返回列表 回復 發帖
BC MSP 很多東西不包公司的醫療保險包很多但公司每月付近$150.
Pedestrian_A 發表於 2015-4-5 04:24 AM
AB就買藥保好以了、住院全免。

出門去拜山了
掌門人晚安…
温哥華冇咁凍而且多香港人。
mnb1123 發表於 2015-4-5 10:20 AM
我都想、不過買晤起個窩…
隨意兄打政府工啊?
lhy92725 發表於 2015-4-5 12:26 PM
晤係、 退休了…
你都有份…
看要求攞…
掌門人早、出門飲茶、晤知能不能赶上…
真羡慕x2可能還需要努力30幾年
Pedestrian_A 發表於 2015-4-5 02:13 PM
人人有份、永不落空…
魚魚王唔使羨慕喎, 叫隨意兄介紹返個靚盤比你買返間靚屋投資下, 到時退休咪搬去享受囉.
pknoface 發表於 2015-4-5 10:16 PM
好办法、不過温哥華好的、叫路人甲介紹、那邊唐人多…
隨意兄果邊應該都有好多唐人茶樓吧
lhy92725 發表於 2015-4-5 11:27 PM
茶樓很多、不過現時就分散四周、不會集中在唐人街…
我都要去后院耕作咯.
pknoface 發表於 2015-4-5 11:49 PM
種什麽呢?等我學下…
耕田都好學? 啲瓜菜就準備種九菜, 葱, 芹菜, 鹽西, 蕃茄, 荷蘭豆, 四季豆, 豆角, 苦瓜, 東瓜, 節瓜, 秋葵同埋辣椒. 今日先種咗荷蘭豆, 九菜, 葱同埋鹽西. 其他既等氣溫回暖再種. ...
pknoface 發表於 2015-4-6 03:18 AM
多謝各位朋友前來慶賀武當成立一週年!
我們在此順道慶祝人見人愛的吹水區友善大使Grace妹加入吹水區1週年!
相信大家都認同Grace的加入為大家帶來無窮歡樂! 佢為這裡注入了開心的氣氛. 令大家工作, 生活所積聚的疲勞一掃而空.....

多謝掌門和Grace獎金派彩、希望武當繼往一样興旺、娱樂大众…

原来掌門今天這么忙还要你教種菜、在此謝過…

You're very welcome!!

鴻魚唔使客氣!掌門係咁二都咁好人!!係咁二都要支持下啦!! ...
gracechanstuart 發表於 2015-4-6 07:26 AM
要的…      要的…
耕田都好學? 啲瓜菜就準備種九菜, 葱, 芹菜, 鹽西, 蕃茄, 荷蘭豆, 四季豆, 豆角, 苦瓜, 東瓜, 節瓜, 秋葵同埋辣椒. 今日先種咗荷蘭豆, 九菜, 葱同埋鹽西. 其他既等氣溫回暖再種. ...
pknoface 發表於 2015-4-6 03:18 AM
掌門你那邊天氣好、我這裡要过毋親節才能下種、現時晩上还是零下、九菜、艾草、葱和芜茜是毎年自己出的、荷蘭豆一出芽就比屋頂蔴雀食西、種晤到、瓜類種到但晤大、唔够時間、我都是種薯仔多、容易、不用理…
隨意兄過邊應該是晚飯時間哦
原來今日掌門教種菜
蘭豆都甘易種,為咩市場賣甘貴
lhy92725 發表於 2015-4-6 09:06 AM
猫姐早晨、假期快樂、問下掌門先…