返回列表 回復 發帖
KK经验之谈
yxx01 發表於 2015-10-6 12:15 PM
唔使經驗啦,睇係身邊嘅人就知道啦再加上馬幣同人民幣差唔多1:1,你係小龍女,你都唔再黎大馬啦
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
我係建議你跟團啦簡單唔使煩,除非你好熟大馬
原来系身边噶朋友
yxx01 發表於 2015-10-6 12:38 PM
遲d連越南都唔黎大馬架啦大馬人依架依然感覺良好
被班xyz 搞到咁
yxx01 發表於 2015-10-6 02:03 PM
山藩唔会觉得有问题
人太多,所以現在已經吾靚了
lhy92725 發表於 2015-10-6 03:23 PM
人多最多影响你睇景嘅心情,唔会影響風景
咁多淫,吻你长情会5会倒塌噶

yxx01 發表於 2015-10-6 05:12 PM
睇到就把火當初導遊帶我去八達嶺長城就係咁嘅情況之後去司馬台長城下嘅古北水鎮,竟然睇到司馬台長城有吊車又少人(可以話冇人)。
全部捉導遊黎鬧,點解唔帶我地黎司馬台嘅長城,去乜鬼八達嶺,人又多,又行唔到
因為八達嶺系風景名勝,其他地方吾算系
lhy92725 發表於 2015-10-6 05:33 PM
但係我睇到司馬台比較壯觀wor
咁佢点解释啊
yxx01 發表於 2015-10-6 05:43 PM
佢話得八達嶺先有吊車,頂佢嘅肺,個吊車要排兩個鐘隊,坐個3分鐘。
之後我同個導遊講,我唔坐吊車落啦,我行落去,行都係兩個鐘,途中可以睇風景,不知幾爽,坐乜鬼吊車啦。
點知去到“古北水鎮”(係司馬台長城下邊),就睇到吊車全部望住導遊,司馬台嘅長城建築,比起八達嶺更壯觀,八達嶺嘅長城你可以想象到d人點行山路去起。
司馬台嘅山全部直直嘅,冇斜坡,好難想象點起。
自己自遊行
chan200308 發表於 2015-10-6 05:54 PM
自由行我一定去司馬台長城,如果有人問我長城邊度好,我都係推介司馬台長城,有吊車,人又少,夠壯觀,行完又可以落古北水鎮,一舉兩得。
我都未去過廣州以外嘅地方
chan200308 發表於 2015-10-6 06:48 PM
北京絕對可以去,歷史,建築,包你哇!哇!聲老實講,以前我覺得強國再強,都只係經濟強,去完北京之後,先知道,原來大馬竟然冇樣嘢贏到強國。
除咗人比較有禮貌外,其他一切,輸嗮
我唔去都知道, 十幾年前我朋友去咗上海搞生意, 間中番嚟聚舊就知道當年上海去桑拿1小時要$500人民幣.當年香港去一般桑拿1小時只要$100港幣.
chan200308 發表於 2015-10-6 07:34 PM
真係架,強國依10年黎,無論環境同經濟,都進步得好犀利,唔可以唔佩服,強國嘅稱號真係唔輪到我地質疑。
食物未輸得嗮
yxx01 發表於 2015-10-6 07:34 PM
食物嘅嘢好主觀嘅,你唔啱吃,唔代表唔好吃
睇匯率就知道啦
chan200308 發表於 2015-10-6 07:49 PM
睇匯率就知道啦 x2
鬼佬唔食皮蛋, 唔代表皮蛋唔好吃
chan200308 發表於 2015-10-6 07:50 PM
冇錯,不過我都唔吃
但系假野多
yxx01 發表於 2015-10-6 07:57 PM
假得黎銷量勁過真嘢,依d先叫強國