返回列表 回復 發帖
又係馬明首現夏之章,太正了,神秘人又話係私家偵探又好似唔係咁...,成功吸引了觀眾的眼球。
; I! g. H! h5 d: y: D1 \tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2013-2-20 10:05 AM
* N6 h1 {6 _5 ]0 j
7 G% N+ n3 \: P8 O, m" t5 n
真係好搞笑.. 每個季節都係馬明出現先... hahahahahaha.. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Q6 H- U' s; \* i% U

" W9 b  D- F/ j- L9 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。夏之章同春之章比較.. 春之章比較簡單直接.. 雖然一貫無記既故事大剛(估到講乜)..但總算可以由頭帶到尾.. 相反夏之章第一集後令人好似唔係咁想睇落去.. 可幸仲有條線想跟落去(之前吳唱K為乜突然走去做義工)

評分次數

• leekwoklam

請老友記講吓Summer的好姊妹李天翔.tvb now,tvbnow,bttvb7 M! ?4 T' Z6 p' X! G. n4 L7 U5 H6 {
leekwoklam 發表於 2013-2-22 10:50 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. s' H4 G' @3 w0 R7 y" h! z) X

, M# r& R# A, j% \3 H7 Oos.tvboxnow.com版主.. 夏之章只係睇咗兩集.. 忙溫書.. 有quiz.. 不過呢兩集已經睇咗李生既高表現喇.. 我個人覺得佢既演技好過蘇基.. 但佢無運啫.. hahahaha... 只係個人意見.. 蘇基fans唔好angry.. ( }1 U$ L% h# d+ W2 W
備註!!!!!!.. 李生响夏之章既髮型... 嚇死人呀 公仔箱論壇' B4 N+ m' `) }4 w6 k

. B. q+ T/ q% h0 t* C6 U睇完成個夏之章再討論過

評分次數

我覺得李天翔做得幾好,好搞笑
1 w4 I3 D* ]4 e4 A! h; ^os.tvboxnow.com夏季故事雖然有d 老套.有d 似可能不會愛你,但係我覺得個故事最後有d 峰迴路轉,有d 刺激
; `' H! {1 M8 a! B4 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我有d 期待個ending ...
1 \: B) |/ Q7 _- n3 eos.tvboxnow.comWhitneyChan715 發表於 2013-2-24 01:40 AM
$ o) L) |& }: Y3 ?8 n, m
Whitneychan715, 翔哥一向都好好戲架

評分次數

春&夏比較..我like春之章既人物同劇情多啲.. 其實都有bias既.. 因為個人唔係咁like徐子珊&吳唱K... 雖然徐小姐做戲係OK.. 但始終唔係咁like佢既style.. 但劇情都係一個因素我唔like夏之章既原因.. 如果同一個人共患難咗七年.. 點都會由感情轉做少少愛情掛.. 好奇怪既一個男人...七年唔係一個短既時間黎架!

評分次數

為了一幅畫而唔上機,吳雋楷行為少少牽強." B, u3 o" N1 n0 }: i
butyu 發表於 2013-2-27 02:22 PM
/ t4 D) f9 Q- ]* }1 \' |- R( gos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb4 S/ V; b) \* h0 @
我都覺得.. 無聊!.. 可以叫香港既朋友keep住先架嘛..

評分次數

李天翔在大太監飾演胡定欣老公,做戲唔錯,到現在都未忘記佢演的奸樣.tvb now,tvbnow,bttvb6 W1 F$ R0 I9 N+ X! j& w: m6 N, x" M
butyu 發表於 2013-2-25 01:47 AM
公仔箱論壇$ b- P6 u* x) |. f" @2 ]

# f2 p1 ]" B" K公仔箱論壇butyu, 翔哥做忠做奸都好掂架.. 我地一齊支持翔哥, 雖然佢好似無乜機會咁.. 希望佢同陳國邦會好似黎耀祥咁, 機會好快黎!

評分次數

秋生既做法根本就係好多人既諗法.. 人係自私架嘛.. foresee到有可能失去所有野.. 又點會take呢個risk呢.. 呢一段秋生真係好幸福有個咁好既老公.. 佢自己唔珍惜唔信任呢個老公好失敗

評分次數

33# mdboy888
: O/ \  }" I" i9 X1 \os.tvboxnow.com
* z* m: w5 w) k0 A7 I5 p* kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hahahaha 陳國邦做過三級片架? 真係估佢唔到喎
陳國邦又係慘,舊年明明有運,最终又敗在蘇基手,唉.........tvb now,tvbnow,bttvb. w2 h, H% Z2 Q% g) g) L5 n
leekwoklam 發表於 2013-3-2 10:09 AM
* p; p, E) T5 L& wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' e! n$ t( v% |/ Z- B公仔箱論壇係喇.. 我個人覺得邦少既演技好啲喇!
何秋生在幼時已有種不信任,不認輸的性格.細時候劃畫比賽不認輸,長大後有好丈夫又不信任.不懂自我檢討,只會怨天尤人.睇完春/夏之章痳痳.秋之章到現在是最吸引的. ...
  e$ t3 Q) o8 D& [; R% q- l公仔箱論壇butyu 發表於 2013-3-2 11:23 PM
6 |$ s, ?( q  ^, `+ U; Kos.tvboxnow.com4 c7 j3 C$ n% k* V
同意, 到目前為止秋之章最好! 希望如我所料冬之章至正喇.. hehehehehe

評分次數

秋之章已經落幕了,秋生的兩個結局都是她的性格所做成,自私、任性和不信任身邊的人,好性及不認輸的性格,做成她不斷用謊言來掩飾自已的錯誤,最後令事件無法解決。其實故事的主角還是不停地在我們身邊出現!現今商 ...tvb now,tvbnow,bttvb6 u. z4 G9 g8 u. T. f
serrurier 發表於 2013-3-4 12:07 PM
os.tvboxnow.com% Z! }0 b$ c$ e/ C1 ?0 y+ P$ A

5 ]) B5 y  L, H/ }公仔箱論壇嘩.. 原來呢個論壇啲大佬個個都咁有文化水準.. 我以後都唔可以咁白話化喇.. "我要用文章的文字來表達" <--- 版主, 我這樣用字合格麼? 可以麼? 你地個個都好勁呀!
42# mdboy888 os.tvboxnow.com, W, u8 d4 j8 A0 h; {( v& {

: b1 c# `* R: _( h3 K  xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我當然好同意你的講法.. 大家是中國人嘛! .. 但最好用多啲繁體喇.. 因為真係有啲簡體字唔係咁識睇.. 咁多位用簡體字的朋友..請多多包涵!
大文細佬,我求你拜你千祈唔好改變你回帖的作風,我喜歡你寫嘢直接爽快的文字,你睇,我最近寫嘢已經無以前咁拘謹,我唔想無人陪呀,救命呀......救命
( k" g% q0 _! n3 a公仔箱論壇mdboy888兄的見解實在不謀而合,版主即是版主呢。 ...公仔箱論壇( G5 h; I- E" B1 q. p6 l) ?' M
leekwoklam 發表於 2013-3-4 03:02 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ h6 b- l3 j0 O- i! b7 [

1 G( D! Q1 N- U6 \* T公仔箱論壇版主, 其實如果要我好似你地咁有文采咁打字.. 我諗我要耐啲.. 都係打白話會快啲 hehehehehe . B0 D1 S* b7 K9 m* s
( [1 B/ O/ H1 V' M7 L6 I9 S
講返戀愛, 好野!冬之章終於可以出場喇
大文細佬對陳勉良有印象嗎?
" e/ T6 v3 T* D3 q# wos.tvboxnow.com我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
( x: W* g) x; M- i) V- p公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
6 E6 [0 Y7 M% m& E
1 \  m3 \2 q8 p2 z1 y公仔箱論壇食飽飽...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# t6 ?- I3 w& H( p# g  {
hahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀
' j# _* w9 N& Cos.tvboxnow.com嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。& ~: O0 g; N/ Y- {% X9 x. [
leekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
os.tvboxnow.com( S/ A: v( X+ }1 {2 N2 n
公仔箱論壇. A* E$ t1 {$ p
唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka