅,挂住D老友,同學。同埋會好留意香港發生每样時事。六點半新聞、新聞透視、星期二檔案,鏗鏘集係必睇節目,
' L( D) T% `$ {3 ^9 b; u1 {所以都好多謝公仔箱論壇呢個平臺俾到我哋唔同类形嘅電影、電視節目
  \7 ^5 Z8 c2 |  t% W+ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
' B7 Q" I) Y. @( N; ], V$ _) a3 O
- V& x) s  Y, b, w9 w/ Ttvb now,tvbnow,bttvb我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到 ...
4 k! S, w+ b& c1 v) z# \os.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-7 04:22 PM
* k: t% y: v% j' r9 v( D# Z公仔箱論壇我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
所以我寕願睇千奇百趣玩HIGH-D
0 u2 x; Z/ D4 j公仔箱論壇
8 W* O1 ?5 J2 i5 Uos.tvboxnow.com千奇百趣玩HIGH-D同埋sunday扮野王.. 係我最近嘅主打呀TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 |$ C! d6 M) j6 f+ ~/ d$ F7 _
大文細佬 發表於 2014-10-10 12:50 AM
  u1 U' R- i$ d' d( f+ Cos.tvboxnow.com我都係阿大佬 食完飯,睇D笑料節目帮助消化。正所為笑一笑世界正美妙
+ }3 d& v+ F% \0 w

1 a) f4 n  P; F.. 唔知會唔會有得dl佢網上啲劇呢?tvb now,tvbnow,bttvb, E/ g3 F  N" @2 J3 q
大文細佬 發表於 2014-10-10 12:49 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) S" ]: E3 k3 i  ?+ O9 E
唔知呢 有邊個大哥大大知嘅?
我覺得呢套劇.. 基本如果你skip咗好多集.. 你唔洗睇番轉頭都會知之前劇情講乜.. 因為未做到都已經估到.. 太無聊喇... .. 要起碼好似"使徒"咁有時要人估都估唔到先至好睇架嘛..不過"使徒"後十集失望..估到劇情 ...os.tvboxnow.com/ L% I$ L4 K0 ^5 A
大文細佬 發表於 2014-10-15 02:14 AM
. M3 [6 ^: s; C& A- k# c* P7 ~os.tvboxnow.com我都冇睇呢套嘢巧耐阿大佬。而家等緊跟住嘅<老表你好HEA>