返回列表 回復 發帖
6 Y4 i5 C. i* B$ Z! t3 @" ]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% w) C% I8 |" R' G7 b1 d
係咪!.. 我第一個反應都好似你咁.. hotel一定有heater架嘛.. 唔make sense! .. 都係嗰句"揾戲嚟做"
$ Z- @& J0 L/ c* N1 @) K公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-8 04:07 AM
0 z. z- s3 J) ^& Gtvb now,tvbnow,bttvb哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
) c$ A$ {: m. l) R3 d0 }
2 H* _) o  p, e) ]& a. G"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...公仔箱論壇9 L2 o- }7 b2 J" h7 E
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* D8 {$ P/ c" r) x6 P8 ~
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。8 ?, E+ i- |; U( ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ?  A# e$ O% M, t0 R
相反前者民初背境已經有少少趕客.......
, t, \% q& J* h* A: P8 G: b! aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
: p1 N# u& _& d0 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  S; p8 l- ?6 P) T6 o+ e0 N, t公仔箱論壇tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,# `8 m( s( {8 W; R3 [
忠奸人反而可成為今年的重頭劇。0 j8 P& f2 F% ^. E  Q# q* J2 N, M
% U) v1 ^. O/ f( J
使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。tvb now,tvbnow,bttvb: C7 _3 W8 p& _7 G5 h
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,
; E- I+ m8 }0 l+ X...tvb now,tvbnow,bttvb2 J, w# |- j3 c$ c5 {: E6 z
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) I. c, X: E$ h8 \6 s
睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...os.tvboxnow.com+ \/ b3 }& Z1 Y1 w, B1 t" o, P
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
! q0 a! p5 [: L) r* [' U/ {0 b) nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% M9 c9 G1 X" c- E0 Ros.tvboxnow.com細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
$ c1 e! {" k- h4 O9 Zos.tvboxnow.com
" I, D  L& `4 I1 t8 ?) ]os.tvboxnow.com我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
$ h- a6 f; Q  e
- D) f, l$ r8 p" S1 F但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
0 k5 h" k& _# n5 [公仔箱論壇
% q- M7 s0 h9 ^, i' k2 @tvb now,tvbnow,bttvb樣搞笑多啲
( a" _, a, ~1 z/ e+ Dos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
3 a5 V; @& q( `+ ]& e# Ntvb now,tvbnow,bttvb笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
% m; B* {, \1 o, I7 P9 oos.tvboxnow.com
第13集最後一幕os.tvboxnow.com+ D$ E. p) k) L- V& G3 Y# _
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... * r0 l. ~1 M- _. _" ~4 ?
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
" A. Q0 e+ w8 ]  Z1 G/ D/ c: a  ^tvb now,tvbnow,bttvb冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
9 ^' X. n8 s, ^3 M* `8 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 C& R* Q7 ?: C* T. c3 l
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
( p7 p" L/ e/ n/ C& n大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
  d) C' Z" i; X7 p公仔箱論壇真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
# {7 p8 w2 C9 n% S2 j公仔箱論壇但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ u2 p! Q$ F. R4 y( z' G' D
% y1 L- o3 d6 w( r. x5 g
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
; M) B6 D3 t# Y+ A0 B- ^tvb now,tvbnow,bttvb
- H: `3 Q# H: L% v歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...
8 e4 D3 F) \+ `0 Uos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
2 }/ h4 t  t9 W* y7 qos.tvboxnow.com係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
2 W: O2 [5 g5 u$ K; b. u5 ~! VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ r) c: k) h7 O! K
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
3 x. A6 z! J# l$ Z& {$ Bos.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
, f: x" L' N1 j2 [
啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
% s+ h/ ]* b3 ^4 X2 h  n
6 z" a# G$ V  T- _os.tvboxnow.com如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!; E1 g$ h' P* B7 Q  B2 W
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
1 B' ]- }# D4 n
我都係咁話。
+ E- ~& }) @- h) E& OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...
5 _) F/ x7 r3 m* O6 \/ U公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
4 w# h/ X$ s0 y: y$ c8 tos.tvboxnow.com即係變咗警校教材呀?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. V4 x9 P7 w+ {: F! x0 H9 C% {! D2 {
或者安排放喺港台啲官方宣傳片?
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,
) e4 U) e$ c+ a3 i; d. K' e公仔箱論壇或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
2 ^. g, S( @3 `' m- a9 K  ctvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇+ C! a' E8 X+ u" V* b  b
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
0 V7 D$ e; D; d4 `; j我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!" . z' R' D! D' B0 B( ], y3 B
大文細佬 發表於 2014-9-16 02:06 AM
# f3 ?5 e+ v7 k1 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
真實情況有人中鎗後到完全康復可能已經需要九個月時間,回顧的九個月中各人分別中鎗多次,差不多所有男角也有試過楂鎗射過人,鎗械何時在香港不受管制? 爆SEED背部中鎗時走不動,而且當時人地射中了就停了手? 如果繼 ...公仔箱論壇1 V- {/ T, ^2 k; l
金田Sam 發表於 2014-9-15 05:35 PM
2 S; O4 E% s8 H% W" ?5 w
唔好咁勞氣啦金田Sam,無記啲劇我都係DL咗慢慢睇嘅。, ~  y( Y3 c5 u7 v: W/ X7 v* B
唔啲bug好多觀眾已經慣咗,唔當係乜嘢問題架啦............
( k6 {( N" |( U' ~! qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com0 p- H: @$ N/ T* ~% v, T
我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法.. ( ?0 B* M3 V9 a0 u8 b% M+ T' L
大文細佬 發表於 2014-9-17 01:40 AM
  u# v. `! S+ P; LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ \5 [, L9 P; f. i* U! U公仔箱論壇
1 j; W( d9 Z3 N/ b: V係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。
$ V3 G4 p' c& H- Q* C5 c0 G話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。