返回列表 回復 發帖
咁多位早晨. 依家要出街接太座放工, 回頭見.
掌門放心去啦~
我會系度搞搞震,搞亂檔架啦
lckiong 發表於 2014-5-26 09:53 AM
好在其他啲人冇跟小强兄你搞乱檔嗻. 唔係就大獲.
我只會慫恿人哋嚟搞搞震
lckiong 發表於 2014-5-26 10:36 AM
小强兄搞完乱來个度又想搞埋乱up呢度?
我唔得閒,我係蛇王嚟架
lckiong 發表於 2014-5-26 11:06 AM
小强兄係唔忙个時唔蛇王. 忙个陣先黎蛇王
各位早午晚好. 今日要早啲去公園玩. 晏啲好熱.
ex:
你'唔'識中文 .... '唔'=不
認真睇真啲真係又真係我喔 ... '睇'=看,'係'=是
grace姐都可以黎乱UP下嘅,使咩甘早去训啊 .... '黎乱UP下嘅,使咩甘早去训啊'=??
2. 比魚虾食, 等佢地唔使食屈原既屍體 ... '佢地'=??
...
chi54haw 發表於 2014-5-26 11:40 PM
你其實是懂中文, 你說國語嗎?

我們這裡說的大部份是廣東話。 所以你看到不太習慣而已, 時間長了就沒問題啦。
好像檸姑姑, 她是在台灣出生, 在台灣長大, 自從歸順成為我武當門下之後才學廣東話, 現在她的廣東話比我的還要好呢!
大家早午晚好.
掌門早晨!!
端午節特備活動答案:
2. 比魚虾食, 等佢地唔使食屈原既屍體.
ss1114 發表於 2014-5-27 07:11 AM
呢位朋友点稱呼你呢?
貓貓早. 都算早咯.
有機會問下左護法至得.
會唔會係佢比人呃咗去台灣做过埠新娘之类, 又冇辦法返番去大馬, 所以留咗係台灣做野. 后來识咗个會讲廣東話既男仔, 响佢身上學埋廣東話......
呢D你就要亲自问一问佢,睇下佢是打锅你定系答你啦
lhy92725 發表於 2014-5-27 10:34 AM
以我认识既柠姐絕對唔係个啲郁手郁卻既女仔黎既.
Ken 掌門 晚上好!

167 及

168 頁 不同樓# 有同樣內容,是否會影響端午節暗樓遊戲部分?

gracechanstuart 發表於 2014-5-27 10:44 AM
哎, grace妹, 你都唔知呢啲係公仔箱既特色黎架. 其他論壇做唔到架.
暗樓會巳經設定, 但要到遊戲結束之後才開. 所以一切以遊戲結束之后為準. 所以現在無需理理會佢係第幾樓. 因為呢啲係我作為武當掌門都無法控制架
亂UP 掌門晚上好
timmaxsing 發表於 2014-5-27 10:46 AM
J神兄早晨. grace妹投訴啲樓數又乱晒喎.
边有郁手郁脚,是切磋武功然后KO佐你
lhy92725 發表於 2014-5-27 10:50 AM
好在我仲有右護法同執法長老嗻