返回列表 回復 發帖

多謝三位
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
恭喜 老陳 回帖數量到達7000
chan2003083 秒前TVB 70000000 元
積分轉出
多谢大家
請人吃扒
你過黎搵我,我請你吃

大家測試一下自己的智商吧
perfectman 發表於 2015-9-6 07:54 PM
25蕉分开计就21

答案是20
至於為什麼答案是20...................
自己研究吧
perfectman 發表於 2015-9-6 08:27 PM
你撞壁啦不如唔好出問題
我再看了一下圖....葡萄少一顆

所以,答案是20。

蘋果1顆=7

葡萄12顆=12
葡萄1顆=1

香蕉3根=6
香蕉1根=2

1顆蘋果+11顆葡萄+1根香蕉=7+11+2=20
chenwenwu 發表於 2015-9-6 08:29 PM
厲害
多謝大家支持
HENRY_1682 秒前TVB 200000 元
積分轉出
yxx0115 秒前TVB 147600000 元
積分轉出
free2penny40 秒前TVB 114000000 元
積分轉出
chan2003081 分鐘前TVB 16000000 元
積分轉出
kingsleyyu1 分鐘前TVB 6600000 元
積分轉出
SweetLemon1 分鐘前TVB 2000000 元
積分轉出
hongkong63662 分鐘前TVB 2600000 元
積分轉出
巧開來2 分鐘前TVB 1200000 元
積分轉出
lckiong2 分鐘前TVB 35000000 元
積分轉出
0winnie02 分鐘前TVB 400000 元
積分轉出
mnb11233 分鐘前TVB 3600000 元
積分轉出
chenwenwu3 分鐘前TVB 42000000 元
積分轉出
lhy927254 分鐘前TVB 35400000 元
積分轉出
pknoface4 分鐘前TVB 2800000 元
積分轉出
satoshi234 分鐘前TVB 80000000 元
積分轉出
perfectman5 分鐘前TVB 9400000 元
積分轉出
gracechanstuart5 分鐘前TVB 1200000 元
積分轉出
Pedestrian_A6 分鐘前TVB 33400000 元
積分轉出
hungyu6 分鐘前TVB 3000000 元
積分轉出
大家早午晚有流嘅麻煩講聲多謝
多謝 KK
我想知水左幾多帖?
satoshi23 發表於 2015-9-7 03:03 PM
係自己開帖度按“只看該作者”如果有錯話俾我知,我補返俾你。
多謝 KK

未破产
yxx01 發表於 2015-9-7 03:05 PM
咁易破產就唔叫KK啦
上網就睇得多無恥嘅人。估唔到啱啱俾我遇到,瞬間自己都傻眼!
事發經過:
一個人行入黎個鋪頭,就將部手提電腦拿上手睇,突然間陷手跌咗攞臺。
正常人緊話“唔好意思”或“對唔住”之類架啦。
佢竟然話“你地HP嘅laptop好陷手wor,點解咁陷手嘅”
如果我係個d賺錢買花戴嘅,我一定鬧到佢搵洞鐟
唔怪得你開呢個帖囉!!
gracechanstuart 發表於 2015-9-8 05:12 PM
我真係瞬间傻眼真係想當場問佢“咁嘅說話,你都講得出”
你應該回佢,係得你線手咋
lckiong 發表於 2015-9-8 05:32 PM
捉佢来依度研究
yxx01 發表於 2015-9-8 05:48 PM
如果我賺錢買花戴嘅話