返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
2 R. a. d) g" X$ d9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
8 X/ Y2 }7 w8 i8 k+ Z' ?師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
. I4 H; Q0 B8 N3 k% h師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
& v, S9 g6 V: z$ w6 V! i: {8 R公仔箱論壇iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
, _# @5 f9 d7 g' ^6 pos.tvboxnow.com下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
" z) `% ]! L$ L3 y
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
6 J: p! \8 n3 r( k: n# A, m0 N; q3 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
公仔箱論壇% |$ Y1 J2 ?$ U) I( L/ u
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, _5 ~: B8 N0 @+ p. i; e( c
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
3 j, _5 D7 l+ C1 t' g& Xsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
: |' ~( B  A- w; d2 g  ~3 x6 Ios.tvboxnow.com唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
# u6 `0 E5 Z8 f. ?& d5 Q" R公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架5 a1 N, r, e. j9 G3 m$ N9 x& T/ B
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
! M# W5 K+ c; [( _* d% VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
! C- \( D% q5 b" N5 o1 [. n9 V
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好# [- ^9 T8 M' Q: z- f
仲要配合埋鏡頭等等架
' ?3 Q6 w8 ^% N7 E, W5 A# |* ftvb now,tvbnow,bttvb你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相tvb now,tvbnow,bttvb! [. L, P! v2 G. n9 o
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
+ E& h" M! L; T4 e, R/ C0 E
又好似幾有道理..哈哈
0 ?, G- F8 F5 y% q0 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
* D! F1 Q7 d+ F4 q- fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
4 ^: d/ H( g3 m- D# E% otvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
! g( ?; K: ?( |' J  a/ C5 mtvb now,tvbnow,bttvb嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
, X# V9 {) w, p! y* Gtvb now,tvbnow,bttvb嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?tvb now,tvbnow,bttvb: u" L$ g9 D6 i
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
公仔箱論壇! X2 z+ ]+ x8 ]# A0 w
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
) x; o' z' \5 S. A5 o. ttvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈0 j4 [; a! d3 m7 O* }& l; o1 y" R5 x
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??公仔箱論壇: w6 ]' D( Q9 l2 c
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb1 T6 y/ ]  i  ]1 K0 [% l& R, b  j
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
公仔箱論壇8 f8 Z6 t9 N, l# M
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱os.tvboxnow.com. p* I2 i: }! ~  H. S3 ^1 R: E4 |/ E
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
2 t/ s0 q; {! J! \os.tvboxnow.com係呀, 我以前用s3試過燒左
# l* ?( X6 D7 z4 S5 B. j( Stvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
4 g' e3 c* C% jtvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# g1 B; U! L# o$ o! C
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
7 h- t$ j2 L& S9 g9 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indextvb now,tvbnow,bttvb4 n$ b* q" G4 [" e5 L0 T1 W% Y
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
公仔箱論壇0 b; D5 \8 g6 A8 u6 J/ m
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget