返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
% p* a9 l. ?2 Y3 i4 A: d$ U* N, C一見TVB出品先知唔關事
' ^- q, i# x5 q; D+ r% U6 W4 t, W睇左幾集都幾好公仔箱論壇4 h! d* j! i; ]9 X7 Q: ?
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
tvb now,tvbnow,bttvb, S$ {3 d. ^- W2 Z+ s. @5 g4 R

& P! w+ Q( b- _, m' Z5 ]6 C- |os.tvboxnow.com播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
* A5 w; G$ Z! u: @5 t+ D/ F" R( Mos.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
8 c' Q9 U. p, w5 o2 U9 f! \5 w8 }  M& e0 z
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
4 l) H( ]& X% I6 ]2 Dos.tvboxnow.com如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
5 c1 i& s$ P, W4 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 M. l# U# Q" t/ `. atvb now,tvbnow,bttvb當然, 此劇演員也發揮出色 tvb now,tvbnow,bttvb, p' w; T! B4 k$ m" j+ U) I3 T
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
7 t9 k. k/ {4 V+ {; r公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
os.tvboxnow.com. C+ Z5 j( F+ d$ X. |

# Y- X8 G6 x( I) d$ _* G6 b$ u公仔箱論壇好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
9 y( f& j  V( o# e( jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
! U3 B6 f0 E( c+ H" j9 m公仔箱論壇爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
$ n# t' `; ?( S/ A1 B6 |Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
% J; q& e9 ]+ W5 L
os.tvboxnow.com' f0 [* {+ R2 ?" _7 U# C$ {
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
4 x; }+ ^, n- K9 r( a6 J" p0 m4 ros.tvboxnow.com
/ g$ }, @' Q8 q8 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
& v; o8 P! h2 L, a- l* |Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
! o. C, k; ~# H7 Pos.tvboxnow.com他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
. v5 f/ U( x# d4 j+ ~3 ktvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
: {9 I( a8 G( T1 Y- K

* p+ d# F; C* Z, @, t我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...os.tvboxnow.com0 W' }0 `0 v# ?9 o) y. f8 m' H
2945865TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- D2 ^+ h/ t( ~+ B
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
5 Q! k4 p0 q4 y, ^9 l我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
  W1 F1 Y. S" V) i公仔箱論壇我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
0 O; z! E& v7 o: lleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
os.tvboxnow.com) y2 G& A7 F$ Y/ P6 m) o/ `/ p

, L+ `4 |5 r- j0 P) |' N3 @嘩.. 你揾到佢咁多資料
! j' }5 o' w/ q! h6 p% pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 l% r: a1 P7 B! L! t7 M& I$ R" a0 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾# A0 n; i! T3 I
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...os.tvboxnow.com3 ~9 E  b: n' J% i% C
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
os.tvboxnow.com& g- S7 }1 k3 g4 U7 ~3 U

- j" T7 B: R% O  I8 j. T. O% _第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集公仔箱論壇" K1 Z5 I: q2 W) |& H) K
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& H8 X% z$ d2 w' {2 i* Q8 @

) j4 }5 l% A! i  R0 T9 t% e公仔箱論壇爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
% v6 L, N7 c% g  Z
: d  J% [0 F+ f0 v0 q, R五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
  q+ [8 P# y1 @$ g% O) b) eos.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
公仔箱論壇3 q+ }% i4 h" [5 N
tvb now,tvbnow,bttvb& n, g: L$ `! ~: b. ~
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  公仔箱論壇1 ]) p" Q2 C- a" N+ K" {7 e

6 o7 N  k3 `8 D! a. F6 I6 y- G20集後不知所謂!!! os.tvboxnow.com  v7 W/ T3 T$ [6 t0 j- R# {
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ^+ }& ?& A2 v7 E, I

& O# r$ e  ~+ p: F6 K, c( S4 b) B, d2 b差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
tvb now,tvbnow,bttvb9 D1 v. ^. i) I! X+ t
tvb now,tvbnow,bttvb' {; O( w# \# d) P  e3 G, _: q
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。os.tvboxnow.com5 r* i8 ?3 y5 S$ a
tvb now,tvbnow,bttvb! _/ A- ^  d$ G2 B8 \
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。公仔箱論壇- [  u4 v7 k& N1 p7 k. |
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: \- P3 F7 E+ Q- t0 X. E
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。tvb now,tvbnow,bttvb. |* Q# ]8 g% O; ?" X7 r
公仔箱論壇7 s7 r6 i9 E5 D& O# H4 T6 z
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
% ~* [' H- o1 I5 [3 p: @$ z8 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 y1 l. f/ D3 ~- P
《再戰明天 ...公仔箱論壇/ F' g! |1 s% y- M% V+ E( K
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
公仔箱論壇! |# q7 D- x, y! \9 n5 c! t% i% M
7 x9 i- L7 n: z6 t
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添