返回列表 回復 發帖
五个星期日即系有一个星期日是吾可以放的?有呢个规矩架
lhy92725 發表於 2014-3-3 04:04 PM
係啊,所以我懷疑公司搵笨依架搵緊熟勞工法令嘅人,問下公司有冇權利咁做
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
係啊,所以我懷疑公司搵笨依架搵緊熟勞工法令嘅人,問下公司有冇權利咁做
tvbkk123 發表於 3/3/2014 04:20 PM
公司有權安排你做乜就做乜,要你可以走
認真睇真啲真係又真係
甘果个星期日无得放米好似要连续做两个星期先有假放甘咯
條骨都無佐lu
公司有權安排你做乜就做乜,要你可以走
lckiong 發表於 2014-3-3 04:22 PM
唔係咁講架,過於無理公司都有罪架,除非簽咗特定嘅合約
甘果个星期日无得放米好似要连续做两个星期先有假放甘咯
lhy92725 發表於 2014-3-3 04:25 PM
係啊
係啊
tvbkk123 發表於 2014-3-3 04:41 PM
KK
型 英 帥 靚 正
冇人
型 英 帥 靚 正
甘无理要上诉啦
條骨都無佐lu
係啊
tvbkk123 發表於 3/3/2014 04:41 PM
你睇清楚你聘書內實寫有一條:

公司有權分派任何工作唔論任何種類只要公司認為你可以勝任
認真睇真啲真係又真係
果D聘书有D好细嘅字,吾睇清楚就中招佐
條骨都無佐lu
你睇清楚你聘書內實寫有一條:

公司有權分派任何工作唔論任何種類只要公司認為你可以勝任
lckiong 發表於 2014-3-3 05:20 PM
任何工作,唔代表可以奪取我正常嘅休息日
果D聘书有D好细嘅字,吾睇清楚就中招佐
lhy92725 發表於 2014-3-3 05:22 PM
基本上係冇睇,整份雞腸咁厚,睇嗮至少一日
KK
chan200308 發表於 2014-3-3 05:01 PM
老陳14222 金樓
chan2003082 秒前TVB 5000000 元積分轉出
冇人
chan200308 發表於 2014-3-3 05:01 PM
鸡肠你掂架,基本上是要睇晒哦
條骨都無佐lu
老陳14222 金樓
chan2003082 秒前TVB 5000000 元積分轉出有
tvbkk123 發表於 2014-3-3 05:41 PM
唔...........
型 英 帥 靚 正
簽名被屏蔽
我只可以咁講
勞資關係
資方永遠都比較有優勢
資方要玩你,莫須有都可以玩死你
我舊公司試過玩個人
一個月通知
無比任何野佢做,
返嚟坐埋一邊,
無電腦,無電話,唔可以同同事吹水
瞌眼瞓即時出警告信,三封即炒, ...
perfectman 發表於 3/3/2014 06:14 PM
有$有勢就可以話事
認真睇真啲真係又真係