返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關公仔箱論壇9 X, l$ Y/ c, {  u0 O" y
一見TVB出品先知唔關事
4 f+ u. o5 W: g! Dtvb now,tvbnow,bttvb睇左幾集都幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% T+ s+ |& i& u; [. @6 C
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
+ \" M6 x1 R% c# J% ]9 qtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb6 ~* I# ?5 I. a& y
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
+ F4 H* Z6 [: a9 k2 ?Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
; H, Z. q: t1 f$ j
, m# U5 g& ]4 A7 e* {/ }+ ~& K) \: I高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
) q% e" q5 X. k如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
+ z: c4 H$ C6 {! d% `) H% ], jtvb now,tvbnow,bttvb) s: |8 x9 T  N" P) e
當然, 此劇演員也發揮出色 6 W& |9 R5 x5 x; v/ H
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
5 }: s3 N' h% y2 ttycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
os.tvboxnow.com7 G8 J+ B  Z# U' `- \3 w: R

$ {) s# S% \, y! `6 S. o好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
$ h& O3 d1 |8 I1 e公仔箱論壇Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
5 e+ `6 }2 I: K7 G. q7 {' K1 h: Wos.tvboxnow.com爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
6 ~1 [* f2 x' E' ?6 `9 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
公仔箱論壇" j1 v' A! r' Q5 _3 H. h( A

! C6 s$ F* `  lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
+ a) t: ]2 H. d) K1 l6 Ctvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇9 z4 t/ o+ ~( u: y0 u& L
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集公仔箱論壇" i& i+ ^" ~7 K
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
3 y4 J* X  \: ^# Z, o; A4 vos.tvboxnow.com他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
: J3 J, G1 F  g( HPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
7 s' K* G# f" o& P+ t# d* i4 Wtvb now,tvbnow,bttvb' q4 e5 o) x# U, o% g. Y6 l
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
* u! b* u# U; Q* @: ^0 |( d6 gos.tvboxnow.com2945865
1 d. W! ?( |* i9 P6 H: ]0 G, oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...tvb now,tvbnow,bttvb$ l' v5 k# H6 c5 ^3 p/ f
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...2 Y, H: C' I3 O8 t1 l, s
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
$ f+ }1 \- Q2 H6 d2 J1 b公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
/ K3 ~5 T) A6 z; ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com2 X" J" h) u0 P4 o. ~
嘩.. 你揾到佢咁多資料
. G0 Z- E, l/ x; k% p% s0 e8 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ C- n( `" t* b  k8 E' t# Z4 \
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
3 S* @# O5 N% E公仔箱論壇kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
$ `7 B0 `* {! @tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
) ~' |" v; w4 K' A" u
os.tvboxnow.com% J8 N! |* |( S2 O9 z: f2 u% v
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集tvb now,tvbnow,bttvb) U2 k' L. @* d' d- A( k
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! os.tvboxnow.com9 }( I, p* g. z$ z7 ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# _2 h  `. T' Y4 }% h6 ?1 N* g$ {
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( K0 H  Q: b# N/ o. {9 p

' ^5 C, M8 W$ B7 p/ T2 p7 stvb now,tvbnow,bttvb五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
6 w- K5 D0 U! ^6 p9 A3 {3 x公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
/ S( e0 `; r8 U( n/ }
* A. @% w& a6 u5 M5 j! i; a4 j3 p可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  9 I1 c& u8 ^- t+ V/ j
; J) }6 [9 l8 d
20集後不知所謂!!! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( i  @7 C& W3 L9 o! A6 W3 R: g4 ~
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
3 f( _* n4 ?8 ^8 w
; S7 x) M9 t) v: Z差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
公仔箱論壇1 G0 j  f5 j8 u* w& h
& B2 m7 o' ~+ y! I+ @
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。# r* G( Q# C8 c% w

. \4 p$ |& D9 B- W  o: U* jtvb now,tvbnow,bttvb其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。- c" y" v, P5 o/ f

8 d9 k2 g" b& m2 {有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
/ y8 v: \8 H1 v( jos.tvboxnow.com
, ^* `# I2 q- ?' F其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...公仔箱論壇) V3 [, I% @0 c

7 T) j( z( i; L1 J4 W8 l《再戰明天 ...* X' N- e- k8 D1 k
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
, P3 ^2 W# B! a9 Z9 ~/ n( D7 u, c& M- `& F
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添