返回列表 回復 發帖
我都睇咗两集,以為有靚景,有元秋、錢小豪,點知都係可以唔睇
mnb1123 發表於 2015-5-30 01:58 PM
咁我更加唔使睇落去咯.
各位朋友早午晚好. 今日忙要今晚返黎再去其他朋友度拜訪咯.
忙D咩甘呢?
甘早起身系少有哦
lhy92725 發表於 2015-5-30 08:54 PM
將前院個花圃仔啲泥挖咗佢出黎. 屋前边棵樹啲樹根生到入個花圃度. 啲樹根仲多過啲泥.
依家要諗下用水泥填平佢, 再在水泥上面整個花圃, 抑或係唔再起屋前種花. 因為前面棵樹遮住啲太陽. 晒到既時間比較少.
但問題係如果唔種返花, 挖出黎既嗰幾袋泥點處理呢? 后院已經有足夠既泥, 唔需要再加泥.
清潔局既車一次過只幫你清理2-3袋10-20磅既泥. 我總共挖咗成8大袋(100磅), 你話要幾耐先可以清完咗地?
落草米種草
hungyu 發表於 2015-5-31 01:33 AM
隨意兄晚上好. 我唔中意種草呢.
KEN 晚上好
BeiDouChef 發表於 2015-5-31 06:41 AM
大廚兄早晨.
掌門週末愉快
lilitan008 發表於 2015-5-31 07:23 AM
粒爷大駕光臨. 星期日有冇街街去呀?
貓貓都真係幾有諗頭喎.
掌門週日快樂!
mnb1123 發表於 2015-5-31 01:03 PM
Mbb兄早晨。 週日快樂。
我既后院同人家既后院之間有块綠色地帶,掌門即管將D泥倒响度
mnb1123 發表於 2015-5-31 01:16 PM
Mbb兄得閑就開部車過黎搬啦。 免費架。
運費人工貴過D泥,標準妹仔大過主人婆
lhy92725 發表於 2015-5-31 01:42 PM
Mbb兄可能會開車黎搬或者叫埋鄰居黎。
甘我知了,鄰居是好朋友
lhy92725 發表於 2015-5-31 10:31 PM
貓貓早晨. mbb兄幫鄰居黎我度搬泥.
Ken 掌門 下午傍晚好!!!
gracechanstuart 發表於 2015-6-1 06:00 AM
grace晚上好. 食咗晚飯未呀? 又一個週末過完咯.
武當掌門晚上好。
kingsleyyu 發表於 2015-6-1 08:16 AM
海龍王兄早晨.
掌門未鋤完泥
lhy92725 發表於 2015-6-1 08:24 AM
鋤完咗咯. 依家決定用水泥將佢填平, 然後起上面用磚砌一個花圃出黎, 咁又可以用返啲泥. 唔使mbb兄老遠黎搬. 不過就要學下砌磚咯. 初哥. 先上網睇下人地點砌既先. 兩個星期後再整都未遲.
各位早午晚好。