返回列表 回復 發帖
冰皮奶月饼咁細個都要叮40 秒? 今日是中秋節第二日, 老豆晨早去買左兩盒雙黃白連容和一盒冰皮俾我吃(半價)
manyiu 發表於 2019-9-15 06:30 AM
今日陪老婆shopping, 所有月饼一律半价
我吃過 Pink 三文鱼, 好鬼腥! atlantic salmon 好d
manyiu 發表於 2019-9-15 06:35 AM
本地人钓pink 三文鱼, 如果要留就去头内脏冰硬。 都好少自己食噶
好似我度平一些...不過我不喜歡吃三文鱼...d肉好粗...

manyiu 發表於 2019-9-15 06:33 AM
煎到转色就落柠檬汁, 唔腥又滑
您嫌饼太硬?
4461 發表於 2019-9-15 07:52 AM
唐人饭店跟潮流整冰皮。 说明书系甘教人噶
三文魚我都係喜歡食刺身!
perfectman 發表於 2019-9-15 09:09 PM
来澳洲初期就试下三文鱼刺身。后来试过龙虾刺身,就在无食刺身嘞
即系四不像啦
lhy92725 發表於 2019-9-16 09:22 AM
D师傅都系来自香港大陆, 水准唔会差噶
乜价都无人买了吧
lhy92725 發表於 2019-9-16 09:22 AM
试过米就算啦,仲买咩?
小弟冰厨一拿出来就放嘴里了
4461 發表於 2019-9-16 10:36 AM
我都系中意蛋黄莲蓉月饼
人就係咁奇怪
好似我去咗台灣一個月,會好掛住雲吞麵,但返咗香港就一次都無食過!
perfectman 發表於 2019-9-16 10:18 PM
云吞面最难就系D面爽到弹牙
雙黃好,更好叮10秒
CC517 發表於 2019-9-16 10:52 PM
传统双黄都叮?
叮左好食D
CC517 發表於 2019-9-17 10:50 PM
第日试下,如果记得
警察開槍係要寫報告,又要遵守指引
唔同啲社會渣滓黃屍曱甴暴徒,一日掟80個氣油彈都無咩後果實!

社會渣滓何其多,死減幾個又如何?

《警察通例》,其中第29章「武力與槍械的使用」中列明:
警務人員可在下述 ...
perfectman 發表於 2019-9-18 10:27 AM
如果唔通过反戴面罩条例。 其实大家齐齐戴面罩,睇下边个赢。 开议会都可以戴面罩噶。

法国就系通过反戴面罩条例去对付黄背心,仲调动军队添
小弟最爱翡翠。有瓜子的
4461 發表於 2019-9-18 06:54 PM
好少食果仁月饼
全部警察贏,佢地個個都有裝備,市民無就輸晒
CC517 發表於 2019-9-18 11:02 PM
香港就系复制颜色运动,由国际大鳄同美国基金同政府主导 反正乌克兰从欧洲粮仓变成欧洲最穷。
香港嗰啲社會渣黃屍曱甴暴徒就係幪面去逃避法律責任,有恃無恐,所以反幪面法係必須設立,社會渣黃屍曱甴暴徒即刻收皮
perfectman 發表於 2019-9-19 10:52 AM
如果有人用雷射光照放人法官眼睛,你估有无事呢? 点解照警察会无事?