返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
8 y! ~1 M0 O( J4 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
5 R4 F3 S/ d1 e  G" o$ Los.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb5 u; Z5 a5 s2 W/ _9 ]
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)公仔箱論壇' I. N% w# e1 I0 u

" [/ d; l, ~0 d: Y! K今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ T7 v* \$ a( V8 J
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) D+ i7 |  Z9 {. [. L5 v4 k
os.tvboxnow.com9 y7 w& D! h! Z  O: `
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
tvb now,tvbnow,bttvb0 p+ |- V6 z7 e7 c2 J+ w

$ K, L5 R" L3 _: J% Pos.tvboxnow.com呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb: k5 u( H/ l) ]: k
tvb now,tvbnow,bttvb' E; c( l2 l/ b
今晚恰巧8點幾 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ G. P! d7 f3 C' b8 `& w
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
# R6 k2 R8 Q& |/ h; F1 ]: r
& l- v2 }8 O+ K- m* n# |睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
$ D! ]$ ~; e4 J2 ~1 Otvb now,tvbnow,bttvb
' V7 I% C/ M9 C. W8 y( Vmnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。; ^6 b5 E* q( S
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...# g, p. b& ?: p( T7 H
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
os.tvboxnow.com  Q  R& _$ E& H# u  c

& j8 l/ i% r8 e/ y公仔箱論壇係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
( V7 K; J$ D/ v# j9 y, R

6 Q; o. j9 R( j3 Y: t0 q( u8 Ttvb now,tvbnow,bttvb睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...; x& |4 i( R) e/ ?3 ]
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 m$ c$ {& l( P1 K4 t- \! J. ?" \
公仔箱論壇- R8 ^# \+ N' I! O/ H8 L
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
. G, |( K0 n& d. c: p- ?% W其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
  M' s2 W3 m# Y6 P- m$ v3 F  O" z
7 r- ^& I# p* I3 r4 C9 y
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
. ^( m( L" ?: cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ p. `, y+ o! s8 e
今晚恰巧8點幾 ...
; l- l% _5 \# `! o; ~! _5 L- Vtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
os.tvboxnow.com: a% e# m8 a5 Y- O8 p/ x, p
) m) w1 ?+ b- [+ Q. m4 I0 g
os.tvboxnow.com' ]  L' o7 d' [  Q1 ^; E5 b
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。tvb now,tvbnow,bttvb; `& q- W6 ^9 v( Z4 [& \
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
! c& E( C4 j, R  x% \; q5 ?第二集就慢慢開始可以適應啦~ tvb now,tvbnow,bttvb( ^( z- ?$ w; T1 `. U
期待今晚呢一集~ tvb now,tvbnow,bttvb; [' e$ Q. C/ z
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
7 w6 k; O  ~( s% Q% U9 C* s4 ^os.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb" B1 T! @: n/ V# q+ f% p
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
, t! \- ~8 R3 M# F& ytvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com, i/ c" T8 O0 E/ _3 G5 m
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
4 U+ e' p5 b! K: _) h" h% otvb now,tvbnow,bttvb
5 R' }. [6 K; H4 c1 m% o那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ K' d' w' P" V5 }' Q% A" L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! {  ], E' I7 S2 |# F7 H
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
: Z; d7 T! ?& M: S* A) F; }# e4 s# Otvb now,tvbnow,bttvb
# Y6 ^! U+ V8 e2 U/ m% H6 Dtvb now,tvbnow,bttvb雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...os.tvboxnow.com4 v6 e  |% A; t/ q9 c% X. v
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
( {0 m- i/ i' u. J- m6 a& Ios.tvboxnow.com
- w  ^3 [7 J3 K* j% [% d* bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......os.tvboxnow.com; d  D& Z" B$ \6 ]. q1 M

" S# R- Y9 D8 z4 L# \/ y我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ?2 ^7 R& W" e% ?: D3 f/ c' }
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外," y' D: h8 D2 u1 P0 Q/ v0 y
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好& d( {* V4 m1 a  h! G* J$ c0 N) \
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
3 `/ Q1 Y$ C1 B  m3 O佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb& C- b$ ?' Y! m0 h
公仔箱論壇; \- g' W1 q5 ^; s
公仔箱論壇5 x$ w8 k( w) r# R6 I
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!( u- u, E9 T2 {, g* F% W
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
7 G4 j5 l) j. d2 Z8 F% [6 I$ O對!公仔箱論壇' [9 d% h) q6 E) W2 |
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
9 r9 c/ v. _# c$ F1 x3 J: a8 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

a) e" G4 ~# r( i
除左關禮傑做得好好之外,
5 \* C+ g; B2 t( l" L- otvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好公仔箱論壇& W/ ~/ U9 y! e, s
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
. C& ?0 s1 C9 _, r7 B嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。* K7 ~7 I$ q6 e
公仔箱論壇2 w# w* G$ l  t  M3 c" ]
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
$ E& z! `3 e0 M7 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' f4 }6 B6 G2 m8 e; J8 o4 i/ L! v2 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 * _& D2 L/ p# ^8 U2 e
公仔箱論壇, n8 E2 T/ ]' V1 L, E: |
+ Q6 ?$ b( t& o3 P) P; T7 R1 a$ M# {. J9 N8 v
3 q( q% s2 y* uos.tvboxnow.com嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。: p0 k3 |# \( n) q

8 o. y3 K2 o7 B& u8 {呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。os.tvboxnow.com7 C! s9 \3 F# I- `9 o6 ?* i' |4 a
2713145tvb now,tvbnow,bttvb" M) L- v% R, b
& C0 x; f/ W1 Q
# n9 f( h8 [3 N- }! m
...
2 S6 w# [+ \9 A5 g% n, Xtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) K' b1 G% o" \2 m
都係講事實o者~~
8 y1 y: D3 \7 X( R  ~我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; u/ b7 t1 T! c5 O& _; _0 l9 Q
公仔箱論壇8 {& s' |7 ]) }$ J" @! s  ]8 l, M7 M) c
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
7 K, t+ X" S$ Dtvb now,tvbnow,bttvb]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數