返回列表 回復 發帖
leekwoklam, 你太好喇.. 唔洗睇tvb website都可以知跟住做乜... 呢套之前嗰套載得有情人一集都未睇呀.. 不過我會睇呢套先.. 你話大長針港版喎.. 一定要睇!
% R! ^4 W4 h5 ~. z" H! l0 ]0 P
0 ?! [8 U* [' d: C& r5 h! t- ^tvb now,tvbnow,bttvb2932314
; X2 K) ~2 F" ?$ p2 B* N0 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都唔識點形容......希望套戲裡便唔係咁啦.......
- u" w& ~. y: ~公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-6 01:48 PM
& o1 `& T: \) o' [$ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) k5 b( ^# {) N
佢好似無乜頭髮咁囉.. out out 地
思琦媽做嘉欣阿(細)媽有根據架。: h/ y& s& ]; [' X6 j7 i& H
因為思琦係2001年冠軍港姐,嘉欣係2004年國陳際華裔小姐,前者輩份高吖嘛 , ,哈哈.
8 x+ x; E& a, x& E% N. sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2932322
4 w/ @9 U$ d7 w( Jos.tvboxnow.com
; I& b4 `% u  Z1 j. D& t4 p
$ @, ^$ g7 `' {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-6 02:20 PM
2 r& O. n* h8 q. T5 Y) `. M. `
tvb now,tvbnow,bttvb9 O2 f3 Y7 T2 [, q' w  Q
不過男人嘅嘢.. 女人越後生越好架喇... 好多時啲細媽仲細過個女架...好得人驚...
點解咁多人啲comments唔想睇嘅?? 不過如果唔係傳似港版大長針.. 我諗我都唔會想睇!
看第一集後... 不會追這劇
9 c/ P( s9 m* z: E( \; U6 L3 f2 Tos.tvboxnow.com將來無聊可能會看
, g+ N) D  n( }1 P8 F8 O; m公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-9 02:45 PM
os.tvboxnow.com# ^4 N, O& G5 ]; D4 r

) q" [$ d2 M- `- I) ?os.tvboxnow.com有同感!.. 可能峰哥同阿佘呢套有睇頭啲!... 不過我都想知.. 最後嘉欣會同邊個男角一齊... 我當然想係黃浩然喇.. 靚仔啲嘛
/ {2 [7 E  E9 [7 j
哈哈,連細佬你都唔buy,本劇真係so陰功。公仔箱論壇* x( w( l# o5 O5 {/ m" m) g
不過好快有杜參父女玩針灸,佳期又替一元施「艾炙」療法,不如睇埋先吖。
! b+ B+ B2 V$ K6 N/ m* n  t- _5 A公仔箱論壇& R/ R* q- ~/ R/ K2 L7 @, ~/ }0 }
2934217tvb now,tvbnow,bttvb0 k2 J1 C; F4 j: i" h& H0 G" L1 Q

+ L8 C3 X% M( atvb now,tvbnow,bttvb2934218- l% e; L8 g; b" w6 G. T* ^
leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:23 PM
- b* e. q$ v" V, |" q% T6 Q$ |: Dtvb now,tvbnow,bttvb) S( g5 P' w" K8 @# X& E
睇多兩集先... 睇下會唔會好啲...
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ E7 `- ^( o5 u& |9 N( b
0 c8 q$ c" ?8 ~丁一元机會大啩啲。公仔箱論壇+ A  J, H2 }  }' [. f8 a8 t( c; {
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:24 AM
os.tvboxnow.com& ]* {9 s2 c! M/ S/ L1 R

# @( z# \/ u# n. I( gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。乜唔係黃浩然係主角咩?.. 唔like陳生
( M# A  p. f2 ], K- u. q
陳生個主角好似重要啲啲....
+ T! ?7 p: g& o0 y& R5 i: Qtvb now,tvbnow,bttvb
9 o8 o0 N% u8 Otvb now,tvbnow,bttvb我同你一樣,但係真係唔好問我點解我麻麻哋支持陳展鵬。
' P( p; s! y: V# }4 `os.tvboxnow.comEr......Er.....
. t6 e7 j9 r* j0 L+ Y公仔箱論壇可能一直忘記唔到以前佢喺ATV啲演出,但最好笑嘅係,我只係睇咗幾集之嘛,影響又會咁大嘅?
* t1 v0 D. r( ?. h; Tos.tvboxnow.com2935583 ...os.tvboxnow.com4 l+ M7 P/ Z5 J' y1 }' Z' M
leekwoklam 發表於 2014-9-11 04:08 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 E5 f& D! v5 g4 S. A+ b
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) x& N$ [: F" n8 {+ q; e4 {
各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..
6 Z! q" \& N/ |) n# etvb now,tvbnow,bttvb講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太舊... hea住睇會好啲
( ]% b" {) K7 T$ o/ h! W+ _1 p我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........
$ u4 J, s$ P: mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。
! U1 r3 ?& x/ v, CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-12 01:31 PM
8 X1 J  Q. d" t2 r" F

( b9 S6 A" k7 T4 F2 w: p4 f公仔箱論壇咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩??
0 G# x9 v6 p9 P0 f) x! W8 }: R+ Z; n細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。
* k5 B6 n3 O  l  M' o+ tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒。tvb now,tvbnow,bttvb6 f3 O' E9 d( c( ?6 r
2938071 ...
" `2 q% {. F8 lleekwoklam 發表於 2014-9-15 11:43 AM
! a6 e% b- p5 ?os.tvboxnow.com
2 H& X; Y/ E0 h. ]  b4 f- [& [+ T我都係上年睇大長針架.. 勁好睇.. 睇到一晚睇幾集... 綠豆本身都好有益架網上講
上化学课的时候,老师说重金属盐中毒能用豆浆来解毒,是因为重金属盐与喝下去的豆浆中的蛋白质反应,能达到解毒的目的。当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶 ...! k. e9 j% W; Z/ S$ O2 x
hajime112 發表於 2014-9-15 08:43 PM
/ m. O2 ?* H# D8 C1 A/ H! i公仔箱論壇2 i- w9 O+ A2 ~9 R6 K" |
嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 n. y5 J5 ^6 Q* a6 ]- F
但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用綠豆呢?? .. 不過都係傾下啫.. 唔洗咁認真.. 多謝你啲咁正嘅資料!
dont take it too serious, its only a drama
: M) |; j* w7 E3 [6 xwakeup99 發表於 2014-9-15 09:21 PM
% O" d$ @! z  }2 q: F) e+ [! T; F5 ~2 ?1 N) e5 |
係呀.. 唔洗太認真... 不過咁都可以學到野喎.. 原來金屬中毒可以飲奶或者豆漿解毒架
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
$ t! S1 Y0 X  J" d* @os.tvboxnow.com) }. i9 s5 Z6 F5 u0 p# v
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明有幾奸.. 佢地有乜理由心底裡仲會覺得佢個女許君約對佢地咁忠誠呢?? 更何況莊繼宗同表妹相處時應該知道個表妹係幾有機心先至得架嘛... 人性根本無可能會分得咁清楚... 爸爸奸.. 係人都唔會太接受佢啲仔女係忠嘅.. 除非佢啲仔女表現真正為人係正直喇! 但許君約表現得唔係喎! 就好似香港警察入職前都要check埋家庭背景喇!