返回列表 回復 發帖
亲共评论唔中立
goldmonk 發表於 2019-7-25 08:16 PM
见仁见智啦, 基女何系加拿大籍就更加无资格代表香港人说话啦
蘇絲黃家下只講飲食,對政治隻字不提
CC517 發表於 2019-7-25 10:41 PM
香港政治走极端,都失去理性,同台湾差唔多。  都系讲饮讲食实际
唔好意思...叫漏左 金哥哥早晨添 ! 金哥哥, 下午好 !
manyiu 發表於 2019-7-26 01:18 PM
晚安!  依家在加拿大定香港啊?
多谢分享。其实小弟对政治没兴趣
4461 發表於 2019-7-26 05:34 PM
政治系食饱饭无事做D人搞噶 最骗人
你有香港身份证? 她有. 澳洲有歧视华人, 你小心d
goldmonk 發表於 2019-7-26 08:00 PM
其实唔中意香港宗主国米力开香港咯。 好似在英国统治下,边个甘反对事头泼先?

澳洲年年有基佬大游行,系基佬基婆公开都无人会岐视。 已经立法通过同性婚姻家庭
而家都跌得好應啦! 亂到無可再亂; 已經開始有國家發旅遊警示囉 !
manyiu 發表於 2019-7-27 12:38 PM
香港社会唔稳定,废佐啦!
你说林鄭政府废佐 .. 你反共
goldmonk 發表於 2019-7-27 08:35 PM
从政府各部门到用政府资源的机构都唔听政府之笛,早就废佐啦。 其实电台学校公立医院如果唔听话,早就应该cut 晒D资源啦
老万2.0?
4461 發表於 2019-7-27 10:40 PM
政治就系帮派大佬着住合法外衣吹水人 在澳洲早就话第一不可信系政治家
唔好咁講啊,阿爺話對香港好有信心架
lhy92725 發表於 2019-7-27 10:46 PM
等香港乱佐自己求变,唔使等50年再变
你反共 .. 中国列你入黑名单
goldmonk 發表於 2019-7-28 08:32 PM
呢D系事实。

好彩你無份做
CC517 發表於 2019-7-28 09:17 PM
反正香港甘乱,都影响埋呢边添。雪梨科技大学决定立即取消中医科程。
22年前已經變咗啦,50年係呃D傻嘅
lhy92725 發表於 2019-7-28 10:41 PM
呢句就真,世界点会不变?不变就out啦
最影響係你
CC517 發表於 2019-7-29 11:05 PM
第日学成毕业,少D人同人争
你亲共变反共 ... 呢D系事实
goldmonk 發表於 2019-7-29 08:17 PM
甘澳洲的确有人反中共。 不过忘记中国强盛华人地位会提高佐
大陸支持林鄭不變
CC517 發表於 2019-7-29 11:06 PM
如果警察做到野,一定会支持