返回列表 回復 發帖
大家早晨
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
上網見到有人咁問:

有人咁答:

唉,而家啲人中文差都算
數學都差成咁?
perfectman 發表於 2015-4-19 11:47 AM
個題目我都唔係好明,但係100萬嘅2萬唔係2%咩?
個題目係問
如果有100萬本錢用嚟投資,每個月賺2萬難唔難?

問得呢個問題嘅,肯定係無咩投資常識嘅

2萬係100萬嘅2%
所以一年應該係24%

所以我先會話而家啲人連咁簡單嘅數學都唔識,仲學人炒股票 ...
perfectman 發表於 2015-4-19 01:36 PM
今時今日100萬唔係多,咁問題唔使計都知道唔得啦。
KK下午好!
mnb1123 發表於 2015-4-19 01:49 PM
1123下午好
KK唔知有無飯食
lhy92725 發表於 2015-4-19 01:49 PM
豉油撈飯
買屋買車仲夠錢娶老婆,你話富貴無?
lhy92725 發表於 2015-4-19 02:07 PM
我幾時有買車買屋嗻嘛屋係同老婆分擔嘅
鮑參翅肚當宵夜,KK真富貴
mnb1123 發表於 2015-4-19 02:08 PM
早餐豉油撈飯,晚餐有情飲水飽
訓陣先,MBB第日再傾過
lhy92725 發表於 2015-4-19 02:09 PM
又訓
猫姐甜夢,我都要訓啦
mnb1123 發表於 2015-4-19 02:13 PM
你都拋棄我
仲有錢買豉油哦
lhy92725 發表於 2015-4-19 03:25 PM
你有錢買排骨
都話佐有人幫你一起供架啦
lhy92725 發表於 2015-4-19 03:26 PM
個果人咪係你囉
约50名雪州八打灵再也美丹花园(Taman Medan)村名不满教堂前的十字架“对准”巫裔住户较多地区,而在星期天早上手持“不要挑战伊斯兰”的纸板在新教堂前进行集会。

该群集会者声称,在穆斯林占大比例地区的教堂竖立十字架是在“挑战伊斯兰”,并且会“影响青年思维”,也不希望开关门就看见十字架。

教堂牧师受询时表示,该教堂是在两天前才竖立起十字架,而教堂最后也同意撤下十字架。

新闻出处:http://news.sinchew.com.my/node/419995

伊斯兰教义是要穆斯林尊重其他人的信仰,教堂立个十字架,理所当然,又碍着谁了?示威者凭什么要求教堂取下十字架?教堂又为什么要屈服于那些不可理喻的居民?

依個就係馬來西亞啦雖然我唔係基督教,但係睇到咁嘅新聞都嬲
咁啲“不正常人”有啲咁既念法又唔怪得人哋既

你一於將佢哋拉嗮返嚟研究研究下啦
lckiong 發表於 2015-4-20 06:28 PM
我有咁嘅權利直接殺嗮佢地,研究黎嗮資源
人類嘅行徑,已經失控
perfectman 發表於 2015-4-20 08:43 PM
宗教嘅問題
KK要認真研究下人類系米就黎變曬非人類啦
lhy92725 發表於 2015-4-20 10:12 PM
宗教嘅問題x2
KK 早晨
chan200308 發表於 2015-4-21 05:23 AM
老陳下午好
KK 早晨!! 周二快樂!!!
gracechanstuart 發表於 2015-4-21 07:00 AM
Grace晚安
KK兄早晨.
pknoface 發表於 2015-4-21 10:56 AM
Ken兄晚安
KK今日仲未返
lhy92725 發表於 2015-4-21 11:21 AM
有嘢做
KK下午好!
mnb1123 發表於 2015-4-21 01:46 PM
1123早晨
KK兄下午好
chenwenwu 發表於 2015-4-21 02:27 PM
文武兄下午好
AVKK下午好
Pedestrian_A 發表於 2015-4-21 03:00 PM
路人A
KK兄傍晚好!
巧開來 發表於 2015-4-21 05:42 PM
來來兄下午好
KK派錢
chan200308 發表於 2015-4-21 06:17 PM
點解
吾好解決吾到就賴落宗教到先得架
lhy92725 發表於 2015-4-21 10:45 PM
你可以學大馬政府選擇性失明,話唔關宗教事嘅
kk bro,入嚟同你打個招呼先...
金石良 發表於 2015-4-21 11:17 PM
好嘅
選擇性都算好咯
lhy92725 發表於 2015-4-21 11:45 PM
咁都話好怪唔得強國貪污排第一啦
哭什麼?
你的國家實現你的AV?
Pedestrian_A 發表於 2015-4-22 03:57 AM
返黎之後一直提AV,莫非你唔係期間一直係出邊拍
KK 早晨
chan200308 發表於 2015-4-22 06:05 AM
老陳早晨
KK 早晨!! 周三快樂!!!
gracechanstuart 發表於 2015-4-22 09:30 AM
Grace晚上好
KK兄早晨.
pknoface 發表於 2015-4-22 09:56 AM
Ken兄晚上好
KK早晨!
mnb1123 發表於 2015-4-22 10:04 AM
1123晚上好
呢個係大陸嘅文化.................
撞死人,通常都係賠一筆有限錢了事
但係撞唔死,之後啲醫藥費,養佢嗰啲就大筆喇
所以大陸係車死人好過車到人
唉......................... ...
perfectman 發表於 2015-4-22 11:14 AM
大馬咪一樣,車傷人要賠好大筆錢,車死人釘牌咋。
內地嘅野你認吾認同吾重要
最緊要是已經是認定的事實
lhy92725 發表於 2015-4-22 11:43 AM
同樣嘅道理,大馬都一樣
中五男生李佳鑫(17歲)「玩出禍」,於女同學欲坐下時,把鉛筆豎在她的座位上。女生一時不為意坐下,結果約半枝鉛筆插入陰道,導致陰道壁撕裂。男生早前承認傷人罪,今在觀塘裁判法院被判12個月感化令。
裁判官指, ...
perfectman 發表於 2015-4-22 12:10 PM
依架嘅人真係搞到冇嘢好搞,最憎就係果d,持住自己未夠歲就亂咁黎。
而家啲不知所以謂嘅年青人,統稱為廢青,不學無術,只知收獲,不知付出,而家香港販毒嗰班全部都係十幾歲,有個case仲離譜:

3嫖客與13歲援交女非法性交5月判

13歲女童疑對援交感好奇,在成人網站張貼廣告招客,並 ...
perfectman 發表於 2015-4-22 01:22 PM
所以話,法律應該將14歲以上定為成人,大馬法律18歲以上先算成人,周圍打劫搶嘢嘅大部分係17歲d靚仔,你反抗傷到佢你唔啱,報警捉到佢,又唔可以用成人法律,只可以送佢入懲教處出返黎咪一條好漢繼續做
2300頁,靜雞雞飄過先
例牌位位2300萬啦
恭喜
ob51330 發表於 2015-4-23 05:46 PM
OB兄都黎埋
大家好由於吹水王度有極多猶如魚兄嘅高手,我係果邊大戰咗三日三夜終於成功打敗所有對手攻上光明頂2300頁遲咗派彩唔好見怪。
2300頁派彩,多謝大家支持
巧開來3 秒前TVB 23000000 元
積分轉出
HENRY_16826 秒前TVB 23000000 元
積分轉出
金石良36 秒前TVB 23000000 元
積分轉出
o0月47 秒前TVB 23000000 元
積分轉出
chenwenwu56 秒前TVB 23000000 元
積分轉出
ob513301 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
lckiong1 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
kingsleyyu1 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
gracechanstuart1 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
mnb11232 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
lhy927252 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
perfectman2 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
pknoface2 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
Pedestrian_A2 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出
chan2003083 分鐘前TVB 23000000 元
積分轉出