返回列表 回復 發帖
教你兩句:
未雨綢繆
防患未然
perfectman 發表於 2020-4-9 11:21 AM
政府叫我地出街必須 2米距離 ! 我昨天有野叫 gardener 做, 事先寫左一張 "大字"報, 遠遠舉起畀佢睇 ! 佢仲攪笑; 成個機器人咁包到得番一對眼!
簽名被屏蔽
冇用通訊軟件?
你咁得閒唔自己做?
perfectman 發表於 2020-4-9 03:03 PM
gardener 請番黎 d "靚仔" 時時唔同人, 可能係 part time ! 只係有需要時講幾句提佢地做! 所以用乜鬼用通訊軟件....
Made in Canada 口罩 ?
goldmonk 發表於 2020-4-9 09:24 PM
應該係; 寫簡體字!  遮檔口水花都得既; 好過冇~
甘即系都算有货嘅,不过就贵
我呢边之前一直都无货
lhy92725 發表於 2020-4-9 09:26 AM
佢地唔知道點樣搵到國內朋友幫手, 囉到一些黎加拿大; 可能運費貴, 所以唔可以平~
簽名被屏蔽
佢地唔知道點樣搵到國內朋友幫手, 囉到一些黎加拿大; 可能運費貴, 所以唔可以平~
manyiu 發表於 2020-4-10 04:35 AM
我帮老细寄过50个比佢系加拿大读书嘅女,DHL的运费贵到吓死我,438.00人仔啊
D口罩就值100蚊
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
我帮老细寄过50个比佢系加拿大读书嘅女,DHL的运费贵到吓死我,438.00人仔啊
D口罩就值100蚊
lhy92725 發表於 2020-4-10 10:02 AM
我度都係呀 ! 早前加拿大未爆, 美國做口罩,  賣17.99CAD (50個)一盒 , 寄一盒 $45cad ! 而家應該更貴 !
其實喺大陸寄加拿大可以用順豐,平啲㗎

Fedex / DHL / UPS 呢啲好貴㗎

我喺香港有時都會用順豐寄去外地,除非啲朋友指定要某速遞公司到付啦,公司客A/C有折! ...
perfectman 發表於 2020-4-10 10:46 AM
我唔需要買啦! 我有個朋友係網上買左一盒 $85cad 送畀我, 我叫都叫唔住; 已經 on the way...激死我....貴到好似搶 $$$ 咁 !
不过我谂应该仲有排要用,所以留返一盒旁下身都好
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
其實女人都好恐怖,但大部分男人都鍾意!
perfectman 發表於 2020-4-8 07:06 PM
玩火
我好忙,車緊口罩寄俾屋企人,要車至少二十個,因為每人至少兩個(替換)。等我搞掂口罩,再詳細回復大家。
gracechanstuart 發表於 2020-4-9 12:08 AM
恭賀 Grace姐 晉升為分區版主!