返回列表 回復 發帖
3 S+ r# |$ o& ctvb now,tvbnow,bttvb
- X6 m; U4 @3 g# G$ i! U$ d- q+ s5 Z9 z咁如果醫生真係要你吊鹽水,可以 SAY NO 咩?
% h1 X% b8 y$ J7 Y3 M1 B6 \os.tvboxnow.comkingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:12 PM
  r" q* M$ v: I3 I* ^) S咁有需要都冇計!!
% g- k, v; D; z5 I1 s8 H/ h9 wtvb now,tvbnow,bttvb
5 p9 ^0 \4 m5 C% D" bos.tvboxnow.com據我所知,大陸係唔係都吊鹽水,有次個大陸病人到香港睇醫生,醫生就咁開咗D藥就叫佢走,個病人仲覺得香港D醫生唔得,唔專業,連點滴都冇。
! W. `/ m0 N8 p1 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈。 ...
2 t+ u; l4 ^' B0 x$ n. V4 @kingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:15 PM
tvb now,tvbnow,bttvb0 Z0 c2 [" S+ C& T4 w! T: y. J6 `
大陸有好多怪誕野!!
( |$ _' A* q# i! I

4 D( N: Y- F4 T) rtvb now,tvbnow,bttvb打針對我黎講家常便飯,...又好似誇張過頭。: \7 `/ t% P: m
總之打針、抽血、吊鹽水樣樣都試過咁啦。os.tvboxnow.com- t7 ]- B% v8 K4 |
kingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:17 PM
* m8 e# l! \1 B4 D) L) `% r& m' S2 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; B  j. S$ J) F( w. m6 {os.tvboxnow.com呢D都家常便飯就咪搞囉!!
; c3 \. X; m( Q/ Eos.tvboxnow.com公仔箱論壇2 l. A. r' u) s: G% H. K: l9 Y
人口密度真係好緊要,俗語人流旺唔旺...os.tvboxnow.com& @8 x6 U: T0 B
kingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:19 PM
. k. N2 N" u( Q% k  Q& ]tvb now,tvbnow,bttvb香港人口密度夠晒高,周圍都係人!! 呢度夜晚過九點,除左超市,鋪頭都珊晒門!!
! c: X7 ^% c) R3 b  B! }4 @$ @* s1 ros.tvboxnow.com
1 K0 j7 F, j( q6 q, s公仔箱論壇咪係,好彩大部份醫生都有醫德...tvb now,tvbnow,bttvb% P' {9 ~2 T; M, p  r( E5 A
kingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:22 PM
, P- X: T# @1 N6 s  g公仔箱論壇香港醫療水準世界水平!!好!!!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 N+ s7 L3 O$ z2 }
唔好講話年紀大,咩野年紀都要注意身子啊,身子要緊啊
* _" I( }6 g+ M: @  C) Hos.tvboxnow.comsatoshi23 發表於 2015-7-22 11:26 PM
3 K" ]' G# g8 j
啱!! 咩年紀都要注意健康!!!
9 A! e  D+ |1 E. ]7 u, v& V+ z$ GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 x+ m2 R) Q8 u+ |公仔箱論壇仲係越來越多...
: i! N8 u1 Z4 N, B7 @os.tvboxnow.comkingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:22 PM
" Z$ q8 [4 W! |os.tvboxnow.com呢度周時網上出中國D圖或片,攞嚟笑!!
0 ?7 N9 _# C6 y9 s. y8 ~7 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- p: {* |( x/ K6 \% |公仔箱論壇但水準就達世界水平,但用藥就...os.tvboxnow.com- `8 \, x# M2 g0 [+ z1 k
好多時貴嘅藥,新嘅藥就要自費啦...
. H+ p0 A- [0 d  Ttvb now,tvbnow,bttvbkingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:31 PM
os.tvboxnow.com/ {0 G( c, J0 r* c; K" n" j- T
已經好好啦!!呢度如果冇保險,就差過香港啦!
tvb now,tvbnow,bttvb& k2 d$ g% V, S" [
公仔箱論壇/ d1 y: }: v- B8 H* R/ _: P
因為覺得佢地唔文明,又冇自知知明...: b6 [. {- l/ l6 Q( Y+ |
仲要歪理一大堆,...os.tvboxnow.com! v9 ]9 M! l, M
kingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:34 PM
公仔箱論壇: Y% J  T) V6 }
所有地方都有唔同文化、習慣...等等,中國係慢慢成為焦點,所以就多人笑多人討論囉!!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 K0 i: Q$ V& I/ s
家常便飯。。。   我冇試過。。。
1 p2 G1 x. A9 [7 lsatoshi23 發表於 2015-7-22 11:19 PM
2 ^. T; h( ~( }6 J+ R公仔箱論壇嗰D家常便飯我就麻麻!!!
* J6 `0 B5 w* s# @
  Y" b3 X, J1 N* T7 K% K; q但係香港人一樣會買保險,唔使等公立醫院輪床位呀...9 f+ h4 J9 H* w
kingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:38 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) }8 t2 p; U, p1 S; ]

; V/ J  \& I- R! A7 _* A呢度健康保險通常係雇主提供!! 都OK!
好似年幾前有一對大陸夫婦,帶著小朋友起旺角就地疴尿,俾人拍咗片,唔記得個香港人係咪叫佢地唔好走要報警定點,...
' |! O& {1 i8 \1 A5 o4 t' Stvb now,tvbnow,bttvb個老豆反問:你有冇(生)小朋友?小朋友唔駛尿尿?
0 j' U+ v. B1 W  z) [. `2 L0 t1 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈... ...
! m' x& x* }6 a% D8 Z4 l4 i/ y& kkingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:37 PM
3 |  O# t, F; O. L4 V- ^# B我去過北京,嗰陣周圍都有標語話要文明!依嘎唔知仲係唔係咁樣!!
os.tvboxnow.com% R# w( e* L( S2 r( O+ c$ D3 K
tvb now,tvbnow,bttvb3 m: S9 W) n: g0 j" i- Z* m
我覺得佢地最大問題係唔識得尊重其他地方文化,以為自己有錢就得...- Q4 W/ J- i+ F0 z4 f
對香港就剩係識得發惡,如果乜乜乜,你地就乜乜乜啦。
9 p: K. y0 P5 D5 C/ t) E  a一出到其他地方,好似日本,台灣,啍都唔敢啍出聲... ...! y' d& N0 E* W$ h; }8 n- _& y5 y
kingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:43 PM
7 q5 s5 k$ R! `: T# m( Q) t- Y唔識尊重其他地方文化或者其他人,點都係唔好!!去到都比人話!
os.tvboxnow.com5 y/ h+ G+ G( f3 `: [4 `
中國多年黎都係咁樣。。。公仔箱論壇  M: K& u! h  s  i& a( R' r% X
他地唔理周圍既野。。
& m7 g8 q  F+ I. @, r) a9 stvb now,tvbnow,bttvbsatoshi23 發表於 2015-7-22 11:45 PM
公仔箱論壇, R0 R% ^  x/ d" E# S5 T
唉!! 目空一切!! 夜郎自大!!
5 m) Y! Y" ^  L- q3 {2 v+ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" N6 H0 ?6 C, A) h3 b" u但係唔食果D新藥,舊藥又好似冇進展...
: o5 C& f* l  P7 t' m; V- D4 `# I% ?公仔箱論壇kingsleyyu 發表於 2015-7-22 11:44 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 h( [0 p1 ?6 o$ e
有冇其他 辦法??!!!