返回列表 回復 發帖
30度水都滾,我這裡從來沒有見過30度
好想念HK
chowold2 發表於 2010-12-19 01:03 PM
好想念HK
回來走走吧.
新人 李治廷 一片痴

估唔到方大同唱英文歌都咁好聽

買左好多夥比d小朋友
你D野食影得好
小明家 發表於 2010-12-23 08:35 AM
我喜歡食主菜的

今夜星光燦爛 周國豐 談 林夕/楊千嬅:假如讓我說下去  

今夜星光燦爛 周國豐 談 林敏聰  
Km, Huhut - Merry Christmas....又有寒流,明日温度直直落。。。
SweetLemon 發表於 2010-12-24 05:54 PM
Merry Christmas 甜檸

係啦,仲約左明天去睇燈飾的.
想問一問,有沒有人知台灣那一個歌曲排行榜是最有公信力和代表性的?thx

Olivia 夏夜晚風Live 專輯 - 我願意MV (HQ 官方版)

我願意

詞: 姚謙
曲: 黃國倫

思念是一種很玄的東西 如影隨行
無聲又無息出沒在心底 轉眼吞沒我在寂寞裡
我無力抗拒特別是夜裡 想你到無法呼吸
恨不能立即朝你狂奔去 大聲的告訴你
我願意為你 我願意為你 
我願意為你 忘記我姓名
就算多一秒停留在你懷裡 失去世界也不可惜
我願意為你 我願意為你 
我願意為你 被放逐天際
只要你真心 拿愛與我回應 
我什麼都願意 我什麼都願意 為你
我什麼都願意 我什麼都願意 為你
Huhut, This is one of very few songs you posted That I like it. ( I don't like Chinese love songs that much) I love the song.
Who is Olivia?
chowold2 發表於 2010-12-27 12:48 AM
i also did not know her so much

but i know she sing a lot of english love songs too

近幾日,日日睇海派甜心

蕭煌奇係台北縣板橋市人,天生盲眼,後來喺四歲嗰年做手術由盲變成弱視,可以睇到光,但喺15歲嗰年又因為用眼過度又盲返。佢喺台北市立啟明學校畢業。

之後佢加入一隊視障樂隊「全方位樂團」,開始佢嘅音樂事業。喺2003年出版個人創作專輯「你是我的眼」唱片大受歡迎,重拎咗金曲獎國語最佳男演唱人獎,肯定佢喺樂壇嘅地位。

不知何故,香港現在好流行吃口水雞