返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?
. g( b5 H4 @+ x" O公仔箱論壇即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。

# p" n9 c$ n% z3 e& sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com) ^) z- v  C% e- L8 I/ ^; ~4 E
' a7 Q5 Q% g# E. s9 J/ [
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。公仔箱論壇; O$ r' o+ f2 R) T, K9 c) t
公仔箱論壇% e, h- J( D! ^8 Y
阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。os.tvboxnow.com  i% S% y$ M5 R- Y& l  q4 R3 z: U9 O

# R% Q2 J* V+ M3 A' A/ B. d& otvb now,tvbnow,bttvb不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?os.tvboxnow.com# H# x) c$ Z9 V; I# k' U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! v- A+ f, z1 V4 O8 w% t
謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃
' ?  ^* V; e) ^, kos.tvboxnow.com
3 n3 E/ y9 Z5 I9 w. z5 T  i' vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?
  k5 C2 \8 c0 G  t. Q8 q9 S8 i公仔箱論壇投完票後請分享一吓意見。. @' k1 r3 l( t  Y  R. m2 }

! |0 H' B+ ^* R8 B" Q8 Sos.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收
. u& g1 O4 ~2 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVB 續集死路一條6 f0 C# x+ R' Q$ m3 u
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 g2 b7 h) f1 n' b  Z$ q1 S( A: |
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! t: h% |# v( I6 x7 g/ A' @' r
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 q3 |9 t" W9 z6 r
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
* i3 p* w; ]8 V公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
4 v2 l8 B, {5 d+ B
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
' X- x  B# a9 P2 I, i, T  w6 P
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
- c# u  o- {/ U* n' J# x8 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  o' i+ [9 {1 A% y! U! _可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
2 N& P( |0 k' V  |os.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
! l5 B+ I  d/ q# Y3 p0 G2 K# t或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
9 g0 x7 k8 G$ p6 r. xtvb now,tvbnow,bttvblimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
公仔箱論壇# E- C4 n) S9 W$ v. f+ E" S. f
係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後
  j& _/ Q  R" @. s2 X& ^os.tvboxnow.comoskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
2 W$ ^. V: q# @' ]tvb now,tvbnow,bttvb我諗唔會喇啩。
' n; Z6 F3 T0 G# ios.tvboxnow.com! L' w1 ]4 s# r; a
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
. ?4 f) T- P/ ^7 h& A/ Htvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, O. S/ S3 _: }! n: S& j
你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?
5 V' r* ?% J' T& j* o- n
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
os.tvboxnow.com& r6 t) W% W) A" [2 _
巢皮同皺紋...
" _# [0 k( W* z' n; S9 Rtvb now,tvbnow,bttvb所有老人都是這個樣!& Q" `, c) t1 X% @4 G+ l3 W9 T: U
Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
, O) x1 j! `/ G公仔箱論壇其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
# t2 |: k  x5 ]# RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com7 g9 Z$ l8 j/ E4 n5 I
咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉tvb now,tvbnow,bttvb3 d; y% G0 W/ |- r4 a3 V
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
* C1 u5 D4 c4 Vtvb now,tvbnow,bttvb哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。os.tvboxnow.com1 ]8 y3 @1 i4 w
我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端
2 d7 g  x# n; ]8 }  I3 ]tvb now,tvbnow,bttvb留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
# ]6 v3 a1 Z, ^: rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖...tvb now,tvbnow,bttvb$ W: A0 M. N5 v+ e6 w
os.tvboxnow.com/ @; x7 |  W$ p% B1 }; f