返回列表 回復 發帖
掌門這個缸養的是紅蓮燈吧!如果家中沒有小朋友,我覺得養7彩神仙魚應該會非常靚呢!
Andy.y 發表於 2014-9-7 12:25 AM
唔係紅蓮燈, 嗰啲叫霓紅燈, 和紅蓮燈十分相似, 只不过紅蓮燈既下半身由頭至尾都係紅色. 而霓紅燈魚既下半身由中間位置至尾部係紅色.

霓紅燈

紅蓮燈

我个缸入面有:

霓紅燈

孔雀魚

樱花虾

牡丹鱼

小精靈(篩耳鯰)

我有朋友之前有七彩神仙魚生咗BB, 問我要唔要, 因為我个缸巳經有咗上面既魚, 所以冇要. 我唔想養太多魚起入面, 養得多, 餵得多, 吃不完飼料既会變成垃圾製造青苔生長.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
各位朋友早午晚好。
金魚叔叔午安!
Pedestrian_A 發表於 2014-9-7 03:56 AM
好在唔係金魚佬叔叔遮。
grace晚上好。 啲魚一早就有架啦。
打理魚缸同D魚,種花果菜園藝都係要好多耐心同細心,Ken 嫂真係幸福!!
gracechanstuart 發表於 2014-9-7 07:45 AM
我老婆都係咁講
掌門人、大家早晨!
Andy.y 發表於 2014-9-7 08:04 AM
Andy兄早晨.
我要去 Gym 啦!! 晏 D 返黎你仲未訓就再傾啦!!
gracechanstuart 發表於 2014-9-7 07:47 AM
因住減到瘦得滯呀
Pedestrian_A  ~ who is 金魚叔叔
fls125 發表於 2014-9-7 08:17 AM
我係養魚叔叔, 路人A係金魚佬叔叔.
呢度都有金魚佬出沒?
lhy92725 發表於 2014-9-7 08:53 AM
出沒咗好耐啦. 差啲連你既地头都搶埋嗰個呢.
咁就真係头痕咯.
貓貓你都好多潜伏既敵人喎.
各位早晨,我出街食個早餐先,返嚟再吹
perfectman 發表於 2014-9-7 09:47 AM
完美俠兄, 慢慢享受你既早餐.
晏d無曬人
lhy92725 發表於 2014-9-7 10:11 AM
呢度勿時候都有人, 我地唔起度老表都起度啦.

時光飛逝, 轉眼間, 武當派又踏入7000帖既時刻.
為表對各位武當好友既支持, 本派決定送給每位朋友一份小小禮物, 以表謝意! 望各位笑納!

只要從6950帖起至7049帖止, 每位進入武當派吹水既朋友都會收到禮物一份.

多謝!

168兄早晨. 多謝!