返回列表 回復 發帖
: A/ N  z2 @/ ~- s( t公仔箱論壇
& ^3 T1 p5 w2 s1 Q# _* w係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...os.tvboxnow.com" k& t- f& \- I; P( b3 S
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
2 Y% ]  B  p2 b+ i
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
6 X( w  m- X0 k! O2 c% z公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。% G. y) V+ w5 ?8 p1 ]5 C
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

9 X- f6 ?* W& @os.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 t  @# H  T) d7 }
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。os.tvboxnow.com/ E* W* R; C! d' m% c, F
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
# m* \: K: O+ r6 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
) Y3 f, s: u9 S: ~4 z' f 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 os.tvboxnow.com2 F0 ]% K) C' g! R9 d0 _3 @

& Y# d9 R! O0 v: J+ X- U
; X4 _  g3 K# x9 B7 _. ]' `) g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 A5 l1 y4 W5 T; z' M
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇tvb now,tvbnow,bttvb" N/ S, N% z% I+ H" ]0 W* C
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
tvb now,tvbnow,bttvb: N/ b2 d( G+ d9 |; v* a
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。公仔箱論壇% n8 c4 A$ k- U( i) E& [
os.tvboxnow.com" S5 k( z4 ]1 B0 J6 b% o3 Q
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,* h) C4 j/ f7 V# R2 Z/ K6 f
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
  k: ]$ J; U( Y$ J8 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- O3 R% Z; h+ ]+ v1 [; V+ }
戲中如果林峯都 ...
1 z8 L3 E3 }9 ~os.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
5 t$ j9 }" ]7 d$ |8 `阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
) I5 L) C' t2 @. K3 Y公仔箱論壇
6 _  {, V1 H( m/ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 G6 T! a0 e* F+ x
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! w# s& n8 }7 Z! T! W, Y
你地知唔知阿棟真名呀?os.tvboxnow.com% h. z) Z* x. s' ~/ n3 M
大文細佬 發表於 2014-8-31 12:19 AM
% E' [6 C: u+ A; J& O* LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& ?. U1 L- D8 m! q6 Oos.tvboxnow.com細佬,阿楝真名係陳光耀啊。
$ o1 r1 V; N$ v% \! d1 C幾好樣,可惜少戲份吖,不過唔緊要,由今日起大家記住佢囉。
8 U7 o; w- S, J. pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚟緊啲劇大家支持一吓吖。
7 K0 ^5 a6 H& F; b( _- i( p
已經唔敢睇TVB好耐~~~好鍾意阿余~~~所以決定一睇公仔箱論壇$ h/ n0 p  Z' G5 R
wing234 發表於 2014-8-31 09:47 AM
1 F1 ^4 F) c& C9 R) E! c公仔箱論壇其實好都停咗睇無記劇集3個月,不過《使徒行者》值得我再度關注。
os.tvboxnow.com& H( t& d4 A  Y( [2 [6 d
/ v; [9 c# T" I- h
好似好矮咁喎, 會唔會好似好多矮嘅男星, 著對內高鞋會好啲呢.. 睇落高啲嘛... wakakakakaka... 不過都OK靚仔呀... 初出道已經咁好樣!
4 Z1 s8 f5 l) R& h0 I5 q; U公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-2 04:37 AM
0 q' o* p& \# L5 |- K8 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,你係咪影射緊軒仔呢?
& S! O% z5 m0 c/ G7 \! y% gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb+ O6 H& `) g: Q; ~3 L
我知唔係,我發口痕啫。沈震軒唔算矮,係敏之太高啫。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( @. o* b9 Z; R

8 b3 U4 S) g% }8 D公仔箱論壇
3 Y: o+ w: D- z6 p" [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 d4 {; R; M$ K
敏之好似5呎9吋架.. 仲wear埋對勁高鞋, 梗係有咁嘅效果喇... 軒哥高過峰哥架.. 我諗峰哥點都高過阿棟掛! 不過啲明星.. 都只係雙馬(馬明, 馬德鐘)係報堅數.... wakakakaka.. ...4 i) F1 {5 D( F6 D
大文細佬 發表於 2014-9-3 03:16 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 G/ l- i: P, q

2 u; G! D: B7 e* d! x- K- jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱,得雙馬可以力敵敏之對腳,又諗起敏之個好拍檔森美。
我會支持嘅。邊個做得好就支持邊個。我唔係林鋒、阿余嘅`番暑'但佢地係劇中做到角色嘅要求、做到一個活生生嘅爆seed同釘姐,暫時仲諗唔到唔支持原因 ...
  S6 C! {. Q5 U  Jos.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-9-4 11:25 AM
) v! a4 g* c& L/ S& G: \
釘姐好好睇,但暫時純靠喜劇感吸引成為焦點,欣賞佢真正演技等多幾集先.......
' T, N/ N: X$ P% b2 n4 H" F我唔想阿佘攞視后其中一個原因係想嘉欣攞囉。
; Y% I) j! t& s: C公仔箱論壇
; e" ^2 s3 B' Q" w2 n$ [tvb now,tvbnow,bttvb唔好鬧我呀....$ `; |3 ]. ^" g1 l) s; e
5 y% M2 E) H8 p9 t4 X$ X
  R( h# ^) I6 ~1 Y
公仔箱論壇0 w$ h; _' Q# G; X

# y' x  l# j/ M0 R  \os.tvboxnow.com幅相拍森美.. 無著高鞋.. 仲要縮矮啲就拍檔咁咪好囉...更正... 敏之唔係5呎9.. 應該5呎8.. 但已經好高... hehehehehe.... 其實敏之好有才華架.. 佢做MC又得.. 做戲OK架.. 不過成日tvb成日強調佢對長腿之嘛.. 樣靚 ...公仔箱論壇8 p9 j- A: C% J9 m0 b8 M
大文細佬 發表於 2014-9-4 01:24 AM
/ P0 w7 L8 F% \: ~5 {* ^6 ~) stvb now,tvbnow,bttvb係,唔意該成日講人哋啲身材。不過女仔有5呎8都好難得。
0 x/ Y. E* u' ?) f9 J' J公仔箱論壇os.tvboxnow.com1 j4 p" b$ P0 t4 ^, |# h5 U
另外,敏之10月1日結婚啦,大家都祝福佢吖。
公仔箱論壇$ v6 U5 R* j$ }, u
3 Z4 M8 d) G1 C6 h
阿佘呢次演技好好呀.. 但真係老咗啲喇... 佢攞過視后喇.. 比啲機會其他人嘛! tvb now,tvbnow,bttvb2 _( b# P5 Y  c1 a- F) T
大文細佬 發表於 2014-9-5 01:14 AM
: O+ \% K) k) \7 b; E7 ftvb now,tvbnow,bttvb歲月催人吖嘛,快四張了。
) `- Z6 r- I! ]. ~os.tvboxnow.com; G! P3 ?, Q5 P- n! {, s  v
睇佢著小背心短衭嗰場真係好驚同時又影埋佢個大頭樣架陰功。
Ep7 Around 6 minute
  U' ~. @- X9 r9 {2 u5 ptvb now,tvbnow,bttvbKobe home address...
, H# K* O$ C: D$ H6 }% u3 Rtvb now,tvbnow,bttvbxxxxxxxxxxxxxx8 t. P' g% H! q( `1 ~$ k. @
xxxxx, ShatinTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 W3 B8 ^: O5 H% u# d2 V, {
Kowloon, Hong Kong
4 N' x: N: b+ {. L( k: _. a5 k3 }/ J4 Z9 P% {: v
When did Shatin become part of Kowloon?
4 Y  N* k1 _1 U3 t* Pos.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-4 03:07 PM
7 v) ]/ d7 j5 T, ]4 B) G" i/ r4 m* u公仔箱論壇
7 C, `6 u9 q4 q4 Xtvb now,tvbnow,bttvb哈哈,係咪因為你係英文人,所以咁快留意到?

6 I6 j' X. l5 {" d- F1 V. U4 }os.tvboxnow.com去到坐「水抱」呢幕都仲未笑完,唉,好肚痛。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-9 12:53 PM 編輯 公仔箱論壇* J* E+ ^1 x( B6 ]

! A5 d- P* [. e
今套不惜工本的[使徒行者],爆炸場面,撞車,請臨記,轉好多場地,街鏡實地拍攝,多重鏡頭運用同演員搏命,連跳樓戲都有幾場,樣樣重本之下觀眾反應居然咁冷淡,睇嚟係寫的臥底橋段己令人生厭了。公仔箱論壇$ T0 `& G$ u7 u/ t
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' _  J+ ?( U% E0 d( f: j2 q8 ]( [2 R
  v" t* x/ \1 g; Z! n  }: K
心贜打針的確有 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, _0 f: d: G8 f5 d! q, N
金田Sam 發表於 2014-9-7 02:18 PM
% P" @7 J7 x+ l- K! N  O; {2 m
' M# H, v4 O! N- x4 y& V' B. u0 j
平均收視 27點,升咗2點,好似弱弱哋。