返回列表 回復 發帖
2015年11月20日
有些人或事让我内心痛苦,是我不够强大不够坚定。我痛苦,却无法表达,无处诉说,无法释怀,每天默默承受着。这就是你给我的无期徒刑吗?
耳。 没有喧闹。

眼。 没有缤纷。

嘴。 沉默不语。
讀下金剛經,捨得與捨不得,其實相對嘅遮
條骨都無佐lu
讀下金剛經,捨得與捨不得,其實相對嘅遮
lhy92725 發表於 2015-11-20 09:16 PM
大道理人人懂,小情绪却总是有。只要自己足够强大,就不须要在乎任何人。
耳。 没有喧闹。

眼。 没有缤纷。

嘴。 沉默不语。
要鍛煉自己強大,是需要時間,不能過於奢求馬上達到
條骨都無佐lu
Jane ,have a nice weekend!
吾知佢週末有吾得放假呢
條骨都無佐lu
Jane ,have a nice weekend!
mnb1123 發表於 2015-11-21 02:32 PM
Thank you But I have to work on weekends.
耳。 没有喧闹。

眼。 没有缤纷。

嘴。 沉默不语。
吾知佢週末有吾得放假呢
lhy92725 發表於 2015-11-21 02:39 PM
谢谢你的关注,我周未都要上班。
也许让自己忙碌点,忙碌到无时间胡思乱想,这应该是个两全其美的方法,慢慢淡化一些不切实际的感情,同时也自我提升,强大。
耳。 没有喧闹。

眼。 没有缤纷。

嘴。 沉默不语。
2015年11月21日
I hate myself
耳。 没有喧闹。

眼。 没有缤纷。

嘴。 沉默不语。
谢谢你的关注,我周未都要上班。
也许让自己忙碌点,忙碌到无时间胡思乱想,这应该是个两全其美的方法,慢慢淡化一些不切实际的感情,同时也自我提升,强大。 ...
唯美绽放 發表於 2015-11-21 11:33 PM
多啲上黎吹水咪可以令自己忙碌咯? 妳睇我地邊有時間去胡思亂想? 我地連吹水既時間都嫌唔夠呢.
2015年11月21日
I hate myself
唯美绽放 發表於 2015-11-21 11:35 PM
妳做咗自己對唔住自己既事呀?
多啲上黎吹水咪可以令自己忙碌咯? 妳睇我地邊有時間去胡思亂想? 我地連吹水既時間都嫌唔夠呢.
pknoface 發表於 2015-11-22 12:28 AM
吹水也会来,但工作都紧要。我不需要别人感激我,我要别人需要我。
耳。 没有喧闹。

眼。 没有缤纷。

嘴。 沉默不语。
妳做咗自己對唔住自己既事呀?
pknoface 發表於 2015-11-22 12:29 AM
I hate myself for not being strong enough.
耳。 没有喧闹。

眼。 没有缤纷。

嘴。 沉默不语。
I hate myself for not being strong enough.
唯美绽放 發表於 2015-11-22 08:59 AM
唉, 強如本掌門一樣比啲訪客欺負, 無需太過自責. 就算妳比世界上每一個人都強, 如果活得唔開心, 又有何用? 所以我一向都放任啲訪客黎本派搗亂架. 只要佢地開心, 又有何妨呢?
要開心首先要放過自己先
條骨都無佐lu