返回列表 回復 發帖
忙搵錢
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
大家早午晚
全球第二大電腦製造商、美國最大科技公司之一的惠普電腦公司(HP)周二宣布,在即將展開的分拆業務行動中,總共裁減2萬5千至3萬個職位。公司將會一分為二,其中一家公司將集中管理個人電腦和打印機業務,另一家新成 ...
perfectman 發表於 2015-9-16 11:07 PM
我公司係代理嗻嘛,依個唔啱咪換第二間囉話之佢執粒大馬新聞播過大馬惠普執粒添啦
d人一直問我依個問題,我答“如果toyota唔再整車賣,你覺得會點?緊係有人收購加啦,惠普亦一樣,世界咁多有錢人,惠普係市場根基咁好,你覺得會冇人收購繼續做落去咩?
香港在遊客心中,究竟是否真的一個「好客之都」呢?話說有台妹早前來港旅遊,懷疑不滿港人態度差劣,公然在facebook鬧爆港人。

該台妹在fb表示,當時在服裝店H&M購物,排隊等待付款期間,排在她後面的港人表現極不 ...
perfectman 發表於 2015-9-17 12:05 PM
不過老實講,我10個朋友10個都話港人態度好差,如果識講廣東話就ok,唔識個d,真係俾人歧視到好似欠佢幾百萬咁。
都係八卦同關心下你遮
perfectman 發表於 2015-9-17 12:46 PM
關心你幾時執粒就有啦。驚死買咗冇保家。
KK good afternoon。。。。。紅衫人有冇幫襯買電腦?
SweetLemon 發表於 2015-9-17 12:47 PM
我依度係有錢住宅區,佢地唔會黎依度嘅
代理几时都有得做
yxx01 發表於 2015-9-17 12:57 PM
冇錯
去香港,老虎蟹都要讲廣東話

yxx01 發表於 2015-9-17 12:59 PM
係架,所以我都建議身邊嘅朋友,廣東話講得唔似港式都唔好去香港。費事俾錢買難受!
我夠係100%香港人啦,對住啲香港人,有時都幾無言㗎。
好似去超市,我去親都係成車咁走,我去埋單,後面嗰個你眼見我有幾多野㗎啦,到我埋單就jap jap 聲,咁唔滿意可以排其他隊㗎喎,10幾個counter你唔排,你嚟j ...
perfectman 發表於 2015-9-17 01:00 PM
你對住空氣講,咁趕時間整間超市買咗佢啦
ga-knTSyYzE打救你
Pedestrian_A 發表於 2015-9-17 02:15 PM
好鐘意周星馳以前嘅搞笑片好多嘢都好哲學,要諗過先知道笑點
在香港說國語被標記為內地人
Pedestrian_A 發表於 2015-9-17 02:20 PM
依d咪叫冇知識囉,華人遍佈世界各地,講華語就係內地人。
再加上識講廣東話就高級d咩?華語只不過係地球上嘅其中一個語言,咁介懷,咁有本事咪消滅咗佢囉。
香港音
今時今日有邊度唔係強國人嘅天下,有名你叫強國啦
只要一個國家開放俾強國人入黎,環境唔太差,強國人都肯去嘅。
有D強國人真係令到中國人丟臉
Anonymous 發表於 2015-9-18 12:04 PM
树大有枯枝,人多有白痴。强国人口咁多,白痴自然多。
大馬人口咁少,都咁多山番啦
其实所谓嘅港女心态全世界乜嘢人都有啦,只不过香港比较多,先用港女依個字眼嗻
冇變啦,鬼叫香港生活咁艱難同急促咩