返回列表 回復 發帖
踩過白線系米會被罰錢架
lhy92725 發表於 2016-6-16 10:01 PM
应该上汽车唔比踩过界。
http://bikeshare.com/wp-content/uploads/2013/07/Vancouver-seplane-bus-stop_0.img_assist_custom-520x345.jpg沒有圍欄那些白痴會死:onio ...
Pedestrian_A 發表於 2016-6-17 08:30 AM
雪梨City D 车道都唔会太直,装唔到围栏。
强国就要扣分咯
lhy92725 發表於 2016-6-17 09:23 PM
开车抓住个电话黎打药罚款,不过唔够人手执法。
單車道多舊魚
Pedestrian_A 發表於 2016-6-18 03:56 AM
发起人系女市长,钟意食法国大餐。冇计!
基本上我地呢边都系架啦
lhy92725 發表於 2016-6-18 01:15 PM
呢边送信都会用单车,在city 单车可以乱扒头,比摩托车更加灵活。特别上送特快邮件果D
甘我呢邊做速遞小哥嘅多數都系單車啦
不過好多單車加裝佐馬達,用電池電力嘅
但其實甘樣系犯法架,如果差人查你嘅話
lhy92725 發表於 2016-6-18 09:59 PM
听讲气缸有个限量 ,先至属摩托车范围。
這裡系男市长
Pedestrian_A 發表於 2016-6-19 08:33 AM
系女市长都无所谓。不过佢搞到city D交通乱晒,D 铺头冇生意。
lots of vacant shops here
Pedestrian_A 發表於 2016-6-20 03:02 PM
D 商场个个阜仔都有。cityy 又难揾位拍车,边个甘得闲帮衬播。
自從電商發展以來,實體鋪嘅零售已經系寒冬
lhy92725 發表於 2016-6-20 09:19 PM
可能D鞋商,服装影响大D。 听讲D靓妹靓仔去实体商店试完后,就去网购。
這裡的租金昂貴
Pedestrian_A 發表於 2016-6-21 08:49 AM
D 租金几时都系有升冇降!
絕對系大勢所趨
lhy92725 發表於 2016-6-21 09:20 PM
最后剩番D大超市啰。
問題是沒有人開店因為租不起
Pedestrian_A 發表於 2016-6-22 04:27 AM
一鸡死,一鸡鸣。始终有人入行。
但业主依然唔会将个价格做低很多架
lhy92725 發表於 2016-6-22 12:50 PM
睇地头啦,有D空置几年都冇人租。
好多大超市都系蝕住黎捱架
lhy92725 發表於 2016-6-22 09:50 PM
澳洲超市有 super market power,可以压得入货价同埋租金。其它零售就冇。
无它,超市赞助大量金钱比各大政党
你好 啦叭兄
隨意1678 發表於 2016-6-23 12:58 AM
随意兄晚上好!