返回列表 回復 發帖
嘩!原來grace也是專家、原來鋤鬆啲泥和换泥是這么緊要、唔怪得我種的君子蘭开頭二年有花出、現在六、七年了、也没有花开、看來要换泥了。
hungyu 發表於 2015-4-7 09:33 AM
你好彩,棵君子蘭仲未死!! Grace 唔係專家!! Grace 種死過一棵盆景!! 之後就去睇書睇下係咩解究!!至知原來要換泥!

換泥嗰陣要注意泥唔可以太乾,唔係耙 D 泥嗰陣會傷到 D 根。仲可以修剪少少根,D 泥 仲要係同原本嘅泥同樣成分至好啵!!!
多謝以下朋友於15950至16049帖之間造訪本派. 現贈送每位朋友小禮一份. 以表謝意!

今次承蒙小強兄贊助2億元派禮. 除本派小禮物外, 每位朋友額外得到小強兄送出既1千1百万元大禮! 多謝小強兄!

以下係派禮詳情:

...
pknoface 發表於 2015-4-7 10:09 AM
多謝 Ken 掌門 大大分禮物!! 多謝 小強 贊助!!
去煮飯!! 各位請呀!!
Ken 掌門 下午好!!!

各位!! 各位!! 邊個!! 邊個!!你呀...佢呀...!!!

快 D 去 呢度 睇睇

http://os.tvboxnow.com/viewthread.php?tid=1611623&extra=&page=7147

言公子 星馬新聞 個豪宅搞緊Party呀!! 快D去支持下啦!!

言仔時不時都閃下黎支持水區活動,你地都應該去係咁二支持下至啱嘎!

係咁二支持左Thank you Grace!
Pedestrian_A 發表於 2015-4-8 05:17 AM
You're very welcom!!!
Ken 掌門 傍晚晚上好!!!
Ken 掌門 傍晚晚上好!!!
grace晚上好.
pknoface 發表於 2015-4-10 08:23 AM
Ken 掌門 早晨!!!
Grace姐甘早晨啊 ,未煮早餐吧?
lhy92725 發表於 2015-4-10 09:58 PM
未呀!! 不過依嘎要去煮啦!!!
姿!!Ken 掌門 凌晨好+早晨!!!

阿yu你好,得閒多D入嚟行吓喇,條數我諗你都識得點計嘅
金石良 發表於 2015-4-9 11:19 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; z8 I, W- b: r: G6 f

一頭霧水?

kingsleyyu 發表於 2015-4-10 10:41 PM

乜原來好多人唔明 呢度個 豪門派對
玩緊乜嘢!!
!

http://os.tvboxnow.com/viewthread.php?tid=1611623&extra=&page=7160

呢 度三個難兄難弟兩間大豪宅 一個係 C 兄嘅!一個係 財大! 仲有個一腳踢管家 言公子!!!

經過 貓貓 深入調查後,Grace 要更正: !!!

呢 度
三個超級富豪N 間大豪宅!
X 間係 C 兄嘅!   Y 間係 財大!   Z 間係言公子!
另外有個臥底一腳踢管家言公子
!!

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; z8 I, W- b: r: G6 f

呢度 日日 歡迎大家入黎食早餐嘆下午茶,跟住就派一封大利是,每日 TVB $ 1,234,567!!!

如果一個星期 7 日都黎,仲加多一封歡迎光臨 勤勤多黎大獎賞 TVB$ 7,654,321!!!

【條數我諗你都識得點計】

唔識!!??

1,234,567 X 7 = 8,641,969 !!!

8,641,969 + 7,654,321 = 16,296,290 !!!

下次幾時派??? 言公子 講左好多次!! 4 月 13 日派金!!!

圖文並茂,色彩斑斕,好清晰哦
lhy92725 發表於 2015-4-11 03:56 PM
多謝貓貓 稱讚!!我任務完成啦!! 瞓覺去也!! 請呀!!!
豆点錯了
ob51330 發表於 2015-4-11 04:23 PM
改返啦!!!

唔使多謝 Grace啦!! 今日 Grace 出街街!!好夜先返呀!!!
Ken 掌門日姿!!多謝 Ken 掌門 遊戲三獎金!!!