返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
( m0 [% {, Y, a* h7 ]公仔箱論壇6 M/ h* q# Q& J  X( d( q/ p2 A
未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
8 ^3 l& a( \) p5 k$ C; ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
公仔箱論壇) |5 j2 C* H  e4 {# k7 R

g/ a2 }( N8 s6 J1 n雪姐而家死埋,重感動呀
公仔箱論壇# W$ F' v  D* {  D2 [9 K% ~

3 r% R9 k+ r8 x  E& t! H1 ]- Los.tvboxnow.com感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 x, P+ y5 R) e
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...$ D9 t; _: q3 ^
tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
4 a; q  w/ v) `( itycn3320好有見地.
" U( w4 n* u" }9 |# H+ Z唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' m$ u3 y# Q/ O

( W; d& o1 X" [5 K( F; F; F但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。os.tvboxnow.com% j9 l  j9 ~9 s) s; r. ^4 r
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。( d# m1 M" ~' \  }2 [& T# \
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
, D9 A5 W2 N  B3 Y& ], L; x4 A, i

0 k) U( }) X, g, I, XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
4 G$ f6 {4 ]4 h, w1 j3 v5 f7 @大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
8 I9 B: a$ X) \; ^  O0 }5 I! d! Ftvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇: {. g/ [& N' V2 r& I# a
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
. _& Z( [& i" n4 Z4 b  I. a; t& pos.tvboxnow.com後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
4 r1 o+ \( ]$ {: g& ^3 g/ x* J個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
' K5 B9 N- E5 rmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
7 V+ q, d* P4 J' g5 f% J% z# F# X

: s6 a9 d" E& n% b* J8 `9 y$ S+ \os.tvboxnow.com哈哈,鐵達尼號,形容得好好。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& A( d, g' P/ [& X# j
tvb now,tvbnow,bttvb. U* |! o" F0 v; Q& a' l& g2 G3 p
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
! F+ X7 F  m- g' [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

- Z# q0 d7 C( F' k
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
2 m$ D9 ]+ l6 }* r% atvb now,tvbnow,bttvbluckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
% t/ g1 A: A1 m1 f0 K
/ X7 {+ k- [8 L. _9 U6 H7 d公仔箱論壇續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
$ h& j  f) F8 b公仔箱論壇公仔箱論壇, t  ]3 H0 N$ `- `5 u5 O
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?公仔箱論壇2 X3 f! @6 a* h# t9 q/ z
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
8 _# y! r$ T, E" C8 Z1 W- O, hos.tvboxnow.com
, k. Y  E, i! s$ [1 y) B' Aos.tvboxnow.com不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?os.tvboxnow.com* w0 E7 w. f& u$ C1 b& P( L
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
6 s+ ^$ V, F+ e! ltvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇' Q) }: \4 Q6 k6 w% k3 N) z  n
, ?, x0 l% a9 V( Q! E6 Q4 ~
但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
( u; {. @/ Y, x/ g3 |0 `: S後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD8 c2 @) H' \% G
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
. B- B/ Q: h1 u# Q  l: q2 Gmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
tvb now,tvbnow,bttvb4 X, I: {: d* M" u; a2 }
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
7 O6 w) k  L/ ahjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
' A" t! D' |! H/ D. ?! G
& K  s  C. b/ i. Y; ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。