返回列表 回復 發帖
KK今日无生意做啊,甘鬼得闲
lhy92725 發表於 2013-9-30 01:49 PM
冇錯,仲係吃緊蛋
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
啋過你
至少3,4部
貓貓晚上好
臨尾開咗兩張
其实你地果边D人都好舍得使钱啊
lhy92725 發表於 2013-9-30 10:33 PM
科技時代,人人都要用到電腦,咁上下啦
不过现在D人渐渐用电话同PAD之类的产品了
lhy92725 發表於 2013-9-30 11:02 PM
电话同PAD好多嘢都做唔到,所以電腦依然有佢嘅價值。
所以去日本玩的都是好有钱的人
lhy92725 發表於 2013-9-30 11:17 PM
日本人寧願出國旅行,都唔係自己嘅國家旅行,你就可以想像日本消費幾高
去旅游可以少许英文加手势,所以未必需要日文嘅
lhy92725 發表於 2013-9-30 11:36 PM
日本唔得架,我同事去過,佢地真係連少少英文都唔識講,連自己嘅地方英文名都唔識,去度果度自由活動果陣只可以自己行
甘西方人黎我呢度旅游
遇着我用英文问路,我都口哑哑架
但我又吾要求他们一定要识中文先来玩嘅
lhy92725 發表於 2013-9-30 11:58 PM
問題係地方英文名你緊知了呱,連自己嘅地方英文名都唔知就
日本人又真係唔多識英文, 連在廸士尼做的靚仔都唔多識英文.
CC517 發表於 2013-10-1 12:00 AM
冇變啦,人地靠自己內地市場就足夠生存,唔使靠外地
貓貓早晨
國慶都有三日假期,真係好
問題華人新年都係得過兩日
我地农历新年政府的正式假期都是得3日架咋
lhy92725 發表於 2013-10-1 01:02 PM
問題係你地嘅老細放你地15日