返回列表 回復 發帖
袋鼠肉好似食牛肉…
隨意1678 發表於 2016-7-26 03:07 AM
袋鼠肉唔能够煮得熟,熟袋鼠肉好韧。
即系又要半生熟?甘我更加唔使試咯
lhy92725 發表於 2016-7-26 09:15 PM
红肉可以生食
豬肉都屬於紅肉,完全唔可以生食吧
lhy92725 發表於 2016-7-27 09:15 PM
猪肉熟白肉。
但bacon 咸猪肉都有人生食。
原來都系白肉啊?其實我平時都系食少量豬肉,其他都好少食
lhy92725 發表於 2016-7-28 09:39 PM
羊,牛,吞拿鱼,三文鱼都系红肉。
有D人将鸭肉都归属红肉。
特别系法国餐,鸭胸鸭髀可能仲系红红哋咖。
貓吃http://kingrichiespizza.com/wp-content/uploads/2014/05/Salad.jpeg
Pedestrian_A 發表於 2016-7-29 05:04 AM
食斋冇光泽!
really? 他的頭也相當光

Pedestrian_A 發表於 2016-7-30 03:46 AM
和尚就一定食斋咩?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Dalailama1_20121014_4639.jpg喇嘛 can eat whatever they want.  they are not 和尚
Pedestrian_A 發表於 2016-7-31 04:52 AM
喇嘛 口头禅系必修课。 口头禅,(狡)辩(论)也!
唔食齋嘅和尚唔系真和尚
lhy92725 發表於 2016-7-30 09:09 PM
和尚 系释家和中土各教结合的产物。
和尚 系释家和中土各教结合的产物。
大啦叭 發表於 2016-7-31 06:53 PM
和尚比中土同化佐。
與時迸进嗟
jeffryngo 發表於 2016-8-2 10:15 AM
唔比同化有点落地生根播?
木鱼撞钟睇风水红白两事,连修炼丹田经脉都拎晒过去啦。
即系沾染佐D唔好嘅野
lhy92725 發表於 2016-8-1 09:21 PM
拎晒D 架撑去揾食就真。
甘就點都唔應該阻人搵食嘅
lhy92725 發表於 2016-8-2 08:36 PM
成教派点都要有卖点先至有香油钱黎咯。
職业和尚…
隨意1678 發表於 2016-8-3 03:42 AM
边到都有!
職業和尚好多都唔係真正嘅和尚。真和尚基本上都係靜休,出去化緣。
jeffryngo 發表於 2016-8-3 10:11 AM
和尚都要填肚咖,边个比佢哋啊?
you are saying all thai monks are fake because they go out every morning 化緣
Pedestrian_A 發表於 2016-8-3 02:29 PM
假和尚是借教义去收纳钱财供自己享受。 理念问题。