返回列表 回復 發帖
靚過貓字
CC517 發表於 2010-10-16 10:41 PM
您無發現心字中間的一點,點點都唔一樣嗎?
我連點點都忙記!哈哈!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
嘻嘻!緊住去玩所以未畫葉就收工!我想畫桃花嫁!
練下玩下!就新年啦!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
最容易畫囉!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
古人, 亞姐問你D蒜頭醋, 浸過果D蒜頭仲可唔可以用, 掉左好浪費
CC517 發表於 2010-10-18 10:24 AM
婆婆話蒜頭連醋,一湯匙吞落肚!不過......勁臭!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
酒樓個d唔係蒜頭,係橋頭,抄橋菜好好味,食過未!
我估橋頭同青瓜同子姜一樣掛,白醋落白糖煮下再落兩粒鹽,放涼,掉你想食個d野落去浸過夜!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
我一坐低就飞走D前菜了
lhy92725 發表於 2010-10-18 12:10 PM
我都係!不過見到有拍青瓜就留底!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
香港無剩係買橋菜頭!通常只會連橋菜買!等於菠菜一樣,無剩頭買!
不過大陸街市有,<愛死你>會買黎加剁椒造一瓶俾我!好好味!
生都食得!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
去惠康買啦!醃好晒個d啦!通常放菜檔邊!有菜檔d人幫你秤!
秤好叫她加d醋落去,用黎點野食!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
幫人問, 我都剩係食蒜子瑤柱
CC517 發表於 2010-10-18 12:35 PM
這個我都鍾意!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
内地立佐例,飞走悟准收人钱,包括纸巾,不过要一开茶位果阵讲
lhy92725 發表於 2010-10-18 12:51 PM
有次深圳飲茶一黎就六小碟($3X6),加乾($2)濕($10)紙巾!茶($10)一壺!
我退小食,她問點解,我話我黎食點心,唔係食花生小食!
紙巾無要!茶就無得講,收一壺!不過唔記得再有無收每位茶錢!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
都幾難蝦我!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
會俾人笑我小家!不過我話之理!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
臭蒜頭要連臭醋一齊食!約一湯匙一次!所以應該得反好少醋!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
國內咩時段都會有野出古惑!要精靈d先得嫁!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
婆婆個D咁樣嫁!未用過d醋就未有買反黎!通常用源生彷的醋!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也