返回列表 回復 發帖
manyiu :

謝謝您的分享,請繼續支持!
timmychoo 發表於 2020-3-28 12:23 PM
非常多謝你不討厭我的 "笑話", 感謝你!

請傳送給最 "聰明" 的人~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
電話打通.....

约翰遜: " 喂... ! 事頭婆, 口罩買到了. 我依架送過嚟给他好不 ? "
依利沙白: " 佢都染到囉, 遲了一点啦, 留给你自己用唄, 你... "
约翰遜: " 我...甚麽呢 !? "
依利沙白: " 你有咁好心 !? 你染上咗才去買之嘛 ! "
约翰遜: "  " 咁, 算了, 我一会要見特朗普, 你想要我跟他說什麽好呢 ? "
依利沙白: " 你問佢, 這次惡死病毒在美國迅速漫延, 有何感想...? "
约翰遜: " 據我所知, 他只会留意股市的上落, 不過, 我到時我会再問佢... "
依利沙白: " 好啦 ! 喺咁先, 拜拜.  "
--------------------------------
约翰遜: " 特朗, 人哋話, 這次病毒是從美國出國的, 你認嗎 ? "
特朗普: " 簡單, 我跟卿蓬佩奥都会談過這個問題.... "
约翰遜: " 如何? "
特朗普: " 歹人的. 死都吾認啦 ! 隻病毒菌又不会說話嘅 ! "
约翰遜.....!!??

評分次數

• manyiu

電話打通.....

约翰遜: " 喂... ! 事頭婆, 口罩買到了. 我依架送過嚟给他好不 ? "
依利沙白: " 佢都染到囉, 遲了一点啦, 留给你自己用唄, 你... "
约翰遜: " 我...甚麽呢 !? "
依利沙白: " 你有咁好心 !? 你染上咗 ...
timmychoo 發表於 2020-3-29 03:24 PM
係人都知道特朗普講野唔算數, 伙記既功勞, 佢就搶嗮當係佢既; 有鑊就嫁禍畀其他人 !

眾神都大受影響~

玉皇大帝問: 很久沒有見千手觀音, 有沒有他消息?
回答:他仍未洗完手啊...

玉帝再問: 四面佛在哪?
答: 他那邊每星期獲發三個囗罩,他不夠口罩啊!

玉帝又問:二郎神那裏去?
答: 他找不到第三隻眼的保護鏡呀...

玉帝甚為不悅,說: 還有誰未到?
答: 關公面紅疑似發燒, 自我隔離中... 唐三藏取西經後未能入境...

玉帝問:點解何仙姑,鉄拐李果幾條友都冇浦頭呢?

答: 八仙多過4個人聚集畀人拉左!

最後玉帝無可奈何宣布休會至少十四天至另行通知。

玉帝最後問:閻羅王嗰邊情況係點。

眾神仙答:只有佢,仍然未封關

評分次數

• timmychoo

因為眾神受影響故...

在凌霄宝殿上...
玉皇大帝問: 很久沒見千手觀音, 有沒有他的消息 ?
回答: 下了凡間教人洗手, 每次一教, 就是五百, 唔得閒回來開例會...
玉帝問: 咁, 四面佛在哪 ?
回答: 他正在周圍走, 唔知何方才能到這裡來開例會...
玉帝再問: 咁樣, 二郎神呢 ?
回答: 同隻狗去見獸醫, 一時話, 需要他輸血吖, 好似聽闻死去活來, 暫時回不來開例會...
玉帝又問: 咁鬼樣, 哪吒呢 ?
回答: 他趕得太快, 唔知怎解, 火輪太熱, 熬煎到超標, 不能入殿到這裡來開例會...
玉帝氣色在變: 咁, 鐵面無私, 來咗未 ?
回答: 原因怕是面红耳熱似發高燒, 他给人家隔開, 不能到這裡來開例會...
玉帝駡了: 咁 ! 瑪的, 孫悟空死去邊呀 ?
回答: 他還在五子山內小便, 迷失了方向, 佛祖話低佢死吖, 想, 他不能到這裡來開例會了...
玉帝氣頂心胸, 面色轉青: 咁 ! 快 ! 鱼蝦士衛, 帶寡人去天仙房宮照肺呀 !

玉帝在想.....佢哋唔來開例會之嘛, 结果怎解 END UP 我要照肺嘅 !?

評分次數

• manyiu

manyiu :

真好 !
你笑了 !!
歡樂新天地就是笑出新天地,
邀請各路看官入版場大歡笑!
愿大家身心健康,
日子过得特別好!
manyiu :

真好 !
你笑了 !!
歡樂新天地就是笑出新天地,
邀請各路看官入版場大歡笑!
愿大家身心健康,
日子过得特別好!
timmychoo 發表於 2020-3-31 01:50 AM
入你個 "笑外新天地" 當然係開開心心笑餐飽啦!
眾神都大受影響~

玉皇大帝問: 很久沒有見千手觀音, 有沒有他消息?
回答:他仍未洗完手啊...

玉帝再問: 四面佛在哪?
答: 他那邊每星期獲發三個囗罩,他不夠口罩啊!

玉帝又問:二郎神那裏去?
答: ...
manyiu 發表於 2020-3-30 05:17 AM
下續:

玉帝沒好氣再問:哪吒呢?
答: 哪咤用完酒精洗手,點知成身著傷入廠(唔記得自己腳踏風輪)

玉帝離開前問:為何沒見海龍王呢?

眾神仙答:很多郵輪出事,龍王躲在深海處,以策安全。。。

評分次數

• timmychoo

既然有後續版...
......
玉帝氣頂心胸, 面色轉青: 咁 ! 快 ! 鱼蝦士衛, 帶寡人去天仙房宮照肺呀 !
玉帝在想.....佢哋唔來開例會之嘛, 结果怎解 END UP 我要照肺嘅 !?
玉帝氣平心靜回宮之後, 對鱼蝦士衛說: 以後到齊人, 先好叫我開例會...
鱼蝦士衛說: 喺嘅大帝.
.......
這一天, 眾神仙人, 齊合凌霄宝殿, 候着玉皇大帝來主持例會, 但他們有点兒不耐煩了....正在起鬨 !
問: 何時玉帝到殿 ?
鱼蝦士衛說: 大帝話 ' 上次你哋成班都冇到, 宜架只欠佢一個人, 有甚麽算不了, 這次例會就咁算數 '
眾仙問: 是眞的就咁算開了例會 !?
鱼蝦士衛细聲說: 大帝現在與海龍王和阎羅王討論到誰不会封關....
仙問: 是誰不会封關呀 !?
鱼蝦士衛细語說: 是阎羅王囉 !!
眾仙...!@#$&*^!!

評分次數

• manyiu

既然有後續版...
......
玉帝氣平心靜回宮之後, 對鱼蝦士衛說: 以後到齊 ...
timmychoo 發表於 2020-3-31 02:13 PM

再續:

玉帝又問: 為何孫悟空也沒有來?

眾神回答:孫悟空帶埋花果山的徒子徒孫去咗超市偷米,所以沒有來。

玉帝又問: 為何如來佛祖也沒有來?

眾神回答: 佛祖在西方飛來,已被強制隔離在駿洋邨!所以來不到。

評分次數

• timmychoo

繼續版:

不覺过了廿八天...
玉帝總於上殿說: 總於人齊了...噫 ! 為何孫悟空還沒有來?...
算啦 ! 繼續開會...這次討論 COVID-19 , 要弄明白是誰帶源頭上天殿來的 ?
來 , 佛祖你先講...

佛祖回答: 我門下 , 無一確診 , 無可奉告 !
玉帝又問: 你呢 , 二郎?
二郎回: 人狗差点落天回地一次了, 唔知邊個仙人失去咗法力 , 感染咗這次病毒, 還傳了開來...
玉帝說: 好 , 停 ! 咁, 灶君王爺你呢 !?
灶君答: 我周身咁忙又咁火熱...病毒根本不可能有幾会埋身...是誰帶着源頭 , 就眞的不知囉 !
玉帝再問: 咁 , 你哋話誰呢...!!??
眾神回答: 一定是悟空 , 不用審啦 !
玉帝問: 咁 , 你哋講下怎解...?
灶君答: 我認為是咁樣...我當時還唔知悟空去咗超市偷米的 , 他一日 , 他煮飯的時候 , 细語不時說...
死特朗普話美國冇 COVID-19 病毒, 等我去了一趟 , 回來就周身唔妥 , 重咳到依架...下次見到佢 , 媽的 !
先给他一棍...照頭棒喝.... ! !@#%*&!!

評分次數

• manyiu

變肥豬仔

評分次數

• timmychoo

小華: 嗯, 老友鬼, 咁耐唔接电話, 作死呀 ! 冇見咁耐, 近况如何呀 ! !
小明: 你是誰 ? 唔好問注先, 今日星期幾, 幾多號, 你的电話號碼呢, 你住九龍還是香港那邊呀 !?
小華: 你有冇攪錯, 我是誰你都唔知! 老友鬼鬼阿華呀
小明: 誰 ! 阿花? 冇呢個人 !
小華: 喂 ! 喂 ! 喂 !....喂 ! 喂 ! 喂 ! 還收線添...!

小華想.....佢一定關困關到懵咗了, 唔喺啦, 老陳医術咁高明, 還是过海帶佢見一見老陳穩陣啲