返回列表 回復 發帖
呢個係相向嘅,
收得好,但係發射差,一樣係死
同埋你用緊wifi係會受附近嘅wifi影響
如果你自己部router嘅功率差
換咗佢先

我就用呢隻,HK$300
一般嚟講,3支天線嘅router喺室內就已經無問題 ...
perfectman 發表於 17/10/2014 03:57 PM
佢未使用咁勁既router住,大馬網速去盡20Mbs(商業去到50~100Mbs)

佢要面對既係:  router 同接收隔咗三間舖頭。
認真睇真啲真係又真係
你的意思是不是说买100/150mbps都没关系
系因为大马网速尽头都是20mbps?
0winnie0 發表於 17/10/2014 04:11 PM
唔關網速,係要解決訊號接收。

好似perfectman話換過dbi 高啲既都可以發射遠啲,搵個USB有天線既亦都增加接收啲穩定。
認真睇真啲真係又真係
你视乎比较了解我gek情形
我都明白左
就系买一个有天线gek
最好仲要可以加长个线拉到越出越好
bingo~~~~
小女子多谢大家的宝贵意见
有点blerrrblerr甘 ...
0winnie0 發表於 17/10/2014 04:25 PM
建議妳搵USB延長線將USB-WiFi伸出啲睇接收會好啲冇。
認真睇真啲真係又真係
我呢邊手機網絡商都有推出無線網卡,不過費用都好貴
lhy92725 發表於 17/10/2014 04:34 PM
winnie姐係收人哋既唔使自己出$$$
認真睇真啲真係又真係
我已经有一条同你相一模一样gek
都系不够长哈哈
0winnie0 發表於 17/10/2014 04:40 PM
唔係越長越好,係有限度架,最好唔好長過2meter,太長會影響連接。
認真睇真啲真係又真係
20?
喺香港比人殺咗都似
而家香港都100M起跳
perfectman 發表於 17/10/2014 05:49 PM
商業基本都係20Mbs起,大企業先話用fiber optic 50Mbs~100Mbs
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
認真睇真啲真係又真係
我呢度得8M已經 吾敢講野
lhy92725 發表於 17/10/2014 09:41 PM
上網寫嘢
認真睇真啲真係又真係
未必㗎,如果冷氣機近床邊,D雨水打落冷氣機個頂殼,都幾噪同煩㗎!加個厚身鋁質蓬頂蓋,蓋頂加一層橡膠,蓬蓋要離機殼些少,唔好阻到散熱,洗幾百蚊就一了百了。而家我同人裝修嗰D全部都有做 ...
perfectman 發表於 2014-10-19 03:14 PM

果然係經驗豐富

唔好話雨水打落黎

樓上嘅冷氣機滴水打落黎都好嘈兼煩
-------------------------》係你醒訓/訓唔熟

今晚見到KK個頭像哦
好科幻下哦,有名堂架?
lhy92725 發表於 2014-10-19 10:00 PM

Star Craft II

KK早安
Pedestrian_A 發表於 2014-10-20 04:48 AM

路人A早晨咁耐冇出現去咗邊啊
------------------------》唔係早話咗返外家咩,你咁快老人癡呆啦

定係俾女咪到溫溫頓頓
KK 早晨
chan200308 發表於 2014-10-20 05:19 AM

老陳早晨

iPhone6出咗有幾耐呀?咁快就爆炸?
perfectman 發表於 2014-10-20 08:00 AM

果粉邏輯:依個係個案
---------------》果粉會話係打手老作打壓

KK兄早晨.
pknoface 發表於 2014-10-20 09:56 AM

Ken兄晚上好
認真睇真啲真係又真係
我呢D就係天生瞓唔熟嘅例子
有時我女友發開口夢,我聽到就會問:咩事?
但係佢依然死豬一樣
有時隔離夜返,開門聲唔算大聲,但係我都會醒。
我女友話叫我轉行做保安! ...
perfectman 發表於 20/10/2014 10:49 AM
我都係好易醒
強嫂係身邊就唔使話訓得好個隻,事關佢一郁一轉身我就唔使訓咗

所以佢有過嚟訓我週不時都係做廳長
認真睇真啲真係又真係
你想死?
人地嚟,你就去做廳長,即係嫌棄啦..............
perfectman 發表於 20/10/2014 11:21 AM
佢訓咗我咪瀾出去訓咯
認真睇真啲真係又真係
http://item.jd.com/1152101.html
小強,我想買呢部電話
lhy92725 發表於 20/10/2014 01:53 PM
睇就幾勁,都係實體拿上手先知高低
認真睇真啲真係又真係
既可以當平板又可以當電話,性價比幾好哦
而且老實講,家陣正式講電話嘅時間有幾多呢
lhy92725 發表於 2014-10-20 04:13 PM

5.5吋我都覺得大,8吋我自己就好難接受,
不過你講到話性價比,我而家好簡單,一部5吋電話,行4G, 一部8吋wifi 平板,電話4G分享比平板,暫時都無咩缺點
perfectman 發表於 20/10/2014 04:19 PM
唔想帶兩舊嘢出街
認真睇真啲真係又真係
因為我啱啱想換電話,甘換個5寸嘅國產機都是要成千蚊啦
lhy92725 發表於 20/10/2014 04:31 PM
要方便就搵個藍牙咯~
不過會影響Wifi接收
認真睇真啲真係又真係
咁就應該搵d愛護動物嘅組織幫手,我屋企樓下因為之前有人將D食物亂放,引嚟成班貓貓狗狗老鼠小強,開party咁,打電話去相關組織,一個星期就攪掂啦,貓狗就捉返去絕育,其它就消滅 ...
perfectman 發表於 21/10/2014 06:35 AM
E度冇咁好幾效率
認真睇真啲真係又真係
"車禍沒事!但褲袋的 iPhone 6 卻「拗彎」並起火燒傷大腿!"
果粉A:鋰電池破損,本來就會導致短路,這和是否iPhone 無關
果粉B:ㄧ直有人說把手機放口袋拗彎,怎麼還是有人這樣做呢?腦袋不知裝啥的,更新一下好不
...
perfectman 發表於 21/10/2014 09:46 AM
鋰電池破損,本來就會導致短路,這和是否iPhone 無關--------》 鋰電池無關,iPhone無關,係關乎鋰電池+iPhone

ㄧ直有人說把手機放口袋拗彎,怎麼還是有人這樣做呢?腦袋不知裝啥的,更新一下好不--------》口袋,點會彎?  後褲袋先至會彎咯
認真睇真啲真係又真係