返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
公仔箱論壇+ o1 @% H) ^: N9 I+ M

' a) }1 B; R" o( M$ X, w9 _4 w公仔箱論壇未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
! ?5 [8 |- E- {( j: y& M$ o公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 G1 Z; v8 i. W! b* ]6 D% A1 u

, A( J& l- c: J! V! J" Z& {  n' t雪姐而家死埋,重感動呀
# N5 P! M' q% D1 K
* X3 ]/ i- j) d) |, k0 j感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
4 L) I; r3 F; B' n( E" jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
2 \/ t) T+ a' H0 {* {os.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
7 p$ Y) `0 u; x7 Vtycn3320好有見地.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; F1 ?, ^# G' o9 w, f. ]6 Y
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?
3 J4 g  Z& W  z6 @os.tvboxnow.com

: ^1 S1 G2 v* U* v公仔箱論壇但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
9 w7 h3 ?9 S( U. jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。tvb now,tvbnow,bttvb; C0 ^# D, r' a1 ]  C0 X) O
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
# Z* T& a; _0 P4 u4 U; G2 V

7 y. j9 W( m: U( |/ B如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.tvb now,tvbnow,bttvb) g! {. h4 g3 Y6 f, P  U2 P
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 Y& P. ^7 S6 [
tvb now,tvbnow,bttvb7 M7 ]3 o* h+ u% Z# M; n
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!os.tvboxnow.com6 C# I) n7 w! ]$ I
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
% ~8 [) u6 @/ v1 r) HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
3 k: C+ S7 C+ s7 ntvb now,tvbnow,bttvbmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' @- w# R: H/ U/ K& q

5 a; L& u; |8 l# Rtvb now,tvbnow,bttvb哈哈,鐵達尼號,形容得好好。* X& ~9 k/ l1 c1 Q, W5 U. i- J
tvb now,tvbnow,bttvb& h  S7 Q, Y: @- w8 j  ~
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............2 M; J' i: ~0 h; H* A" k/ X
9 ~0 m9 b  D3 U0 B& n6 w! x5 z
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...6 |9 c: @: J; |% h; ~
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
3 a% o. X* Z8 \5 Qtvb now,tvbnow,bttvb
, _/ v4 N9 v! j8 _' I5 a續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 X; r2 `5 W) Z# r8 ~' M
os.tvboxnow.com! B' f& T4 B- V: C# i) k
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?公仔箱論壇; ^5 ]+ N+ I2 E: Z
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# G! u5 [2 M1 W' M: W% m& ~. z3 l  L
/ H# S8 c) Y: U5 Z: g4 h
不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
" z) P3 b7 n9 `; o# X唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
" j; o, v4 _' a$ o" ?# N* _; p公仔箱論壇
0 L( L3 \# q  O' b4 l) S) z; B8 q7 I
; D% J4 t! y; I# E$ [$ [os.tvboxnow.com但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!公仔箱論壇: C  k9 N' Z7 ~$ |# t  ~
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
% X- {2 I, V5 P& Y6 mos.tvboxnow.com個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
' q8 u. M- {: a" r; T! qmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# F3 a) q6 [( B- A6 j. _7 {7 u  j
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
: S" b3 E1 J# ^# W4 J+ ~公仔箱論壇hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
# t0 r- E! V! v" L& ^& itvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ V/ f1 A9 B3 F' t6 w/ a! x" _& `
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。