返回列表 回復 發帖
《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% K: }. q) }! \
認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走..., l5 D( b" }# v
最後期待這套勵志 ...
9 N; c! A6 Q% ~4 ]% t) {1 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-9-23 10:29 AM
) Q; K; H+ v" _: ]5 I7 Z
係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。
6 I5 u6 |2 X+ D$ D, P3 K/ g' L+ L9 h8 W3 q, z9 Q
因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片.. ...
4 P1 p: u% R! ]6 T: i公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-24 01:01 AM
; o0 y: T4 u8 R& x公仔箱論壇唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。os.tvboxnow.com0 i5 P6 M# E7 z# p- P! l/ ^1 a' i
想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?公仔箱論壇) U5 R2 P2 m, k9 D4 |5 L8 W- J

- U& ~) t+ d8 g9 M4 K- |, W. L- q
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色,
% N- e8 M( A+ W- B5 V1 a* F& {tvb now,tvbnow,bttvb除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無
# V1 d, H7 R) i3 ^( x3 C公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
公仔箱論壇' v! P/ s7 E) Y3 J. n2 U( J( S
呢款「永遠得唔到表哥嘅表妹」係無記本類劇嘅常設角色嚟傢嘛。
' j$ s" n0 A  a" W- ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
"一元35歲就要瓜斗咯......".. 即係sad ending喇.. 唔想喊.. 唔鍾意sad ending
9 Q" i% C, A( h$ l- utvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-25 01:36 AM
9 }8 w  a7 d0 o9 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,如果《大藥坊》個sad ending好似苦茶咁,唔好飲喇。
+ l8 s; R0 m0 p3 w# stvb now,tvbnow,bttvb不如睇《海女》吖,感覺開心又青春,好似飲紅荳冰咁。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-26 03:52 PM 編輯 公仔箱論壇2 u/ T: H/ U% O. U* F2 E$ ^

$ f3 H3 d; ?" k; R+ W) z劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。
# b$ Y3 T  F* `" h! ^0 u4 W* O$ X. K公仔箱論壇
6 D& V/ Q* Y6 x# i公仔箱論壇
. s: [3 N- R" wos.tvboxnow.com
- h- Z0 Q4 J3 ~4 I) }0 p1 @6 Q" h# \公仔箱論壇
; B, [- Q2 C7 G- p

5 p6 N& g5 D5 ?% a6 o0 B( f% `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能會由廿集開始好睇番呢.. 可以多啲話題.. 同"使"倒轉tvb now,tvbnow,bttvb6 w0 J- Y* O# A: F
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:30 AM
/ o+ _6 `; D' T公仔箱論壇本劇有30集啊。噢,我有啲啲想接檔嘅《老表你好Hea!》快啲出添。
( w. k7 X, a9 Y7 B' j公仔箱論壇琴晚最好睇嗰兩分鐘就係......os.tvboxnow.com+ t5 t) K: E/ z# ~8 M( d

* A1 h+ E1 a3 s% z  ~* xtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇# ~% A" P" t  D- w7 `2 ?
8 S* x" O& u8 D1 }7 mtvb now,tvbnow,bttvb咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話公仔箱論壇3 ?7 x; x1 {$ M' j2 f! w: e! ?
mnb1123 發表於 2014-9-27 09:30 AM
' D3 \) I* ]; K/ ~+ x, E8 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我而家好多時都係第二朝好早一路睇琴晚嘅《大藥坊》,一路又回你哋啲帖。公仔箱論壇* r: \- K2 O- l
寫緊字嘅時候剛剛睇到杜茸被打pat pat。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: x3 w: N% q1 b9 S
公仔箱論壇3 B9 d: S& v( O/ ~, g1 \

* O) E' }9 ?2 }, x  P; ^5 Zos.tvboxnow.com我都係睇香港啲新聞update自己香港嘅時事架... 近排公仔箱論壇% w; S. M* @5 i. F: j' h
大文細佬 發表於 2014-9-30 03:04 AM
1 G1 v& ]% {% |" x& C7 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啲人走晒去佔中,又少咗批人即時收睇《大藥坊》,如果仲傾唔掂數或者情況惡化,會唔會睇睇吓佳期突然插播佔中最新現場直擊架?
(3)棺材內的黃浩然...外又點呢?
6 u* j3 b* E8 @% u0 x* d) g8 V7 _tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-1 01:24 AM
# j: k% o" p8 ]$ H% p% F8 V2 Z外就陰功無比啦,呢排佢因怪病入院,雖然剛出院話冇乜事,但都冇法出席本劇宣傳,又要辭演新劇《張保仔》添........
嘉欣表現可圈可點..好看
4 v& I! i% I5 ?6 ?  U/ n公仔箱論壇tb037456 發表於 2014-10-2 10:33 PM
  Q5 a: w6 L7 Ttvb now,tvbnow,bttvb唔好意思,"可圈可點"係唔係算讚嘅呢?os.tvboxnow.com# R4 _3 p9 {0 @
係就代嘉欣收咗先啦,哈哈.......
os.tvboxnow.com. ~7 f' k- ~4 v1 B
  M8 j$ s- ]7 d& F$ n2 o: w1 [: K
係喇.. 聽講佢個病好似同大長針個皇帝一樣架
" D4 M4 O" U1 C, W大文細佬 發表於 2014-10-4 01:03 AM
+ s# u* g. \. g/ G: J* s0 I係呀?唔記得晒添。
, x$ e6 L1 K: z9 Q5 F; d9 |: C琴晚停播,冇得comment,有啲掛住杜茸呢個「開心菓」,佢次次出場都有笑料....
睇本劇睇到小弟開始四肢冇力同頭痛,仲有10集點捱呢?
2 [; m1 P- b! c$ M, u
其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
6 D' a0 V' d* a% u0 _os.tvboxnow.com8 e! N; L3 b. Y9 T' E& a$ P
我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到開始令人生厭嘅地步..........os.tvboxnow.com: ^- p' d4 A$ Q. G& ~$ O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' R7 s6 T" Y% A8 u1 ]4 W8 Q' T" ~2 q+ ?
一句講晒:浪費咗一班好演員。
0 j  t+ E- ]) \6 ?) d
我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
. Z4 k; e. C1 w公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-10-8 09:51 AM
公仔箱論壇7 e3 W7 [2 T" d1 d- Y

3 V! B8 T" t/ d係囉,我都望港視爭氣啲,有競爭有進步,幾時都啱聽。
8 w9 g: u$ k  V0 `0 M2 S  \2 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com  e2 a/ j2 T- r" F$ `
千奇百趣玩HIGH-D好睇架?得閒睇吓先。
中意本剧多过使徒行者
6 P  k6 _; L8 l" K9 U: a2 C$ {b1991 發表於 2014-10-8 01:49 PM
( [0 Q2 ^) d3 H# `- ^$ ^/ f公仔箱論壇使徒行者同大藥坊兩者都差不多喜愛,其實前者劇情好多沙石,唔係真係好好嗰隻囉。