返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-9 03:45 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 L. @7 t( u$ W9 H! L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 p! Y+ D5 T5 o( V' e$ A5 s1 t
os.tvboxnow.com* i8 H$ {& `$ t
5 W; E$ A7 b: n/ O; W- Q

$ E1 @/ ]) v/ }+ |5 A, e
8 L1 N  z' D& z4 P: m5 L" _9 z( ttvb now,tvbnow,bttvb粱琤做「福贵人」時個樣清新淡雅,同阿佘比真係一啲都唔輸蝕架。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, y( c2 Q* ^; E& d  d
1 F3 H  S: {' V: V) z0 ]
梁琤除咗對眼有少少好似豆雞眼, 佢個樣好明顯靚過阿佘喇! ... 不過呢套劇佢好似無咗豆雞眼咁喎
3 G& @$ x( @( R2 @( m* a$ t大文細佬 發表於 2014-10-10 12:40 AM
( ~! V$ x# h% o4 @0 \公仔箱論壇咦,根據我第一張相,真係好似有啲啲問題,但平時啲相同電視又一啲都唔感覺到...
' B1 |& k  q- t0 h- F  k+ Z3 o公仔箱論壇: G3 z; k* l, b1 `- q( o
hi J神,,,,
. e1 x  A( w2 }成日用就唔係太好,而且今次咁用,又講吳啓華點樣捨身成仁,多咗舊魚,
: d7 l' ~4 U+ f0 W3 @1 i% c1 b5 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而且30集戲,使埋有咩底牌一次過出晒嚟吸引觀眾? 上套使徒行者,
) x3 @9 N) \; o6 O歡喜哥同高寧,黑警郭SIR亦唔係一開始就表露,有呢啲角色但未出場,6 r  K& x3 B# p: d# x8 w
驚觀 ...
5 A' a  C% c4 [9 A/ f3 [8 ^公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-10-10 02:28 AM
" i& ^/ E/ R. T1 h1 d% Otvb now,tvbnow,bttvb. N9 r/ H; o2 P# _7 Q
阿Sam,你有冇考慮去試吓考編劇呢,唔一定係無線嗰噃。
忘年戀... 重口味
& P4 i. p  \5 T; v8 H2 @/ ^6 o) k公仔箱論壇conho 發表於 2014-10-10 10:38 AM
% H$ A* t- d. R7 J, j: G$ z$ _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。子珊個樣老誠而啓華又幾襟老喎,唔算太重架啦。
- O7 e. D. D7 I' d遲啲Mary姐同張繼聰嗰啲就真係重囉...
黃德斌配梁琤 - 正
5 ~* x6 ~9 ~5 x* z0 d! h1 M/ ]60201617916 發表於 2014-10-9 07:42 PM
7 Z# V4 B" G3 U& i5 b" T
7 ]7 K9 K, @- C- u! Z7 u公仔箱論壇翁偉晉同葉雅蕾外形仲襯啦,德斌喺千雪面前成個老豆咁,一套劇唔駛咁多忘年戀啩?
( Q  V& Z: R, E! [. ?8 o, l) X- A
: A! V% r7 n. j2 o0 y

2 ^) Z# w. O, C" x& |: ]' Xtvb now,tvbnow,bttvb9 R# [4 h; R! \1 o- a
- j+ ]6 O% [# Z% e5 p

2 t8 G/ h; ^2 j/ v8 X* \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。考編劇? 無呀,寫故仔或創作故仔只屬興趣,我可以勝任的仲有好多玩意,
9 `  Z& I! @8 j! J1 ^0 B3 r我玩中國象棋叻時有人建議我擺棋檔,我打桌球叻時建議我挑戰傅家俊," [; N$ Q& e; T: j+ D
打麻雀叻就建議我入麻雀館搵食,賭馬叻時建議我唔使做專心賭馬...; X% j; h$ H6 c' h. W- _+ {9 J
哈.... ...
4 W) S' ~/ I: b& A$ l+ wtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-10-10 03:22 PM
os.tvboxnow.com& N! X6 s# p/ U9 l9 P
os.tvboxnow.com9 O- ?0 u/ A6 h# w8 X2 g
哈,忘年戀玩埋囉囉戀(羅樂林)就真係無陰功兼無眼睇Lu......
tvb now,tvbnow,bttvb! t! ~( h; s7 P8 E9 ]9 f$ A* n  W

" Q+ D4 D, W6 }! e, W2 \; A4 ros.tvboxnow.com嘩! Lam Lam,真係唔好意思,你頭版原來做得咁精彩,我晌後面一路只係顧住自己打意見,無留意到添。7 h7 N: z% L  I: ]8 c3 }

- v, _& c% W7 C; o& n公仔箱論壇好精彩細微同有意思得嚟又搞笑,相當好,搵齊好多資料,對角色描寫,演員動向,戲中細節,好詳細講出好多重點,好難得,唔 ...
" A  ~% M6 a, ^5 zos.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-10-11 10:53 AM
) m) n. H8 Y, C: z8 `6 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 @- D) q9 V( J0 g/ ^. x* r$ N1 `
多謝Sam兄。7 \4 y0 F% N3 k+ ]
你提嘅「對演員的大細超」真係異常認同,以後就靠你代佢哋發吓聲咯。
8 G* h0 B* f7 B) v
! y5 d$ p$ C3 I, b% l( {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 b( x, D& f/ j' d7 x

0 w& ~6 C. ^4 e- n1 u% k9 F朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
( p! ?$ n: p4 t4 M6 R( G講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 q4 G& y; n! N9 U! h# N
大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
8 y6 H5 l( t8 p2 Z8 n& Kos.tvboxnow.com' `' E4 Y) x& a0 y% S( F6 E

# j5 e. m4 g: ltvb now,tvbnow,bttvb係呀,無記劇啲陋習又走晒岀嚟啦。
os.tvboxnow.com1 d% m, ?8 Q- w
tvb now,tvbnow,bttvb# v/ j' G7 L- Q6 x
朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
: C/ G/ l* E' Z公仔箱論壇講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...
+ a% \# g. w$ T6 B+ }. q/ j9 R大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
4 r& [0 O! ~! F+ s8 B; V7 ^os.tvboxnow.com9 z* v( P* k1 D! W, W' n% u" V
公仔箱論壇4 N" s% z3 W4 t1 P. F
另外,Mary姐同張繼聰忘年戀唔係喺《再戰明天》,而係《大藥坊》播完後嘅《老表你好Hea!》嘅劇情,我可能交待得唔清楚,令你誤會添,sorry......
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141010/14101012526402ce572132cf89.jpg
4 P4 j! A  z7 H# y, ptvb now,tvbnow,bttvb朱千雪,這演員看來可塑性會不錯,鬆容自然的表現,看來在電視圈會有一番作為,同樣,石破天欣的石天欣出場太少,今次戲中角色有名字,可 ...
; ]) n* t, S, h9 ztvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-10-11 12:53 AM
; A5 U5 X) h7 G$ O3 T3 mtvb now,tvbnow,bttvb; R/ [) ^4 Z/ R: ]& M
石破天欣呢個「朶」幾正吖。

; m2 {1 D' h3 i8 Bos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb  W* g7 V& c2 w/ U" F
睇德斌同Jade做戲舒服又自然得多不過雅蕾啲真性情快要浮面囉,希望梁琤今次演出可以好頭好尾。

+ w- F. E5 [+ T- I7 l. y最近睇子珊「咋嬌」嘅演岀都唔少,大家有冇小小「滯」呢?
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-15 04:50 PM 編輯 / Y4 I* e7 E- O  y# M

& |8 j; s: G# R2 r  ?% C; y; b, s; Y公仔箱論壇
其實忘年戀如果男大女細... 响社會係比較多人可以接受.. 可能女人好易老卦... 又或者太多契爺呢啲人喇... 正所謂男人到幾歲都係鍾意below30架喇... 由其老咗... 公仔箱論壇- i7 W  G9 W. E9 b8 I# ^/ c

( B5 b0 C& q% d4 P9 X" t0 ]os.tvboxnow.com講番呢套劇劇情吖.. 我啱啱聽咗第二集... 我 ...公仔箱論壇) c* W. R; O. f0 r6 A
大文細佬 發表於 2014-10-15 01:56 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 |/ ]' x( W! l- G0 C3 s

1 b" f8 Y7 ~4 ]. E0 q' |喺宣傳活動中,啓華都有相似言論。
$ @2 @/ }7 v& q* W6 V8 H企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
& j2 R* \  e$ s2 b2 Q" `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-10-15 01:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ A& p8 T* b0 `, x' q9 B' V9 F" V

- v) y5 C$ B; A9 Q3 ]: q% _而且,一套戲3條感情線實在太多,TVB啲編劇「唔寫愛情戲就好似唔譏寫字」咁,有此啲走火入魔.....
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& q) i& F2 P1 C5 A$ A+ t5 d

$ b3 v% [3 F3 |( I" E9 N  v  x公仔箱論壇最頂唔順係朱千雪呢pair...女嘅太靚太young ... 男嘅太醜太老... 主角呢pair還可.. 男主角都曾經靚仔過嘛.. 女主角又唔係太靚- B1 j* f7 N5 K" E. T1 c
大文細佬 發表於 2014-10-16 01:57 AM
/ `0 L. e. M6 _$ y8 [$ }5 g公仔箱論壇雖然有啲不敬(德斌啲粉絲請勿介意),但佢哋呢pair真係有啲「美女與野獸」feel....
9 I8 |5 q; j* p- U, e7 J' k8 Q