返回列表 回復 發帖

蜜糖豆告急(請各位師兄姐提供意見)

我種左有二星期, 開頭有二吋高, 比D老鼠仔開大餐, 宜家鬼得番一吋, 請教點樣捉D米奇老鼠, 我以經用綱封鎖左, 捉唔到的話, 豆無得食連葉無晒.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
良哥,你點知道係老鼠仔開大餐,老鼠通常唔吃菜,而且你個網咁大個孔,老鼠一樣穿得過
真匿名
良哥,
我呢度好小見老鼠、甴曱, 防松鼠入屋頂都係用網封口.
幫您問吓人.
請教點樣捉D米奇老鼠
良兄,捉米奇老鼠仔最好用小形老鼠夾加芝士,一定捉到,芝士係micky mouse 嘅最愛.

評分次數

• chowold2

你養隻貓 d老鼠就會唔見哂
良兄,捉米奇老鼠仔最好用小形老鼠夾加芝士,一定捉到,芝士係micky mouse 嘅最愛.
ob51330 發表於 2013-5-12 05:36 PM
你睇得卡通片太多
真匿名
係事實呀,我在NZ時有隻米奇小鼠走咗入屋,冇辨法捉,用火腿+老鼠夾都吾得,搞咗几日,後來隣居Kiwi(當地鬼佬)教我用芝士就搞掂咗.  ob 都話神奇.

評分次數

• chowold2

蘭---花之君子也
多謝各位師兄師姐提點, 芝士真是好方法~~~點解我諗唔到, 重比D好野(燒肉)佢食, 燒肉無左.但唔見捉到佢, 今次芝士加沙布, 哈哈

評分次數

• chowold2

dororo師兄, 我以經有二隻負資產, 是個女女生左D孫送給我們, 幾報答我們, 一番香港(兩個月)就頭痛,都唔知點安置佢地

評分次數

• chowold2

良兄,你要養貓,狗唔識捉老鼠
真匿名
睇呢2隻狗都唔係會打獵既品種

人食芝士加沙布, 燒肉, 專捉老鼠芝士, 老鼠箱通通失敗, 最後第三度地方都給佢食左, 都唔知得罪佢物野, 有肉唔食,專食豆苗鬖???真正是死和尚老鼠, SORRY ~~~同D師兄姐弟妹們發洩下

評分次數

• chowold2

師兄姐弟妹們諗到好方法請通知我, 捉左佢差不多三星期, 很累
會唔會係雀鳥所為,而非老鼠呢?

評分次數

• chowold2

唔會係雀鳥, 因為前兩度地方我有用綱, D箱周道老鼠屎```宜雀鳥會食蜜糖豆內D豆.

評分次數

• chowold2