返回列表 回復 發帖
大家晚上好
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
今晚收工無去街麼
lhy92725 發表於 2014-9-20 09:11 PM
日日出街人唔死銀包都死啦
行街又吾一定使錢嘅
lhy92725 發表於 2014-9-20 09:14 PM
貓貓你唔係仲咁天真啊話現代社會,行出門口就已經洗緊錢啦
可以齋行架嘛
lhy92725 發表於 2014-9-20 09:20 PM
車油唔識錢啊
你係靚女就可能唔係嘅
perfectman 發表於 2014-9-20 09:23 PM
問題我唔係咧
仲係未出次街就冇咗Rm200~300
lckiong 發表於 2014-9-21 01:43 AM
小強過來人
係出唔出門都要$$$
lckiong 發表於 2014-9-21 01:44 AM
冇錯
我們會先去香港這個陷阱
路人甲親戚太熱情,他們會出來吃飯最後要我買單... 表兄弟姐妹很可能帶男女朋友來, 二十幾人吃飯你知道要用多少錢la...  想點些海鮮給兩位長輩吃也不能,因為需要點二十幾人份 ...
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 04:50 AM
可憐嘅路人A
KK兄早晨.
pknoface 發表於 2014-9-21 06:23 AM
Ken兄晚上好
KK 早晨
chan200308 發表於 2014-9-22 05:20 AM
老陳早晨
強國人嗰D係文化差異

等於印度人去廁所用手唔用廁紙,我哋可能會覺得好污穢
但係當人地成個國家都係咁嘅時候,又唔會覺得係咩一回事囉

但係香港人嗰D
憎人富貴厭人貧,
講一套做一套,
我身為香港人都頂唔順!

...
perfectman 發表於 2014-9-22 08:11 AM
我都聽過好多去過香港旅行嘅朋友,都話港人嘅態度
KK 早晨!! 新一周快樂!!!
gracechanstuart 發表於 2014-9-22 08:53 AM
grace晚上好
KK兄早晨.
pknoface 發表於 2014-9-22 09:41 AM
Ken兄晚上好
KK又打算去HK旅行啊
lhy92725 發表於 2014-9-22 11:36 AM
短期黎唔會
請長輩沒問題, 問題是表兄弟姐妹加伴侶太多.
他們有工作賺錢但如果需要付費吃飯他們不來, 外祖父母不開心...
Pedestrian_A 發表於 2014-9-22 12:28 PM
我d親戚都係咁,錢字行頭,有錢就親戚,冇錢唔識你。
所以我仲d親戚冇乜感情
我是說你果D親戚哦
甘大棚人就真是幾大支出了
lhy92725 發表於 2014-9-22 12:34 PM
d人嘅心裡係咁,好地地仲你一大棚人出去吃大餐要我俾比平時多d嘅錢.咁笨嘅事我先唔做,親戚又點啊?稱呼黎嘅嗻!真係仲你有親啊?
有時都幾難完全唔理嘅
lhy92725 發表於 2014-9-22 12:38 PM
我好驚d親戚突然約出黎吃飯飲茶中過一次本來嘅關係經已唔係咁好架啦,依架我直頭覺得仲佢講嘢都口臭
KK! D親戚應尊重長輩
Pedestrian_A 發表於 2014-9-22 12:40 PM
上兩代我只係剩返一個外婆個外婆又唔係好識做人所以基本上我d親戚都係依個唔爽果個,果個唔妥另一個
舅父阿姨我付錢沒問題
Pedestrian_A 發表於 2014-9-22 12:43 PM
問題佢d仔女或表兄弟姐妹咧
大家族
Pedestrian_A 發表於 2014-9-22 12:48 PM
真係大家族就冇所謂,問題係細嘅咧
這就是問題所在...  他們應該尊重外祖父母決定
Pedestrian_A 發表於 2014-9-22 12:51 PM
應該嗻,唔尊重又唔會犯法就得啦
老實講,現在D人真是幾睇個錢重,家庭觀念都好薄的啦
父母都未必睇,何況祖父輩
lhy92725 發表於 2014-9-22 01:36 PM
咪就係
大家族
Pedestrian_A 發表於 2014-9-22 12:48 PM
恭喜 路人A 踩中 25333 金樓
Pedestrian_A2 秒前TVB 5000000 元
積分轉出
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
好耐無間KK的老虎仔
lhy92725 發表於 2014-9-22 03:45 PM
好耐冇出現咩唔覺嘅
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件