返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
0 [) D, v( o* ?) A7 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一見TVB出品先知唔關事
8 ~2 i! N1 B9 _; qos.tvboxnow.com睇左幾集都幾好0 e  N. L1 C+ r8 u9 {8 h
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
4 M! _' [  P6 c. g. s
! I4 Y. d/ q) \3 N' g: Q( F4 B5 W4 ttvb now,tvbnow,bttvb播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
' ?1 X; p9 r: _+ ~/ aPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
) w7 B" m0 E; n2 Y2 @' Gtvb now,tvbnow,bttvb* d( m0 m3 S# G8 N* K
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
7 o* m+ N' f" X: o( ~- o6 {) s9 [' Sos.tvboxnow.com如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
1 H) d" s/ U+ Y; A- _/ x( ftvb now,tvbnow,bttvb- g( f2 E7 H* ?7 a' K% H# t) x
當然, 此劇演員也發揮出色 os.tvboxnow.com1 F1 {, y  c, L" d, p
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
7 Q6 ?/ B5 r$ Y1 n* b! c- hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
os.tvboxnow.com" O! r3 k' x& b' ~% {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- z5 s9 @5 a3 U0 x4 m! m3 w7 n
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
) \& V' A" X6 o- Xtvb now,tvbnow,bttvbKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪os.tvboxnow.com( N: x4 u+ P# ]7 Q. ?! K, D) s
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
& I$ n1 X+ m+ V公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
3 I7 t0 j9 g' O  @5 [% f$ G% Qtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb$ z( P' g4 e- E% f/ F0 A& W9 O
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!tvb now,tvbnow,bttvb  L0 c! J' o# U5 l* H
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 m1 [8 E. J, W, ^$ ~) \5 [
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集os.tvboxnow.com. @# z8 k, b' S! Q+ y9 N
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
7 D/ k! n: N; l# T6 F# ^5 Gos.tvboxnow.com他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
) Z9 @' V* Y% SPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 l2 @' V; P1 c) V. A' h
- a$ ]7 }( n) G' {: ^/ w+ c
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
' S+ ~8 U7 H3 L/ B( MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2945865
4 ]4 G# [; L1 G! |, a% O+ W- F8 t9 L公仔箱論壇我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
* z1 Z" c  ?* |: t  g3 t! Eos.tvboxnow.com我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
) U# d$ y6 L$ d  p, \" n1 y7 eos.tvboxnow.com我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
; Q% v1 E% c; U& cos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
+ B/ P5 j! f6 J% \1 T8 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb; C* v- B" p& V) U7 e$ N% z1 I' m
嘩.. 你揾到佢咁多資料
% p) R6 E( Q0 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" @# z3 C& J+ x. Y/ b0 @' ttvb now,tvbnow,bttvb我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
  \+ E/ s. R! _5 bkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
* A9 _6 J/ i9 {7 ?0 x公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 c9 k1 J+ [7 S. D

* s+ H7 e5 T1 a8 E% l+ o5 `os.tvboxnow.com第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! q1 o# N" v. [4 Z  I. K( D& j
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
# H3 {1 |1 e# A5 q! ]5 `& M2 P6 t2 I, [0 W2 a" N3 O- G8 A3 K
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... tvb now,tvbnow,bttvb7 F- R# s5 t8 ?- }  L* Y& h0 J

+ A- g" |/ f' n: o3 Uos.tvboxnow.com五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...tvb now,tvbnow,bttvb' c4 y& E# v; |- @% Q
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
tvb now,tvbnow,bttvb4 j& B# e3 n/ o) n4 |. n% S
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* O& n+ [1 V: o7 t) j
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  7 X1 X$ d8 G2 @

' P; d/ G" {# _3 E) e2 tos.tvboxnow.com20集後不知所謂!!! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# b0 v4 m" Z8 c* y; k% A" e
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
% g$ O$ x% k9 _( q, e( X
; ?. o! I7 X( j3 o# b5 }% Mos.tvboxnow.com差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
! c3 z' E' f' u4 t- g

* C" J% p' G: ?$ q9 p7 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
" U# k# c. ^: X- h$ ntvb now,tvbnow,bttvb
, d. V  \7 r$ b4 i  F3 q+ _1 dos.tvboxnow.com其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
  p' w( A. F! e* r) h# e2 d
9 q: ]3 W9 x& Q" ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有你哋各位,回帖區先有咁多話題。公仔箱論壇6 z5 \# @+ G$ S' I/ g. n

$ p, _/ `1 a( _os.tvboxnow.com其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...7 G  O  n. g: K

* B5 _+ X0 I6 _* n9 S《再戰明天 ...
. Y- W9 s- O4 g0 a. b4 @  u公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
公仔箱論壇1 H, b% t, \9 Q% N% V4 i, G

3 F2 z+ g) ?' gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添