返回列表 回復 發帖
6 L3 w4 ~1 G& W7 Ntvb now,tvbnow,bttvb哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。os.tvboxnow.com. O- J& ^. J. z$ k) R$ l& ^, U2 _
leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:51 PM
公仔箱論壇: N; S5 L2 Y, V. [, ]% p
os.tvboxnow.com. v) F. {' [6 x( }/ b4 B; r
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架
覃歡喜樣吾奸tvb now,tvbnow,bttvb% o" w4 Y$ z$ f8 x+ H
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
) L/ d3 y6 V- g% ]. Q/ ^( m5 G公仔箱論壇/ E1 x" n' V/ @' G/ X( j
樣搞笑多啲
; }1 y* j5 o, V$ S# bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
( {7 r: H" K9 N$ U0 S2934808tvb now,tvbnow,bttvb1 x. i- |! T0 ]
相反前者民初背境已經有少少趕客.......
3 S+ l" q; H4 R1 h* P但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...
; e% g2 ?4 f0 J/ w! S4 Oos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
* N# K0 p3 B# q! F* E. H, ntvb now,tvbnow,bttvb4 S& t7 F' O1 a/ ^) ?3 V$ v
安琳又幾靚靚嘅
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
os.tvboxnow.com* c0 [1 ?! p6 P+ Q
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# v+ ]# ?& z4 G
& n  M( d  P1 m0 V  g5 O# C8 E3 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
9 V; R/ I; {0 X2 ]  U' k  d: _公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; N3 y0 Z/ {5 f! M9 {
leekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
9 O5 V3 Q. E  T7 [* J# U歡喜哥是第五個臥底 1 N* v) ]/ ?# o  K9 Q6 @
所以隻眼開隻眼閉os.tvboxnow.com5 \3 F2 |5 ]6 K6 a& R+ p
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
7 n2 t9 \; v! j5 g, Q6 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇' K, s0 s/ Y: f9 {& |# g$ H7 a8 I% `
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
4 V! O6 }* R' m* N+ X7 a
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?$ [/ N4 w; ~3 q" s& {/ a
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
; |/ _' |# M: E" ]0 zleekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
4 N, |6 v5 y$ F
tvb now,tvbnow,bttvb. Q. X! n1 B7 e. s5 k
如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?8 K9 w+ N" z3 E9 l! H4 ]# \' E8 W

, D( x% Y  J7 g. g* FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...os.tvboxnow.com4 {: ?& Z* U$ A1 s# `0 a5 C
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
公仔箱論壇; B% y; p* y" e" u
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ?/ {. a3 B& X  i( [, z$ a; q
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
! {8 c" k. }& X5 y6 {( U1 h/ `tvb now,tvbnow,bttvb) U* P  u$ j$ F3 m1 }& A& w4 b
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助..
, [8 K& d9 s* D& n* Stvb now,tvbnow,bttvb
7 q% r6 G4 o$ w* Q- r$ yos.tvboxnow.com(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
係喇.. 响15集咁多人死.... .. : ]7 H  I; k) E+ G4 m8 x2 J
4 F8 p5 y: V- P. v
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,
/ J& Q( T# A% h7 f' h) H& p或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈os.tvboxnow.com9 Y. T9 W4 b  j; c6 e
leekwoklam 發表於 2014-9-15 03:37 PM
6 n& r. A: [% S/ ~# ftvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com* z. j" F  E3 M8 f4 e) Z
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
9 X2 U6 g" e( F9 G1 h6 n  c我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
" J8 \7 x& S  p& `4 j0 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
* o' T2 `5 n7 w% i" [/ @$ oleekwoklam 發表於 2014-9-16 12:37 PM
3 U' q$ l6 S9 _8 p( p! e, |' q公仔箱論壇- V, y1 {9 g4 H- o6 a, m0 O
我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
& D) Z# W* \) i& T4 k金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
' i+ H4 J. x9 [/ Nos.tvboxnow.com2939673TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. i4 Y4 d1 l8 N1 ]4 @6 i  z
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:48 PM
# i$ _* x. A3 [. v( h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' r, |  n. }& K9 ?( L
個公仔係咪火雲邪神嚟架?
1 p7 l& x# `1 k3 z  I# QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2939660
1 C. U& U! L8 H公仔箱論壇
% n! a6 [% l7 O) v, |* Q) ?tvb now,tvbnow,bttvb係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。tvb now,tvbnow,bttvb4 N( w: d5 ?8 G' u" \$ m1 E( J
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。 ...
5 L/ n! v  `' p  B9 U: i& KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:41 PM
; O2 p; B& c* W* c' E公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb( Q( J: E) E! h1 i; ]- V( D% A% v+ J
叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg / M  l" h$ L( v. |: ?

( S0 ^; x# [/ n1 J* f  [# e江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?
7 {$ _% g" u! H, atvb now,tvbnow,bttvb
$ h) W# ]8 h: f9 [; y笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...
8 P* d. o& D! Sos.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb  D) ]8 V/ W1 `

4 w: G; e1 v& L2 ~6 ?: \) L0 wtvb now,tvbnow,bttvb江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好似唔係咁夾.. 就好似田蕊妮响忠奸人咁.. 點扮都唔可以扮到似啲wet 妹... 徐子珊同佢差唔多大.. 但徐子珊就可以扮到wet妹喇.. 因為個look 夠young囉... note:我唔係佢地任何一個fan.. 只係講緊個人觀點.
' h$ N( y$ U$ f: t
細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& L5 V" w9 `( E' w

; J) u8 X; T- Y* d$ P9 e2941976
# T( Y5 E5 ?+ b% N  q2 O. ~tvb now,tvbnow,bttvb不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》 ...6 C# O8 ]9 V! ^1 q; C$ y
leekwoklam 發表於 2014-9-20 02:59 PM
5 i1 M  h/ X2 @( L" s3 o公仔箱論壇
$ a9 I) a$ M% {% S6 E$ j7 c* J/ oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸角阿哥勁多唔合理情節... 總之兩套只係一般.. 啲人羊群心理.. 講講下講咗第二套劇添
" c* F9 r) \4 j, M1 q. R講返呢套劇, 真係OK架.. 不過又係啲感情線唔得囉.. 得釘姐呢pair好睇啲.

評分次數

• timmaxsing